VALEA UZULUI. Crucea amplasată de Primăria Dărmănești e legionară, afirmă Kelemen Hunor. Liderul UDMR amenință Guvernul României cu IEW

July 2, 2019 •UDMR •Views: 811

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, pentru Digi24.ro că i-a cerut premierului Viorica Dăncilă, în cadrul întrevederii pe care au avut-o la Guvern, retragerea de către ministrul Culturii a avizului dat pentru „valoarea artistică” a crucii de piatră instalată în cimitirul Valea Uzului, transmite Libertatea

Vezi și UDMR vrea îndepărtarea crucilor EROILOR ROMÂNI din cimitirul de la Valea Uzului

Potrivit liderului UDMR, crucea este acuzată a fi ”legionară”.

„Săptămâna trecută domnul ministru Breaz a dat un aviz pentru valoarea artistică a crucii. Eu i-am spus doamnei Dăncilă că vom sesiza Institutul Ellie Wiesel, pentru că aceea este o cruce legionară”, a explicat Kelemen Hunor. 

Integral pe Libertatea

FOTO: Kelemen Hunor, Facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.


Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

12 Responses to VALEA UZULUI. Crucea amplasată de Primăria Dărmănești e legionară, afirmă Kelemen Hunor. Liderul UDMR amenință Guvernul României cu IEW

 1. Constantin says:

  Dar chiar il rugam sa sesizeze pe cine vrea el de la NATO pana la ONU. Astia cu iew sunt niste agarici. Si orice tribunal din lume va stabili ca acea cruce este crestina.

 2. Làszlò says:

  Părere? Ați furat un simbol de la celți.

 3. cristian saileanu says:

  Cu atat mai mult crucea ar trebui sa ramana…

 4. Eugen says:

  În ce țară trăim mai fraților…psd-ul ca să aibă majoritate parlamentară face jocul ungurilor…aceștia fac ce vor si cum în ROMANIA nu în UNGARIA…vai mama noastră…pentru cîteva voturi ale ungurilor care fac diferența față de opoziție sunt capabili sa accepte orice mirșavie facuta pe teritoriul tării de o minoritate!

 5. E. M. says:

  Această cruce a existat si înainte de legionari.
  Mă refer la modelul crucii.

 6. Mihai says:

  Kelemen e un idiot. E crucea celtică, oarecum adaptată. O folosesc și creștinii copți. Crucea legionară (zisă a Arhanghelului Mihail) e un semn grafic alcătuit din grilaje de închisoare, foarte diferită de cea de la Valea Uzului.

 7. Costin Toamna says:

  Asta meritam – batjocura UDMR. Cu peste 10 ani in urma, cand maghiarii au smuls si ars crucile eroilor nostri, nici autoritatile statului roman si nici asociatiile pentru cultul martirilor n-au protestat, desi au cunoscut cele intamplate. Maghiarii s-au ingrijit de mortii lor intotdeauna si au executat lucrari de intrretinere si modernizare a cimitirului cu mult timp inainte ca romanii sa-si aminteasca de faptul ca au avut si ei eroi inmormantati in aceeasi incinta. Atitudinea neglijenta si nepasatoare a romanilor nu justifica obraznicia si abuzul UDMR. Cum ar fi daca o organizatie civica romaneasca, a comunitatilor noastre din Ukraina sau Federatia Rusa, unde avem cimitire comune din ultimul razboi, ar proceda dupa modelul UDMR ? Suntem tratati dupa tipicul pe care singuri l-am acceptat si tolerat. Halal patrioti !

  • Magdalena Chioreanu says:

   Ar trebui adunate toate mizeriile și obrazniciile si crimele și smecherilor facute la retrocedării etc si DESFIINTAT UDMR !
   Trebuie sa reusim in politică, cu o majoritate sigură, FARA UDMR !

 8. Institutul Ellie Wiesel trebuie sa se autosezizese cu privire la cultul criminalilor de razboi unguri says:

  Criminali de război maghiari au în România statui și străzi ce le poartă numele

  https://gazetadecluj.ro/criminali-de-razboi-maghiari-au-in-romania-statui-si-strazi-ce-le-poarta-numele/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "VALEA UZULUI. Crucea amplasată de Primăria Dărmănești e legionară, afirmă Kelemen Hunor. Liderul UDMR amenință Guvernul României cu IEW"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/valea-uzului-crucea-amplasata-de-primaria-darmanesti-e-legionara-afirma-kelemen-hunor-liderul-udmr-ameninta-guvernul-romaniei-cu-iew/