UDMR se plânge ambasadorului SUA cu privire la activitatea mea

July 24, 2018 •UDMR •Views: 1282

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a declarat pentru AGERPRES că l-a informat pe ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, cu care a avut luni o întrevedere, că „situaţia comunităţii maghiare s-a agravat în ultimii 10 ani”, arătând că anumite drepturi ale maghiarilor au fost anulate în instanţă sau că există probleme în utilizarea simbolurilor sau a inscripţiilor bilingve.

Vezi și Declarații INCALIFICABILE ale primarului UDMR din Miercurea Ciuc la adresa mea

„L-am informat pe Domnia Sa (nr: ambasadorul SUA, Hans Klemm) despre evoluţiile temelor discutate cu ocazia vizitei sale din 2016, şi anume că, în fond, situaţia comunităţii maghiare s-a agravat în ultimii 10 ani. Şi acest lucru se întâmplă nu la nivelul politicului, deşi se poate constata o radicalizare a unor partide politice româneşti, ci acest front a fost strămutat în mod obscur în sălile de justiţie. În ultimii ani a crescut numărul proceselor în care drepturile acordate minorităţilor sunt anulate de tribunale, acestea devenind practic un nou for de legiferare”, a declarat Borboly Csaba.

Acesta a afirmat că, deşi utilizarea simbolurilor minorităţilor naţionale este garantată de lege, aleşii locali din comunităţile locale maghiare sunt obligaţi prin hotărâri judecătoreşti să îndepărteze simbolurile secuieşti şi inscripţiile în limba maghiară.

„De asemenea, am prezentat problemele noastre, ale comunităţii maghiare, privind utilizarea simbolurilor, inscripţiilor bilingve şi circul juridic pornit de Dan Tănasă împotriva comunităţii noastre, probleme apărute în retrocedarea bunurilor confiscate de regimul comunist, mai cu seamă despre procesul de renaţionalizare care a început în ultimii ani, discriminările la care sunt supuşi elevii din liceele cu predare în limba maghiară şi am prezentat motivele pentru care această ţară are nevoie de o descentralizare locală şi introducerea reală a autonomiei locale şi teritoriale”, a mai spus Borboly Csaba.

Vezi și Declarații INCALIFICABILE ale liderului UDMR Covasna la adresa mea

Nota mea: Respectarea legii și a Constituției sunt principii sfinte în SUA. Și așa ar trebui să fie și în România. Doar că, din păcate, liderii UDMR calcă în picioare atât legile cât și Constituția României, motiv pentru care am câștigat până acum toate procesele pe care le-am deschis împotriva unor lideri ai UDMR care ocupă funcții publice în aparatul administrativ al statului român. Și pentru că acționez corect, judecătorii îmi dau de fiecare dată dreptate și impun respectarea legii și a Constituției. Ceea ce face UDMR reprezintă o manipulare grosolană a adevărului, o înșiruire de minciuni care probează lipsa de bun simț a liderilor UDMR. Instanțele de judecată din România nu au devenit un for legislativ ci forțează respectarea cadrului legislativ din România. Faptul că UDMR mă atacă direct la cel mai înalt nivel este dovada indubitabilă a faptului că activitatea mea este în favoare legii și a Constituției României.

FOTO: facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to UDMR se plânge ambasadorului SUA cu privire la activitatea mea

  1. Rossimi says:

    Salut, Dan. Poza cu iduotul de Klemm este reală?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "UDMR se plânge ambasadorului SUA cu privire la activitatea mea"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/udmr-se-plange-ambasadorului-sua-cu-privire-la-activitatea-mea/