Ungaria NU va da curs unui mandat de ARESTARE european pe numele UDMR-istului Marko Attila

April 16, 2015 • UDMR • Views: 1420

Fostul deputat UDMR Marko Attila spune, într-un interviu acordat unui post de radio ungar, că nu vrea să se întoarcă în România şi intenţionează să înceapă o nouă viaţă în Ungaria, el apreciind că a fost condamnat pe nedrept în România, unde justiţia este un ”instrument de blocare a retrocedărilor”, transmite gandul.info.

Vezi și FUGIT LA BUDAPESTA. Deputatul UDMR Marko Attila, trimis în judecată într-un nou dosar de CORUPȚIE

Într-un interviu acordat postului de radio ungar Kossuth, Marko Attila spune că sistemul român de justiţie şi procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) sunt un instrument folosit pentru a bloca procesul de retrocedare a bunurilor confiscate abuziv şi pentru a naţionaliza din nou bunurile restituite.

Marko Attila susţine că a fost condamnat pe nedrept în România, deşi el a aplicat o decizie a Guvernului.

El a precizat că nu vrea să se întoarcă la Bucureşti, deoarece DNA l-a trimis în judecată într-un alt dosar, şi vrea să înceapă o nouă viaţă la Budapesta.

“Nu mă îndoiesc nicio clipă că lupta împotriva corupţiei trebuie să continue în România. Cine este corupt, trebuie condamnat”, a subliniat el.

Întrebat ce va face dacă va fi emis un mandat european sau internaţional de arestare pe numele său, Marko a răspuns că statul ungar i-a transmis în mai multe ocazii şi în diverse moduri că nu îl va abandona, deoarece “Guvernul ungar consideră, de asemenea, că nu există nicio infracţiune în acest caz”, ci este vorba despre “discreditarea unui cetăţean maghiar”.

Integral pe gandul.info

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend