UDMR este preocupat de orice, mai puțin de nevoile electoratului său

December 20, 2017 • UDMR • Views: 1927

Nu mai există deja niciun dubiu cu privire la faptul că parlamentarii UDMR sunt complet rupți de nevoile propriului electorat. Una își dorește comunitatea maghiară din România, iar alta promovează liderii UDMR, în frunte cu Kelemen Hunor. 

Vezi și ANALIZĂ. În Covasna și Harghita se trăiește la fel ca-n India și Pakistan

Că lucrurile stau chiar așa a spus-o, în februarie 2016, chiar liderul UDMR Marko Bela. „Și un lucru foarte important: noi înșine trebuie să ne dăm seama că prioritățile nu s-au schimbat, prioritățile pe care le-am formulat acum 26 de ani sunt același: avem o problemă cu păstrarea identității noastre, cu utilizarea limbii materne, cu autonomia și aș putea continua șirul priorităților. Deci acestea au rămas neschimbate. Prioritățile pe care le-am formulat acum 26 de ani s-au păstrat. Am o declarație de presă aici (referitoare la un sondaj de opinie, n.r) 50.000 de familii din 36 de orașe au fost întrebate care sunt problemele majore de care ar trebui să se ocupe UDMR: economia și sănătatea, cele mai importante așteptări din partea comunităților, locuri de muncă, salarii mai bune, dezvoltarea economică. Respondenții au spus că UDMR ar trebui să-și asume un rol mai important în aceste domenii în Transilvania și Partium, să sprijine învățământul în limba maternă. Deci 50.000 de familii întrebate, din 36 de orașe. O așteptare se mai referă și la protejarea drepturilor minoritare de către UDMR”, a declarat Marko Bela, potrivit traducerii oficiale (detalii aici).

Cu toate acestea, UDMR continuă să se ocupe de problemele personale ale liderilor UDMR și mai puțin de cele ale propriului electorat care, disciplinat, îi votează și îi trimite în Parlament.

Zilele trecute opinia publică a fost șocată de agresivitatea unor declarații făcute de liderul UDMR Marton Arpad, deputat covăsnean în Parlamentul României din anul 1990. La începutul lunii decembrie, deputatul Marton Arpad i-a comparat cu minerii pe oamenii care au protestat în stradă pe subiectul modificării legilor justiției. „Să nu fiţi duplicitari! Am ajuns acasă, am pornit televizorul, am văzut imaginea în care vine grupul USR cu telefoane aprinse, apoi intervenţia unui lider al acestui grup care a mulţumit protestatarilor. Eu mi-am adus aminte de iunie ’90 când, deşi nu i-a chemat, Iliescu le-a mulţumit minerilor că au venit să apere statul de drept”, a declarat Marton Arpad în timpul dezbaterilor de la Comisia parlamentară specială pentru legile Justiţiei, citat de DC News.

Marton Arpad este evident foarte agresiv tocmai pentru că unii din colegii domniei sale au dosare penale însă nu pare deranjat de faptul că este deputat din anul 1990 iar până acum numele său nu se leagă de niciun proiect legislativ sau de vreo inițiativă care să aducă un plus în viața electoratului său din Covasna.

Sunt convins că maghiarii din Covasna așteaptă în continuare ca Marton Arpad să spună ceva, orice, cu privire la faptul că județul Covasna ocupă un rușinos loc în top 5 județe în care munca se plătește cel mai prost (detalii aici). Sau la faptul că județul Covasna, alături de Harghita, sunt codașe la investiții. Asta pentru că așa vor autoritățile publice locale din cele două județe, controlate aproape în totalitate tot de UDMR (detalii aici). Iar atunci când se fac totuși investiții în județul Covasna, banii sunt aruncați parcă în ciuda localnicilor pe proiecte fără o utilitate imediată (un exemplu aici).

FOTO: adevarul.ro

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend