Mediafax: Ungaria ameninţă cu măsuri diplomatice în privinţa interzicerii simbolurilor etnice de către România

February 7, 2013 •Ungaria •Views: 1195

Așa-zisul drapel secuiesc a fost arborat azi pe clădirea primăriei din Budafok-Tétény, în sectorul 22 al Budapestei.

Așa-zisul drapel secuiesc a fost arborat azi pe clădirea primăriei din Budafok-Tétény, în sectorul 22 al Budapestei.

Ungaria va lua măsuri diplomatice în privinţa interzicerii de către România a arborării steagului secuiesc pe clădirile oficiale, a declarat secretarul de stat în Ministerul ungar de Externe Zsolt Nemeth, joi, pentru postul public de radio Kossuth.

Măsurile vor fi anunţate în cursul zilei, a adăugat el.

Ungaria este deschisă la negocieri cu România pe această temă. El a repetat însă poziţia Ministerului ungar de Externe, potrivit căreia România este cea care trebuie să rezolve situaţia.

Miercuri seara, ministrul român de Externe, Titus Corlăţean, l-a criticat pe ambasadorul ungar la Bucureşti, Oszkar Fuzes, pentru sprijinul exprimat de acesta faţă de autonomia Ţinutului Secuiesc, afirmând că dacă nu se va întoarce în limitele mandatului, partea română va lua măsuri pentru încetarea acestuia.

Miercuri, Guvernul român a criticat dur declaraţiile lui Nemeth, care a cerut României să ridice interdicţia de folosire a simbolurilor secuieşti şi să pună capăt “agresiunii simbolice”.

Presa maghiară a relatat că declaraţia lui Nemeth Zsolt este o replică la scandalul steagului secuiesc. Oficialul maghiar, cunoscut pentru poziţiile sale pro-autonomie, a îndemnat primarii din Ungaria să arboreze în semn de solidaritate steagul Ţinutului Secuiesc, scrie gandul.info.

La finalul săptămânii trecute, la ceremonia de învestire a noului prefect de Covasna, steagul Ţinutului Secuiesc a fost scos din sala de protocol unde s-a desfăşurat evenimentul.

În replică, premierul Victor Ponta a cerut ministrului de Externe să adopte o atitudine fermă şi să transmită că România nu acceptă de la nimeni din străinătate “obrăznicii” şi lecţii privind funcţionarea autorităţilor locale şi nici sfaturi privind arborarea steagurilor.

Integral pe MediafaxTags: , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to Mediafax: Ungaria ameninţă cu măsuri diplomatice în privinţa interzicerii simbolurilor etnice de către România

  1. Mai dar ce s-a mai escaladat povestea asta….
    Cine e pentru sa il alegem pe Codrin Munteanu presedinte ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Mediafax: Ungaria ameninţă cu măsuri diplomatice în privinţa interzicerii simbolurilor etnice de către România"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/ungaria-ameninta-cu-masuri-diplomatice-in-privinta-interzicerii-simbolurilor-etnice-de-catre-romania/