Un excelent material semnat de domna prof. Rodica Parvan despre falsul multiculturalism promovat de slugile UDMR din Covasna!

June 30, 2010 •extremism maghiar, multiculturalism, PCM, PD-L, PSD, Rodica Parvan, separatism etnic, sovinism maghiar, tradatori, UDMR •Views: 2747

Redau mai jos un articol semnat de doamna Rodica Parvan (foto), directorul Grupului Scolar “Constantin Brancusi” din Sfantu Gheorghe si consilier local in cadrul Consiliului Local Sfantu Gheorghe. Precizez doar ca sunt in totalitate de acord cu punctul de vedere al doamnei Parvan.

“Multiculturalii” noştri

A trebuit să treacă multă vreme pentru a-mi da seama de faptul că istoria se repetă şi că unele personaje din literatură nu sunt decât în mică măsură fi ctive. Ele se găsesc în jurul nostru şi nu trebuie decât să deschizi ochii puţin mai larg pentru a le recunoaşte: demagogul, parvenitul, trădătorul, mitocanul, licheaua. Această din urmă categorie, combinaţie nefericită a celor dinainte, se naşte, nu se face. Sunt convinsă că aşa cum „geniile se nasc”, după cum susţinea Titu Maiorescu, la fel şi lichelele „se nasc”. Căci pentru a te vinde pe tine şi pe ai tăi pentru un pumn de voturi, pentru o funcţie aducătoare de avantaje vremelnice, trebuie să fi i născut ticălos. Lumea e plină de asemenea specimene şi, bineînţeles, nici noi nu ducem lipsă. Căci aici, în zona noastră, poţi face carieră cu uşurinţă în a fi ticălos: te declari imediat adept al multiculturalităţii, eşti de acord cu predarea istoriei românilor şi a geografi ei României în limba maghiară, spui „igen” atunci când sub nasul tău se arborează steagul Ungariei sau se schimbă numele străzilor din româneşte în ungureşte etc.. În final, vei fi de a cord şi cu autonomia aşa-zisului „ţinut secuiesc”, că doar ce, suntem europeni, nu ne mai trebuie ţară, suntem toţi o apă şi-un pământ…! Eşti de acord cu toate acestea şi cu altele ca ele, şi gata, începi să urci pe calea măririi, „foncţia, foncţie, coana Joiţica, coana Joiţica…”, poţi ajunge, în visele tale năroade, chiar şi preşedinte al aşa-zisului „ţinut secuiesc”. Asta crezi tu, dar nu vei deveni niciodată aşa ceva, pentru că nu eşti decât o unealtă meschină prin care alţii îşi ating scopul, după care vei primi ceea ce meriţi: o invitaţie de a-ţi căuta peste munţi mormintele strămoşilor. Aşa cum am primit eu, într-un context dat, cu vreo 4-5 ani în urmă, din partea unui vecin de şcoală, cu care, de altfel, ne zâmbim cordial.

Dacă eşti băiat bun, „yesman” în terminologie europeană, trăieşti bine, ţi se creează posturi călduţe, ţi se asigură funcţii, parvenirea îţi e asigurată. De ce să trudeşti să te afi rmi în meseria pe care ţi-ai ales-o iniţial?! Te faci „multicultural” şi gata, eşti asigurat pe viaţă (dar nu şi pe moarte!). Problema e că numai NOI ne manifestăm disponibilitatea de a deveni „multiculturali”, nu şi alţii. Ei îşi câştigă, pas cu pas şi foarte calculat, drepturile, iar noi pierdem, tot pas cu pas, ce mai avem, până ce o să ne trezim… în altă ţară. Ei şi ce? E tot în Europa! Luăm forma vasului în care suntem turnaţi şi mergem mai departe, care e problema, suntem spirite proteice! Uităm că avem în spate un trecut, o identitate, nişte strămoşi care se întorc în morminte, dar şi că mama şi ţara nu se vând pentru niciun preţ. Se spune că există un blestem al pământului care nu ne va lăsa să ne odihnim nici în mormânt, un blestem care trece peste şapte generaţii. Ce ziceţi, merită…?! Vom trăi şi vom vedea, căci nimic nu rămâne neplătit.

În timp ce unii sun devotaţi crezului lor, riscând de 20 de ani încoace chiar prostituţia politică, noi lovim în ai noştri, îi facem „comunişti” că dă bine la naţiune (ne acoperă neputinţa). E o cale sigură, dar scurtă şi perversă care se va întoarce irevocabil împotriva noastră şi a urmaşilor urmaşilor noştri, care nu ne vor ierta.
Am citit pe e-mail, răspunsurile la „Scrisoarea deschisă către cititorii scrisorii deschise a lui Lăcătuşu” (ilustră formulare!). Nu m-am mirat prea tare… I-am recunoscut în subtext pe autori, de la cel cu bun simţ, care nu e încă pierdut, la cel ticălos, pentru că aşa s-a născut, şi care n-a învăţat până la înălţimea funcţiei sale vremelnice că unui om trecut de 60 de ani nu i te adresezi cu „…Lăcătuşu”, eventual cu „domnul” sau „tovarăşul” (dacă aşa consideri tu!). Este exact cum domnul în cauză i s-ar adresa, în limbajul zilelor noastre, cu „băi,… !” (patru litere) sau „băi, mucosule!”. Fiecare cu cei 6-7 ani de-acasă ai săi, ce să mai zici?
Totuşi, să te adresezi unui om care este de-o seamă cu părinţii tăi şi care are în spate o bibliotecă scrisă (nu citită!) pe un astfel de ton, numai pentru a arăta că tu eşti „multicultural”, e prea mult! Între timp, „multiculturalii” au poruncit presei locale „libere” să se intereseze cine l-a îndemnat pe domnul Lăcătuşu să le scrie!

Dacă doreaţi să fi ţi vocali, de ce nu aţi încercat să ne atrageţi spre voi şi acţiunile voastre multiculturale pe NOI, ăştia comuniştii (ca şi când părinţii voştri ar fi fost altceva!), şi, depăşiţi de evenimente, ar fi fost mult mai uşor decât să vă vindeţi pentru nişte avantaje efemere, căci nemurirea nu v-o pot asigura ceilalţi, chiar dacă v-o promit…?! Păi, dacă veneaţi spre noi şi încercam să construim împreună câte ceva, NOI ce vă puteam oferi: funcţii – nu; avantaje generate de ele – nu; plimbări pe alte meleaguri – nici atât. Şi atunci, aţi devenit brusc „multiculturali”.

Băieţei, ceea ce faceţi voi acum, am încercat şi noi, la rândul nostru, şi am ajuns la concluzia că aici funcţionează foarte bine fraza: „Eu vreau să fi u frate cu tine, dar tu nu frate cu mine!”. Veţi ajunge şi voi la această concluzie, dar, orbiţi de dorinţa de parvenire şi de falsul vostru „multiculturalism”, veţi plăti scump atitudinea voastră prezentă. Păcat că nu vedeţi pădurea din cauza copacilor! Veniţi la şedinţele Consiliului Local, care sunt deschise, şi veţi vedea cum membri celor două tabere, aparent de neîmpăcat când e vorba de ciolan, devin brusc fraţi la problemele identitare. Ceea ce voi n-aţi face niciodată! Aţi găsit în politică o cale sigură de a parveni şi nu abdicaţi de la ea, stând bine la adăpostul acestui multiculturalism găunos, pentru care istoria nu vă va ierta. Unii sunteţi deja în politică, alţii aud că doriţi să intraţi, nu contează unde, dar să intraţi, să aveţi în spate un partid tare; de aceea şi vizaţi triunghiul PD-L – PNL – PSD!!

