UDMR-iștii Ráduly Róbert şi Szőke Domokos rămân sub control judiciar

October 9, 2015 •UDMR •Views: 1498

Instanţa a admis în parte excepţiile formulate de cei doi la ultima înfăţişare şi a exclus mai multe probe administrate de procurori, transmite Informația Harghitei.

Tribunalul Harghita a decis, miercuri, menţinerea măsurii controlului judiciar dispus faţă de fostul primar al municipiului Miercurea-Ciuc, Ráduly Róbert-Kálmán, şi a viceprimarului suspendat Szőke Domokos, trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi instigare la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale. De asemenea, în urma acestei hotărâri, în continuare Szőke Domokos nu îşi poate exercita atribuţiile de viceprimar. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Aceeaşi instanţă a admis în parte, ieri, excepţiile formulate de avocaţii celor doi inculpaţi la ultima înfăţişare, din 14 septembrie a.c., şi a dispus excluderea mai multor probe administrate de procurori împotriva lor, potrivit soluţiei pe scurt. Printre probele eliminate sunt şi unele procese verbale care conţin interceptări ale celor doi. Instanţa „dispune comunicarea prezentei încheieri Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, procurorul care a întocmit rechizitoriul urmând a comunica judecătorului de cameră preliminară de la Tribunalul Harghita dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată”, se arată în soluţia pe scurt.

La ultima înfăţişare în faţa instanţei, avocaţii fostului primar şi al viceprimarului suspendat au susţinut că unele interceptări s-au făcut fără respectarea prevederilor legale, iar mai multe declaraţii de martor au fost luate în afara cadrului procesual, cu încălcarea dreptului la apărare a inculpatului. Totodată, apărătorii celor doi au solicitat remedierea neregularităţilor din rechizitoriu şi eliminarea acelor probe despre care susţineau că au fost nelegal administrate.

Integral în Informația Harghitei

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "UDMR-iștii Ráduly Róbert şi Szőke Domokos rămân sub control judiciar"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/udmr-istii-raduly-robert-si-szoke-domokos-raman-sub-control-judiciar/