Ungaria încearcă destabilizarea României pentru a servi intereselor Rusiei – CESI

September 2, 2014 •Ungaria •Views: 1933

Viktor Orban, premierul Ungariei, și Kelemen Hunor, președintele UDMR (FOTO: maszol.ro)

Viktor Orban, premierul Ungariei, și Kelemen Hunor, președintele UDMR (FOTO: maszol.ro)

de Alexandru Ion

Ungaria a crescut brusc, începând cu luna iulie, presiunile exercitate asupra României pentru acordarea autonomiei în zonele de interes ale Budapestei de pe teritorul românesc. Astfel, președintele Adunării Naționale maghiare, László Kövér, i-a îndemnat pe etnicii maghiari din statele învecinate Ungariei să depună mai mult efort pentru obținerea autonomiei.

Potrivit Centrului Strategic Euro-Asiatc de Informații – CESI – de remarcat este faptul că acest îndemn a fost făcut chiar în România, în timpul unui discurs susținut la deschiderea unui centru cultural din localitatea Rîmetea, din județul Alba, acolo unde László Kövér a subliniat că Ungaria va face noi demersuri pentru a duce această subiect la nivel european și chiar global, însă a precizat că o mare parte a succesului obținerii autonomie va depinde de capacitatea liderilor comunitățilro maghiare de a lua în serios acest obiectiv.

Mai mult, László Kövér a precizat atunci că maghiarii din Transilvania au nevoie de o mai mare susținere din partea liderilor maghiari zin regiune și chiar din partea politicienilor Ungariei și a dat câteva exemple de teritorii în etnicii au reușit să-și obțină autonomia, cel ami elocvent fiind Catalonia.

Integral in romanialibera.ro

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

6 Responses to Ungaria încearcă destabilizarea României pentru a servi intereselor Rusiei – CESI

 1. Ute-i/Romani priviti cine va sapa groapa,cine,cu marsavie minte lumea internationala chiar din Tara voastra,cine cu impertinenta calca pe mormintele mosilor si stramosilor vostrii,ucigandu-i inca odata,cine in numele unui Dumezeu creat de ei,scuipa impotriva adevaratei Divinitati.Istoria este o insiruire de fapte prezentata lumii,de catre acestia in mod miselesc si criminal,denaturand adevarul.Nu-i lasati sa mai deschida gura decat in tara lor,sa nu mai calce acest pamant sfant al Romanei,ei si guvernantii straini de tara voastra,care sau asezat la haturile Romaniei ca s-o sfasie nu s-o conduca spre binele vostru.Faceti-va istoria,aparandu-va tara si prezentati-o lumii voi nu ei strainii.

 2. man alexandru says:

  ungaria,bolnava,europei…churchil..mai doriti altceva!!!!!!

 3. Adi says:

  LARRY WATTS, ISTORIC MILITAR AMERICAN: “IN 1989 IN ROMANIA A FOST ORCHESTRATA DE CATRE “PRIETENII” VECINI, O LOVITURA DE STAT, CAREIA TREBUIA SA-I URMEZE DEZMEMBRAREA TARII ! …..”stabilitatea in functii a cadrelor din serviciile maghiare antrenate de KGB SI GRU a fost foarte mare, inclusiv dupa anul 1990 …. Atunci când Ungariei i-a revenit şefia Comitetului NATO de contraspionaj a explodat un scandal internaţional pentru că şeful serviciului de contraspionaj maghiar – Serviciul de securitate naţională (NBH) – petrecuse şase ani şi jumătate la Academia KGB Dzerjinschi din Uniunea Sovietică. În acelaşi timp, directorul general al contraspionajului militar (Serviciul de securitate militară: KBH) şi ofiţeri responsabili cu arhivarea, atât de la KBH cât şi de la serviciul de informaţii externe (Serviciul de Informaţii: IH), erau absolvenţi ai academiei KGB”!…. “Ungaria a fost primul stat cu care Rusia a încheiat un tratat bilateral de ţară, în decembrie 1991, pregătit anterior la ambasada Ungariei de la Moscova. Moscova şi Budapesta au stabilit atunci relaţionarea oficială a disputelor etnico-teritoriale cu România, semnând în noiembrie 1992 o declaraţie comună de cooperare pentru Asigurarea Drepturilor Naţionale, Etnice, Religioase şi Lingvistice ale Minorităţilor, document desemnat de ambele părţi drept un punct de cotitură în relaţiile ruso-maghiare. Liderii postcomunişti din Ungaria susţin cu insistenţă autonomia teritorială a maghiarilor din Transilvania, reminiscenţă a campaniei revizioniste de decenii, lansată de Budapesta după primul război mondial. Într-adevăr, cei doi care, în 1987, au întemeiat ceea ce urma să devină primul partid conducător al Ungariei post-comuniste – Forumul Democratic Maghiar – au fost Sandor Csoori, preşedinte al Federaţiei Mondiale a Maghiarilor, înfiinţată în 1927 pentru a forţa pretenţii teritoriale, şi un proeminent iredentist, Istvan Czurka”.

 4. Adi says:

  Rusii, ungurii si separatismul. Putin, un INDIVID CRETIN, sau altfel spus, intruchiparea lui Stalin in Europa mileniului III !
  Rusia, ar trebui sa se alature Uniunii Europene si NATO, impotriva pericolelor globale la adresa lumii civilizate. Putin, este insa un individ mult prea limitat pt ceea ce ar trebui sa fie liderul unei destul de importante forte politico-militara la nivel mondial (departe, insa, de a fi puterea politico-militara pe care si-o imagineaza el). Cat despre Ungaria (un factor regresiv in zona), e chibitzul care face acelasi lucru de sute de ani, respectiv isi cauta un aliat puternic care sa-i sustina politica exetrna retrograda, primitiva.

  • archangel of justice says:

   lumea ta civilizata pute! Putin este limitat,bla, bla, … noroc cu un “ales” ca tine, stea luminoasa in 6 colturi, care ne va calauzi spre victorii si impliniri marete. Tu cand vorbesti de NATO si UE, te adresezi martienilor, care nu prea stiu ei ce se invarte pe pamantul asta monopolizat de “alesi”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Ungaria încearcă destabilizarea României pentru a servi intereselor Rusiei - CESI"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/ungaria-incearca-destabilizarea-romaniei-pentru-a-servi-intereselor-rusiei-cesi/