Ungaria, 6 milioane de euro pentru presa în limba maghiară din Transilvania

April 24, 2019 •Ungaria •Views: 1332

Guvernul maghiar finanţează cu încă 6 milioane de euro Asociaţia Pentru Spaţiul Media Transilvan. Dar cum s-a modernizat până acum mass-media din Bazinul Carpatic cu banii oferiți de Orban? Dacă indicele succesului este numărul firmelor care apar în preajma asociației, atunci suntem martorii unui veritabil succes, transmite portalul atlatszo.ro.

Vezi și EXCLUSIV. ANALIZĂ. ATENTAT la SIGURANȚA NAȚIONALĂ. ZECI de posturi TV și ZECI de posturi radio emit în România EXCLUSIV în limba MAGHIARĂ DOCUMENT

”Construcția verticală și orizontală” a massmediei de limbă maghiară ține de mai bine de un an, ca și înființarea ”concepției dezvoltate” ”Transilvania 3.0”. Totuși, rezultatele finanţării de 1,45 miliarde de forinți (4,5 milioane de euro) acordate de guvernul maghiar prin intermediul Asociației Pentru Spațiul Media Transilvan, în decembrie 2017, nu prea se văd.

Pe 20 martie, 2019, prim-ministrul maghiar a acordat un nou sprijin financiar, de data asta de 1,9 miliarde de forinți (6 milioane de euro) Asociaţiei Pentru Spaţiul Media Transilvan.

Conform hotărîrii de guvern 1148/2019. (III. 20.) sprijinul a fost acordat ”cu scopul sprijinirii mass-mediei de limbă maghiară din Bazinul carpatic”; asociația va primi banii în două tranșe a cîte 950 de milioane de forinți prin Fondul Bethlen Gábor, fond care se ocupă cu finanţarea comunităţilor maghiare de peste hotare.

Integral pe atlatszo.ro.

FOTO: Viktor Orbán, Premierul Ungariei, dcnews.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to Ungaria, 6 milioane de euro pentru presa în limba maghiară din Transilvania

  1. Boss says:

    Impozitare 50% a banilor proveniti din UNgaria

  2. tudose.hagi says:

    daca sintem prosti si le permitem.ar trebui initiata o lege clara cum imi respecti minoritatea asa iti respect minoritatea simplu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Ungaria, 6 milioane de euro pentru presa în limba maghiară din Transilvania"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/ungaria-6-milioane-de-euro-pentru-presa-in-limba-maghiara-din-transilvania/