UDMR ÎNCURAJEAZĂ VIOLENȚA ȘI ÎL SUSȚINE pe primarul BĂTĂUȘ din Covasna. Tamas Sandor: ”…s-au comis atrocităţi”

November 25, 2013 •UDMR •Views: 2262

Președintele CJ Covasna, Tamas Sandor (UDMR)

Președintele UDMR Covasna, Tamas Sandor (UDMR)

Cum era de așteptat, UDMR îl susține pe primarul din Belin, arestat pentru 29 de zile după ce l-a agresat fizic și verbal pe șeful de post din comună și pe ajutorul acestuia. 

Confundând partidul cu instituția publică a consiliului județean, Tamas Sandor, șeful UDMR Covasna, a dat publicității un comunicat de presă prin care își anunță susținerea pentru primarul bătăuș. În loc să o facă din sediul UDMR, Tamas o face din sediul CJ Covasna.

UDMR alege astfel să încurajeze actele de violență la adresa românilor din județul Covasna.

Redau mai jos comunicatul de presă dat publicității de către președintele Consiliului Județean Covasna:

Tamás Sándor: îl susţinem pe Sikó Imre

Consiliul Judeţean Covasna a luat la cunoştinţă cu consternare că miercuri, după şedinţa ordinară a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Covasna s-au comis atrocităţi. În cazul primarului comunei Belin, Sikó Imre, al fratelui său şi al unui tânăr din localitate, Procuratura a dispus arestarea preventivă.

Legat de aceste evenimente, Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, s-a adresat în scris, vineri, ministrului de interne Radu Stroe, prim-procurorului la Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna, Bokor Tóth Orsolya, comisarului şef de poliţie Covasna, Ion Popa, precum şi preşedintelui Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Covasna, Calinic Sabin, cerând să se investigheze şi premisele recentelor atrocităţi.

Experienţele de mai mulţi ani au arătat că, în ciuda problematicii complexe a compoziţiei  etnice (45,68% romi, 35,82% maghiari şi 13,68% români) a comunei Belin, primarul Sikó Imre a desfăşurat o activitate de succes timp de zece ani, de când se află în fruntea administraţiei locale. De mai mulţi ani încoace, el beneficiază de încrederea şi sprijinul comunităţii locale care numără 2.859 suflete.

„Consider că cele ce s-au întâmplat în ziua de miercuri sunt efectele unor evenimente antecedente, din acest motiv m-am adresat autorităţilor, cerând investigarea acestora. Îl susţinem pe Sikó Imre şi pe colegii lui, şi adresăm rugămintea tuturor locuitorilor comunei Belin să pună fără frică la dispoziţia autorităţilor informaţiile ce le deţin, în vederea clarificării problemei” – a declarat Tamás Sándor.

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Covasna”

 

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to UDMR ÎNCURAJEAZĂ VIOLENȚA ȘI ÎL SUSȚINE pe primarul BĂTĂUȘ din Covasna. Tamas Sandor: ”…s-au comis atrocităţi”

  1. imperrio88 says:

    abia asteptr acest lucru….sa se infierbante relatiile dintre romani si bozgori.Personal ai vizez pe sandor,arpad si cei care se stiu cu musca pe caciula.Si nu.nu am gresit cand am scris numele lor cu litere mici,,,o fac din lipsa de respect

  2. John says:

    Pana cand nu se reformeaza si UDMR, pana cand nu apar oameni luminati si un partid legal inregistrat la judecatorie, si nu o cacialma ilegala precum UDMR, neinregistrat ca partid, lucrurile in Covasna si Harghita nu se vor schimba. Este nevoie de un lider adevarat care sa creada in proiectele sale de dezvoltare la nivel mental si de atitudine sa promoveze politici de dezvoltare a zonei, a infrastructurii, acesti dinozauri actuali n-au facut nimic pentru bietii oameni din aceasta comunitate, din contra oamenii sunt manipulati si li se induce falsul in care comunitatea se identifica cu UDMR ceea ce este un fals grosolan. UDMR este o uniune facuta pe genunchi in 1990 si are ca scop direct cresterea nivelului de trai pe vatrai a fiilor, nepotilor, rudelor apropiate, a clientelismului UDMR. Iar comunitatea Maghiara din Harghita si Covasna traieste in cea mai saraca zona din Romania cu cele mai mici salarii si cei mai multi someri, tinerii nu au nici o sansa sa lucreze in Romania pentru ca datorita politicii separatiste, sovine, promovata de UDMR pentru a-si pastra electoratul cetatenii de origine Maghiara nu au fost informati corect sa inteleaga ca trebuie sa-i invete pe copiii lor limba tarii in care traiesc acesti copii nevinovati nu se pot angaja pentru ca nu stiu limba. Politicieni Matusalemici DIN UDMR ar dori ca Romanii din zona sa invete Maghiara lucru care nu se mai intampla nicaeri pe acesta planeta.

  3. Silviu says:

    Era de asteptat ca UDMR-ul sa tina cu unul de-al lor… problema e ca aceste incidente iau amploare si sunt incurajate…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "UDMR ÎNCURAJEAZĂ VIOLENȚA ȘI ÎL SUSȚINE pe primarul BĂTĂUȘ din Covasna. Tamas Sandor: ”...s-au comis atrocităţi”"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/udmr-incurajeaza-violenta-si-il-sustine-pe-primarul-bataus-din-covasna-tamas-sandor-s-au-comis-atrocitati/