Un criminal de război şi un scriitor fascist, promovaţi la Zilele Bisericii Sfântul Mihail din Cluj-Napoca

October 3, 2019 •noaptea minții •Views: 742

Zilele Sfântul Mihail, eveniment organizat, în weekendul trecut, de Parohia romano-catolică din centrul municipiului Cluj-Napoca au fost transformate într-o tribună a promovării a două personaje extrem de controversate. Organizatorii au ales ca programul evenimentului să includă momente artistice realizate după operele criminalului de război Wass Albert şi a scriitorului fascist Nyro Jozsef, transmite ziarulfaclia.ro.

Vezi și Bustul criminalului de război Wass Albert, amplasat în centrul municipiului Odorheiu Secuiesc FĂRĂ avize legale

Zilele Bisericii Sfântul Mihail din Cluj-Napoca au avut loc în perioada 28-29 septembrie şi au cuprins o serie de evenimente cultural artistice şi de divertisment. De asemenea a fost gândit şi un program pentru copii cu jocuri, ateliere, pictură pe faţă, decoraţiuni din turtă dulce.

Ce a atras atenţia a fost însă programul susţinut de actorul ungar Attila Kulcsár-Székely. Astfel, sâmbătă seara, după Liturghia oficiată în Biserica „Sf. Mihail”, cei prezenţi au putut asista la un recital suţinut de actorul ungar după opera lui Wass Albert, declarat criminal de război printr-o sentinţă a Tribunalului Poporului din Cluj din 1946. Acelaşi actor, începând cu ora 19,45 a susţinut în sala Asociaţiei Femeilor Catolice un recital din opera „Viaţa nemuritoare’’ a scriitorului fascist József Nyírő.

Citește articolul integral pe ziarulfaclia.ro

FOTO: Bustul scriitorului fascist Nyiro Jozsef și al criminalului de război Wass Albert amplasate în centrul municipiului Odorheiu Secuiesc, roncea.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

9 Responses to Un criminal de război şi un scriitor fascist, promovaţi la Zilele Bisericii Sfântul Mihail din Cluj-Napoca

 1. Costel says:

  Vad ca Rote Roza e cu mintea-n colturi , daca puneam un bust cu Antonescu sareau ca arsi.
  Cind eram mici aveam o vorba ”cine zice ala e”, asa ca pute.

 2. Oyster says:

  Influenta Fidesz e mare in Transilvania, dar biserica maghiara ar face mai bine sa-si educe mieluseii care vor sa fie liderii crestini ai Europei. Fascism, droguri si prostituate nu dau bine la imagine.
  https://mihailandrei.wordpress.com/2019/10/08/din-ungaria-conservatoare/

 3. Rote Roza says:

  cat timp s-a tinut slujba in biserica romano-catolica din piata Matei Corvin din Cluj… afara rasuna cu zeci de mii de decibeli muzica populara contra intelegerii ..asta numesti tu cultura fascistule????? Aici incepe fascismul jegosule!!!!!
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=36&v=qyEOD1ilOaM

  • Dan Tanasa says:

   Data viitoare ia rudotelul cu pălincă, musai 200 de ml :)))

   • Rote Roza says:

    Nu peste mult timp vom vedea cine si cand o sa aiba nevoie de rudotel… 😉 “Rudotel cu triculor”

  • adrian says:

   urechea umana poate percepe pana la 120dB, valoarea zgomotului de peste 150dB poate fi mortala, deci zeci de mii de dB pot fi consecinta doar a unui cataclism,de ex. cum ar fi sa cada un asteroid in campia panonica.

 4. Rote Roza says:

  Jegosule aici tu esti criminal si fascist impreuna cu camarila si aplaudaci …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Un criminal de război şi un scriitor fascist, promovaţi la Zilele Bisericii Sfântul Mihail din Cluj-Napoca"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/un-criminal-de-razboi-si-un-scriitor-fascist-promovati-la-zilele-bisericii-sfantul-mihail-din-cluj-napoca/