Un an fără jurnalistul de excepție și prietenul Septimiu Roman

January 17, 2014 •Septimiu Roman •Views: 1575

Septimiu Roman

Septimiu Roman

de Dan Tanasă

În urmă cu un an de zile, în dimineața zilei de 17 ianuarie 2013, aflam cu durere despre dispariția fulgerătoare a celui care a fost Septimiu Roman, jurnalist de excepție și prieten bun, vocea inconfundabilă a Radio România.

Cei care l-au cunoscut pe Septimiu Roman știu faptul că prietenia lui era o binecuvântare, iar eu am putut să mă bucur de această binecuvântare timp de foarte mulți ani. Am avut șansa să-l cunosc și personal pe Septimiu Roman și să mă bucur de personalitatea lui extraordinară. Întotdeauna dornic să ajute, cald și energic, Septimiu a fost o personalitate deosebită, un profesionist și un patriot.

Nu aveai cum să fii trist în preajma lui Septimiu. Asta pentru că Septimiu avea grijă să pună un zâmbet pe fața ta. Întotdeauna. O sursă inepuizabilă de glume și șotii, Septimiu era cel care ne amintea că viața e frumoasă și că trebuie să ne bucurăm de ea în fiecare clipă.

Despre profesionalismul lui Septimiu Roman vorbesc miile de ore de emisie de la Radio România și nenumăratele reportaje, știri și interviuri pe care le-a realizat.  De multe ori răzbind prin cenzura politică a instituției în care a lucrat, Septimiu Roman a reușit să aducă în atenția opiniei publice subiecte de substanță și să facă auzită vocea românilor de pretutindeni.

Prin modul în care a înțeles să acționeze pentru dezvelirea Adevărului, prin caracterul său și prin moștenirea sa, Septimiu Roman va rămâne pentru totdeauna un reper în presa românească.

Vezi și In memoriam Septimiu Roman (1956 – 2013)

A plecat in vesnicie un om si un jurnalist de exceptie care a iubit si a luptat pentru romanii de pretutindeni: Septimiu Roman

Tags: ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to Un an fără jurnalistul de excepție și prietenul Septimiu Roman

  1. […] Vezi și Un an fără jurnalistul de excepție și prietenul Septimiu Roman […]

  2. Mult respect pentru Domnul Septimiu.

  3. Andreea says:

    Respect pentru optimismult dnului Septimiu Roman si tot ceea ce el a fost. Sper sa devenim cu totii asemenea lui si sa ducem o viata vesela!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Un an fără jurnalistul de excepție și prietenul Septimiu Roman"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/un-an-fara-jurnalistul-de-exceptie-si-prietenul-septimiu-roman/