VESTE PROASTĂ pentru deputatul Horia Grama: NU va putea fuma în ambulanțe și taxiuri

January 28, 2016 •Covasna •Views: 1828

Curtea Constituțională a României (CCR) a decis miercuri că este constituțională legea referitoare la interzicerea fumatului în spațiile publice închise, transmite Agerpres.

CCR a respins astfel sesizarea pe această temă depusă de mai mulți senatori în decembrie anul trecut.

Proiectul de lege prevede interzicerea fumatului în spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, la locurile de joacă pentru copii, în unitățile sanitare, de învățământ, precum și cele destinate protecției și asistenței copilului.

Actul normativ a fost adoptat pe 15 decembrie 2015 de plenul Camerei Deputaților, for decizional în acest caz, transmite Agerpres.

Decizia Curții Constituționale a căzut ca un trăznet pentru deputatul PSD de Covasna, Horia Grama, care ar fi vrut ca legea să permită fumatul în spații special amenajate în ambulanțe și taxiuri. Grama s-a declarat şi el de acord ca fumatul să fie interzis în spaţiile publice şi la locul de muncă, însă cu unele excepţii, dacă sunt create locuri special amenajate:

”(prin) spaţiu de la locul de muncă se înţelege orice spaţiu utilizat în timpul orelor de muncă, inclusiv ambulanţa şi taxiul, cu excepţia spaţiilor delimitate şi special amenajate pentru fumat din incinta acestora (s.m.)”, scrie într-unul din amendamentele depuse de Horia Grama.

Vezi amendamentele depuse la această lege aici.

FOTO: Horia Grama, romanialibera.ro

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "VESTE PROASTĂ pentru deputatul Horia Grama: NU va putea fuma în ambulanțe și taxiuri"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/veste-proasta-pentru-deputatul-horia-grama-nu-va-putea-fuma-in-ambulante-si-taxiuri/