UNGARIA. Consens politic total la Budapesta în privința autonomiei

November 17, 2018 • Ungaria • Views: 642

Conferinţa Permanentă Maghiară (Máért) a adoptat cu un consens total rezoluţia finală a celei de-a XVII-a şedinţe plenare. În politica internă maghiară există un acord neobişnuit între partidele politice care reprezintă forţa reală şi organizaţiile maghiare din afara graniţelor Ungariei, a declarat vicepremierul responsabil pentru politicile naţionale, Zsolt Semjén, la Budapesta, la conferinţa de presă care a avut loc după şedinţă, transmite agenția de presă MTI potrivit portalului Hirado.hu.

Vezi și EXCLUSIV. Gest al coaliției PSD-ALDE dedicat Centenarului: imobil din centrul Bucureștiului, cedat gratuit pe 49 de ani Ungariei

Vicepremierul a subliniat că există o excepţie: Coaliţia Democrată (DK), partidul lui Ferenc Gyurcsány, care nu a participat la reuniune, deşi a fost invitat.

În istoria Máért este pentru prima oară când se întâmplă aşa ceva, iar acest lucru este nepoliticos nu faţă de guvernul ungar, ci faţă de maghiarii din afara graniţelor – a spus Semjén.

Acesta a explicat că, cu excepţia lor, toate partidele parlamentare şi reprezentanţii maghiarilor din afara graniţelor Ungariei sunt de acord că cetăţenia maghiară, dreptul de vot şi autonomia se cuvin.

FOTO: Zsolt Semjén, vicepremierul Ungariei, stiri-extreme.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend