UDMR ANTIROMANIA. Viceprim ministrul Marko Bela la o conferinta despre situatia invatamantului din…Tinutul secuiesc! Romanii exclusi!

June 16, 2010 •antiromanism, Consiliul Judetean Covasna, discriminarea romanilor, Keresztely Irma, revizionism maghiar, separatism etnic, Tamas Sandor, UDMR •Views: 1102

Pozele de mai jos se afla pe pagina oficiala de internet a Consiliului Judetean Covasna si ii are ca protagonisti pe Tamas Sandor, presedintele CJ Covasna, Keresztely Irma, Inspectorul Sef al Inspectoratului Scolar Judetean Covasna si Marko Bela, vice prim ministru al Guvernului Romaniei, la o conferinta despre situatia invatamantului din asa-zisul tinut secuiesc care a avut loc in luna mai la Sfantu Gheorghe.
De observat faptul ca in spatele viceprim ministrului din Guvernul Romaniei nu troneaza drapelul national al Romaniei ci drapelul judetului Covasna, identic cu cel secuiesc!

Redau cateva pasaje din stirea postata pe pagina CJ Covasna…

„Succesul Ţinutului Secuiesc depinde de măsura în care pot colabora judeţele Covasna şi Harghita“ – a declarat viceprim-ministrul Markó Béla, la Sfântu-Gheorghe, la cea de-a patra ediţie a forumului profesional „Ţinutul Secuiesc, o regiune de succes“.

„Dacă vorbim despre strategia educaţională a Ţinutului Secuiesc, atunci trebuie să ieşim dintro situaţie relativ defavorabilă. Situaţia din prezent nu a fost determinată de noi, însă noi trebuie să o rezolvăm” – a arătat Markó Béla, subliniind că legea învăţământului prevede o descentralizare solidă”.

„Doar atât vă spun: să avem un Ţinut Secuiesc de succes. Dorim reuşită, vrem să facem politică în ateliere profe sionale, în sfera publică, în toate domeniile, orientânduse spre rezultate. În preajma alegerilor am spus că vrem să reconstruim Ţinutul Secuiesc: pe de o parte în sens concret,
pe de altă parte, dorim ca acea conştiinţă secuiască mândră care trăieşte în noi, să fie perceptibilă pentru toată lumea” – a spus Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, în cadrul discursului inaugural.

PS: inutil sa mai adaug ca romanii nu au fost invitati si ca nu incap in niciun plan al autoritatilor publice locale!

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "UDMR ANTIROMANIA. Viceprim ministrul Marko Bela la o conferinta despre situatia invatamantului din...Tinutul secuiesc! Romanii exclusi!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/udmr-antiromania-viceprim-ministrul-marko-bela-la-o-conferinta-despre-situatia-invatamantului-din-tinutul-secuiesc-romanii-exclusi-2/