POTRIVIT UDMR, USL VA LEGALIZA ARBORAREA STEAGULUI SECUIESC. Președintele CJ Harghita: Victor Ponta A PROMIS UDMR legalizarea arborării steagului secuiesc pe clădirile publice

April 15, 2013 •steagul secuiesc •Views: 2032

Președintele CJ Harghita, UDMR-istul Borboly Csaba

Președintele CJ Harghita, UDMR-istul Borboly Csaba

Portalul în limba maghiară erdely.ma a publicat vineri un articol pe tema steagului secuiesc în care apare și un interviu pe care președintele Consiliului Județean Harghita, UDMR-istul Borboly Csaba, l-a acordat pe această temă televiziunii ungare Duna TV. Asta după ce săptămâna trecută deputatul UDMR Marko Attila a incitat primarii maghiari din județele Covasna și Harghita, prin intermediul publicației în limba maghiară Szekely Hirmondo, la nesupunere civică în cazul steagului secuiesc iar consilierul personal al premierului Victor Ponta, UDMR-istul Gyorgy Frunda, a declarat cotidianului de limbă maghiară Haromszek faptul că premierul este de acord cu arborarea steagului secuiesc pe instituțiile publice dacă se adoptă o hotărâre de consiliu local sau județean în acest sens.

În interviul acordat Duna TV, Borboly Csaba afirmă faptul că maghiarii și steagul lor sunt un fel de țapi ispășitori deoarece țara este în criză. Cât privește steagul secuiesc el îndeamnă la luptă fățișă și afirmă că trebuie mers până la Curtea Europeană de la Luxemburg. Totodată, Borboly a afirmat faptul că UDMR, printr-o asociație, asigură asistență juridică oricui dorește să se lupte pentru steagul secuiesc.

Borboly face însă o afirmația stupefiantă care vine să confirme cele declarate deja de către consilierul personal al premierului Victor Ponta, UDMR-istul Gyorgy Frunda: ”Avem încrederea ca primul ministru al nostru o să-și țină cuvântul deoarece după ce am descoperit că și în județul lui este un steag al județului și că obișnuia să se afișeze cu acesta într-o poză, i-am pus întrebarea, că ce?, noi suntem cetățeni de rangul doi sau nu, și atunci Ponta a făcut o promisiune că va rezolva ca aceste atrocități să ia sfârșit și până atunci trebuie să suportăm, trebuie să mergem înainte, asta e soarta noastră”, a declarat Borboly Csaba la postul de televiziune Duna TV.

UDMR-istul Boboly Csaba confirmă așadar, printr-o declarație publică, faptul că premierul Victor Ponta a promis UDMR să reglementeze arborarea legală a steagului secuiesc pe clădirile publice ale statului român.

Vezi și ȘOCANT. UDMR incită la NESUPUNERE CIVICĂ în cazul steagului secuiesc. Gyorgy Frunda: Victor Ponta este de acord cu arborarea steagului secuiesc pe clădirile publiceTags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

11 Responses to POTRIVIT UDMR, USL VA LEGALIZA ARBORAREA STEAGULUI SECUIESC. Președintele CJ Harghita: Victor Ponta A PROMIS UDMR legalizarea arborării steagului secuiesc pe clădirile publice

 1. Gelu O. says:

  steagul secuiesc nu este totuna cu steagul judetelor.
  unu a fost inventat ca simbol al autonomiei pe criterii etnice celalalt este un simbol al unitatlor administrativ teritoriale, fara simbolistica etnica fiind al tuturor cetatenilor dintr-un judet.

 2. Eu cred că afirmația domnului Borboly are un suport real.
  Cu siguranță există presiuni directe prin intermediul omului de legătură plasat de UDMR la fruntea guvernului (aici mă refer la ”il consigliere” Frunda).
  E logic că ce au practicat ani de zile, practică și acuma, cei drept la un nivel mult mai mic deoarece nu mai sunt la guvernare.
  Și eu am fost victimă a unui asemenea aranjament de culise, când prin presiuni a fost amnistiat unul din călăii tatălui meu, așa că nu văd de ce în probleme mult mai arzătoare pentru udemeriști nu s-ar proceda la fel.
  Năravul există și se va perpetua cât timp există politica dâmbovițeană și nu numai.
  De altfel tu știi Dane, că noi am vorbit chiar înainte de a ieși porumbelul din gura lui Borboly și ți-am zis, mai bine „am prezis” că până la sfârșitul anului situația steagurilor secuiești va fi rezolvată de udemeriști în favoare lor, eventual printr-o ordonanță de urgență, deoarece era sesizabilă existența unor negocieri,din luarea de poziție a fruntașilor udemeriști
  Asta e viața, asta e politica. Pe politicieni fix în cot îi doare de fenomen, acuma răspund de fațadă și se fac că iau măsuri, doar datorită faptului că problema a devenit un subiect de presă, dar în momentul în care presiunea media va dispărea, situația va fi rezolvată gen Pupat Piaţa Independenţei!

 3. Gabi says:

  Eu personal nu cred ca dl. Ponta a afirmat asa ceva. De fapt, de mult timp nu mai cred ca zice UDMR-ul. E un partid politic care mi se pare a fi curva tuturor, asa ca nu prezinta credibilitate. E o chestiune de dezinformare din partea lor…ma doare-n c** ce spun, ideea este sa nu faca…daca fac…atunci isi asuma ca si-o vor lua pe cocoasa urat de tot. Le doresc sa se perpeleasca pana le-or iesi pe nas…iar cand o fi sa-si dea seama ca au gresit, ii asteptam sa-si ceara iertare…si noi ca intotdeauna , ii vom ierta. Nu stiu daca ii va ierta si istoria acestei tari veche de mai bine de 7000 de ani….

 4. Nu imi sta in caracter sa injur.Dar si daca USL ne tradeaza, sa aiba parte de toate “gratularile” inventate. de romani de-a lungul timpului. Si sa nu uite: SANTETI RESPONSABILI FATA DE TRECUT, SUNTETI RESPONSABILI FATA DE VIITOR! Noi suntem un momenr, o clipa!

 5. Domnul Ponta, ca fost procuror a uitat, ca o hotarare de consiliu local, chiar si in unanimitate, nu poate incalca o lege speciala care se refera in mod expres la ce simboluri sunt permise a fi arborate pe institutii publice.

 6. sara stancescu says:

  Este rusinos ce se intampla…este o bataie de joc la adresa poporului roman. Este adevarat ca ..,,OBUZELE SECOLULUI XXI SUNT CUVINTELE” alea frumos ticluite si puterea apartine celui care stie sa convinga, creindu-si o imagine favorabila, si nu neaparat celui cinstit, patriot si cu dragoste de tara; nu conteaza ce esti, ci ceea ce reusesti sa convingi ca esti. SA VA FIE RUSINE POLITICIENI !!!!! ASTA ESTE ULTIMA TRADARE SI CEA MAI CRUNTA PE CARE O FACETI ROMANIEI! NU VA E FRICA DE DUMNEZEU SI DE OSTASII (SUTELE DE MII DE OSTASI) CARE SE RASUCESC IN GROPILE RAZBOAIELOR???? PONTA, DACA ESTE ADEVARAT CE SE INTAMPLA ISTORIA TE VA CONDAMNA SI NU TE VA MAI SPALA TOATE APELE MARII. LEGALIZAREA STEAGULUI SECUIESC ESTE O PROBLEMA CU BATAIEA LUNGA. NU SUNTEM PROSTI, NOI ROMANII, SA CREDEM CA TOTUL SE VA OPRI DOAR AICI…TRADAREA CONTINUA!!! RUSINE!

  • panorica mihai says:

   nu trebuie sa ne lasam…trebuie facut referendum in fata parlamentului si intrebat dl ponta daca este adevarat ceea ce spun ungurii……daca vom face galagie si noi ,poate se vor gasi oameni cu credinta de neam si tara si nu vor vota asa ceva.dar va dati seama?ce porcarie consilier ungur……mananca impreuna la restaurant…..asa si la cultura a pus pe naiba care nu are nimic cu sange romanesc……

 7. Cristian says:

  sunt minciuni ordinare ale udmr-ului, dezinformarea este politica de stat in randul maghiarilor, eu nu cred aceste minciuni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "POTRIVIT UDMR, USL VA LEGALIZA ARBORAREA STEAGULUI SECUIESC. Președintele CJ Harghita: Victor Ponta A PROMIS UDMR legalizarea arborării steagului secuiesc pe clădirile publice"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/usl-va-legaliza-arborarea-steagului-secuiesc-presedintele-cj-harghita-victor-ponta-a-promis-udmr-legalizarea-arborarii-steagului-secuiesc-pe-cladirile-publice/