O persoană care s-a pregătit pentru o meserie şi face numai politică (adică mai nimic!), acela nu are vocaţie. Vă spune asta un om al învăţământului românesc de aproape 32 de ani şi care, dacă ar lua-o de la început, tot asta ar face. Politica este pentru mine un „joc secund” pe care îl fac pentru că îmi pasă de oameni, şi atât. Declaraţiile de avere şi faptele mele vă pot confi rma acest lucru. N-am sărit şi nu voi sări niciodată în barca nimănui… Vorba lui Eminescu: „Eu rămân ce am fost…”.
Nu-i aşa că gândesc comunist şi nu sunt „multiculturală”? Eu, domnul Lăcătuşu şi alţi câţiva… Nu doresc decât să trăiesc să văd cum „o luaţi în freză”, căci ăştia, după ce îţi fac treaba cu voi, vă… în ochi cu multiculturalismul vostru cu tot. Coloana vertebrală fl exibilă vi se va fractura şi va fi vai de voi, şi de cei ca voi.

Profitând de slăbiciunea conducerii celei mai prestigioase şcoli româneşti din municipiul Sfântu-Gheorghe, aţi atras copii nevinovaţi, făcându-i „multiculturali” ca şi voi, pentru o tabără, o excursie sau un tricou care îşi schimbă culoarea din patru în patru ani. Ăsta da românism!
În ultima vreme „multiculturalismul” vostru n-a sufl at o vorbă când prin gara din Sfântu-Gheorghe a trecut, nu demult, trenul „Nostalgia”. Nici când strada care poartă numele Zilei noastre Naţionale a fost împărţită în trei sfori de stradă, iar cea care va purta numele lui Mihai Eminescu va cuprinde şi o porţiune din lunca şi podul de peste Olt, în bătaie de joc. Vi se pare că aşa trebuie să arate strada care va purta numele Poetului Naţional?!
Nu voi intra în polemică cu voi, eu am sentimentul datoriei împlinite şi nu mă plec în faţa „multiculturalismului” vostru. Aveţi deja destui adepţi! Unii chiar din generaţia noastră, despre care vom afl a ce i-a determinat să devină brusc multiculturali.

În încheiere, vă rog, înainte de a-mi răspunde, căci sunt sigură că o veţi face, întraţi pe Google şi căutaţi „PROLOGUL” la romanul lui N. Filimon – „Ciocoii vechi şi noi”. Nu cred că l-aţi citit, căci nu mai fi gurează în programă, pentru că, la fel ca şi fi nalul Scrisorii III de Mihai Eminescu, a devenit foarte actual. Citiţi-l cu atenţie şi credeţi-mă, pe cuvânt, că orice asemănare cu unul sau cu altul dintre voi e pur întâmplătoare!

Cu bine şi vă mai rog ceva: nu mai faceţi trimiteri la Dumnezeu în „multiculturalitatea” voastră ticăloasă, căci Dumnezeu nu iubeşte compromisul, trădarea, jocul la două capete. Nu poţi fi , în acelaşi timp, şi alb şi negru, şi sus şi jos, şi patriot şi „multicultural”… Păcat de voi!
P.S.: Dacă o ţineţi tot aşa, voi ăştia, multiculturalii, veţi fi cei care veţi vota în Parlamentul Ţării pentru împlinirea visului de aur al unui clasic în viaţă: „predarea limbii române în limba minorităţilor” – căci asta a mai rămas!

prof. Rodica Pârvan
(Sfântu-Gheorghe)

Sursa: Condeiul ardelean

Foto: Jurnalul National

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

12 Responses to Un excelent material semnat de domna prof. Rodica Parvan despre falsul multiculturalism promovat de slugile UDMR din Covasna!

  1. nepot de securist says:
  2. parohiaaitamare says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Un excelent material semnat de domna prof. Rodica Parvan despre falsul multiculturalism promovat de slugile UDMR din Covasna!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/un-excelent-material-semnat-de-domna-prof-rodica-parvan-despre-falsul-multiculturalism-promovat-de-slugile-udmr-din-covasna-2/