UDMR ȘI PRESA DE LIMBĂ MAGHIARĂ SAR LA GÂTUL KAUFLAND ROMÂNIA: ANGAJAȚI UNGURI! UDMR incită la discriminare pe criterii etnice și utilizează autorități de stat pentru a pune presiune pe Kaufland România.

December 14, 2011 • Antal Arpad, antiromanism, iredentism, Kronika, separatism etnic, sovinism maghiar, UDMR • Views: 1322

Celor de la Kaufland Romania li se reproseaza ca nu angajeaza persoane care nu stiu sa foloseasca calculatorul si internetul (!?)
Dupa ce saptamana trecuta primarul din Sfantu Gheorghe, UDMR-istul Antal Arpad, soma public Kaufland Romania sa angajeze si etnici unguri in noul magazin ce se va deschide la Sfantu Gheorghe, acum a venit rand unui alt UDMR-ist, Kelemen Tibor, directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Covasna, sa puna presiune pe Kaufland Romania sub pretextul ca cei de la Kaufland nu ar avea
un proces de recrutare transparent.
Kelemen reclama faptul ca cei de la Kaufland Romania recruteaza personal pentru noul magazin din Sfantu Gheorghe doar prin intermediul unei casute de email, impiedicand astfel accesul la concurs celor care nu stiu sa foloseasca calculatorul sau internetul!?
Kelemen Tibor
Astfel, folosindu-se de presa de limba maghiara aservita intereselor politice ale UDMR, pretinsii lideri ai comunitatii maghiare din Romania forteaza un agent economic sa angajeze etnici maghiari pentru simplul motiv ca in zona 80% din populatie este formata din etnici maghiari.
Dupa modelul maghiarizarii fortate a institutiilor publice din administratia publica locala, UDMR incearca acum sa impuna un anumit numar de etnici maghiari si in zona privata, transformand astfel articificial un banal proces de recrutare intr-un scandal cu tenta etnica.
Adica daca un agent economic are nevoie de o persoana cu anumite calitati profesionale care sa isi desfasoare activitatea intr-un magazin Kaufland, UDMR si institutiile publice controlate de UDMR din zona, vin si spun ”Pardon, te rog sa angajezi un ungur! Daca vine un roman sau un tigan la concurs ignora-i!”. Nu ne intereseaza concursurile, abilitatile, competentele. Tot ce conteza este sa fie ungur.
Trag concluzia ca UDMR ii crede pe unguri persoane cu dizabilitati mintale sau de alta natura din moment ce se tem ca proba de competente s-ar putea sa fie promovata de un roman sau de un tigan sau neamt sau turc, ca secuiul este mai incet la minte, de aceea UDMR se asigura ca nu se pune problema probei de competenta.
Declaratiile lui Antal Arpad sunt evident o instigare la discriminare, insa presedintele CNCD, UDMR-istul Asztalos Csaba, se autosesizeaza doar atunci cand romanii fac declaratii pretins discriminatoare la adresa maghiarilor, nu si atunci cand liderii UDMR instiga pe fata la discriminare.
Redau mai jos traducerea unei parti a articolului din cotidianul de limba maghiara Kronika
“Anomalii la Kaufland
Kaufland a anuntat acum cateva saptamani deschiderea procesului de recrutare a personalului pentru noul sau magazin de la Sfantu Gheorghe, care se va deschide pe 18 ianuarie 2012. Pana acum, exista deja peste 300 de CV-uri depuse, insa pe parcursul procesului au aparut cateva anomalii, evidentiate de Kelemen Tibor, directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca din Covasna. Acesta sustine ca retailerul a introdus unele criterii de selectie arbitrare prin insusi mecanismul de depunere a aplicatiilor, intrucat CV-urile nu se primesc decat la o adresa de e-mail a retailerului, asa incat persoanele interesate de slujbe, dar care nu stiu folosi calculatorul, sunt excluse din start. De asemenea, pana acum, dintre cei peste 300 de aplicanti, doar cca. 10% au primit feed-back din partea retailerului. Seful AJOFM a precizat ca institutia a demarat o ancheta in acest caz, pornind de la mai multe reclamatii ale aplicantilor, cerand totodata retailerului mai multa transparenta in procesul de recrutare si selectie.
In acelasi context, recent, primarul orasului Sfantu Gheorghe, Antal Árpád, a atras atentia celor de la Kaufland sa aiba in vedere faptul ca aproape 80% din populatia orasului este de nationalitate maghiara. Antal a spus ca ar fi in interesul comercial al companiei sa isi adapteze comunicarea la specificul etnic local, incurajandu-si totodata pe etnicii maghiari sa aplice pentru posturile scoase la concurs in Kaufland.”


One Response to UDMR ȘI PRESA DE LIMBĂ MAGHIARĂ SAR LA GÂTUL KAUFLAND ROMÂNIA: ANGAJAȚI UNGURI! UDMR incită la discriminare pe criterii etnice și utilizează autorități de stat pentru a pune presiune pe Kaufland România.

  1. […] UDMR ȘI PRESA DE LIMBĂ MAGHIARĂ SAR LA GÂTUL KAUFLAND ROMÂNIA: ANGAJAȚI UNGURI! UDMR incită l… Kaufland Sfântu Gheorghe […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend