UDMR ȘTIE DE CE. Șeful ISJ Mureș, Ștefan Someșan, ridicat de DNA

November 3, 2016 • Mures • Views: 5082

Inspectorul general școlar al județului Mureș, Ștefan Someșan, a fost ridicat, joi, de procurorii anticorupție, într-un dosar în care este cercetat pentru mai multe acuzații, inclusiv referitoare la înființarea Liceului Teologic “Rakoczi Ferenc” din Târgu Mureș, transmite Agerpres.

Surse judiciare au declarat joi, pentru AGERPRES, că în dosarul de la DNA lui Ștefan Someșan i s-ar imputa faptul că, prin acte suspectate a fi fost falsificate, acesta ar fi încercat să promoveze interesele nou-înființatului liceul, în detrimentul Colegiului Național ‘Unirea’ de la care ar fi fost preluate abuziv o serie de clase.

În dosar ar mai fi vorba despre primirea de foloase necuvenite în legătură cu modul în care s-ar fi organizat concursurile de titularizare pe post, dar și cele de directori de școli.

Sursele au precizat că în dosar ar fi vizați și alți angajați ai Inspectoratului Școlar Județean Mureș.

Am avut dreptate! Înființarea Liceului Teologic “Rakoczi Ferenc” din Târgu Mureș s-a făcut ilegal la presiunea UDMR și a Bisericii Romano – Catolice și a avut drept scop distrugerea Colegiului Național „Unirea”. Someșan a acționat slugarnic față de UDMR și, se vede treaba, a încălcat legea pentru a face pe plac UDMR. Am fost cea mai vizibilă voce în scandalul secregării pe criterii etnice a Colegiului Național „Unirea” și a înființării în mod ilegal a Liceului Teologic “Rakoczi Ferenc” din Târgu Mureș și mă bucur să văd că informațiile pe care le-am publicat de-a lungul timpului pe blog au fost luate în seamă de autorități. Sper că DNA nu se va opri la executantul Ștefan Someșan și va intra și în ograda celor care i-au dat comanda lui Someșan, UDMR și Biserica Romano-Catolică. 

Vezi și FCRCHM denunță „complicitatea trădătoare a autorităţilor locale” în cazul Colegiului „Unirea” din Târgu Mureş

Vezi și PROTEST. Cum este DISTRUS Colegiul Național „Unirea” din Târgu Mureș, la comanda UDMR

Vezi și EXCLUSIV. Șeful ISJ Mureș i-a solicitat ministrului Educației să facă EXCEPȚIE de la lege pentru a înființa un liceu maghiar DOCUMENTE

Vezi și EXCLUSIV. Un nou caz ”Bolyai” la Târgu Mureș. UDMR vrea SEGREGAREA PE CRITERII ETNICE a Colegiului ”Unirea”. Elevii români dați afară pentru a face loc unei școli EXCLUSIV ÎN LIMBA MAGHIARĂ DOCUMENTE

FOTO: Someşan Ştefan, punctul.ro

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , ,

One Response to UDMR ȘTIE DE CE. Șeful ISJ Mureș, Ștefan Someșan, ridicat de DNA

  1. tron says:

    un alt roman hot sadea. nevasta nu a votat in CL hotia asta de 400.000 de euro, cu bani pentru liceul fantoma, cautati procesul verbal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend