UDMR ANTIROMANIA. "Zilele Maghiare din judetul Hunedoara" si "Intalnirea Secuilor Bucovineni de Pretutindeni"

June 7, 2010 •antiromanism, enclavizare, Hunedoara, Iuliu Winkler, PCM, revizionism maghiar, sovinism maghiar, UDMR •Views: 2652

Europarlamentarul UDMR Iuliu Winkler a anuntat azi ca in perioada 13-20 iunie, in judetul Hunedoara, va fi organizata prima editie a “Zilelor Maghiare din judetul Hunedoara”, transmite Mediafax.

Manifestarile se vor desfasura in Bacia, Cristur, Calan, Deva, Lupeni, Petrila, Petrosani, Racastie, Orastie, Simeria, Streisangeorgiu si Hunedoara.

Pe parcursul intregii saptamani, se vor organiza numeroase spectacole de dansuri populare, ateliere de mestesuguri, expozitii de arta fotografica, vizionari de filme maghiare, seri literare si de muzica medievala, lansari de carte.“Intalnire a Secuilor Bucovineni de Pretutindeni”?!

In cadrul evenimentului vor fi organizate si cea de-a 12-a intalnire a “Intalnirii Secuilor Bucovineni de Pretutindeni”. “In urma cu o suta de ani, in judetul nostru au venit secuii bucovineni. Între 1910-1914, acestia s-au stabilit si au format comunitati importante in Deva, Hunedoara, Cristur si Streisangeorgiu. Organizatia Secuilor Bucovineni organizeaza la fiecare doi ani un festival, care, de aceasta data, va avea loc la Cristur”, a precizat presedintele organizatiei UDMR din municipiul Hunedoara, conform Mediafax. Sursa foto aici.

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

10 Responses to UDMR ANTIROMANIA. "Zilele Maghiare din judetul Hunedoara" si "Intalnirea Secuilor Bucovineni de Pretutindeni"

  1. antidantanase says:
  2. antidantanase says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "UDMR ANTIROMANIA. "Zilele Maghiare din judetul Hunedoara" si "Intalnirea Secuilor Bucovineni de Pretutindeni""! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/udmr-antiromania-zilele-maghiare-din-judetul-hunedoara-si-intalnirea-secuilor-bucovineni-de-pretutindeni-2/