Viceguvernatorul Horthy are statuie în România

January 21, 2014 •extremism maghiar •Views: 2069

Fiul lui Horthy Miklos (amiralul austro-ungar şi guvernatorul Ungariei din perioada 1920-1944), Horthy Istvan, politician şi pilot, are de duminică statuie în judeţul Bihor. Statuia viceguvernatorului Ungariei din 1942 a fost dezvelită duminică în curtea bisericii reformate din localitatea Paleu.

„Acum două luni am fost contactat de reprezentanţii Organizaţiei Tinerilor Maghiari din Transilvania (EMI). Ei au venit cu ideea ridicării statuii, invocând faptul că nu se găseşte un alt loc potrivit pentru acesta nici în Ungaria, nici în România. Viceguvernatorul nu a avut nici o legătură cu localitatea Paleu, însă am decis să îi ridicăm o statuie în curtea bisericii. Am acceptat acest risc fiindcă m-am documentat despre viaţa lui Horthy Istvan şi nu am găsit nimic de care să se lege cineva. Prin această statuie nu îl comemorăm doar pe el, ci şi onoarea, sacrificiul şi patriotismul soldaţilor maghiari”, a declarat preotul Katona Janos, citat de erdely.ma.

Integral pe jurnalul.ro

FOTO: jurnalul.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to Viceguvernatorul Horthy are statuie în România

 1. marijuan says:

  dar guvernatorul actual mai cloceste mult retragerea medaliei popii, sau persista in tradarea de neam ?
  eu cred ca persista, pentru ca din asta traieste, nu?

 2. marius says:

  de ce nu ridicam atunci o statuie a maresalului Antonescu in curtea Bisericii sf. Nicolae si Miron din Damaroaia? Are legatura cu el, pentru ca a ctitorit-o.

 3. Alex says:

  Ce naşte din pisică, şoareci mănâncă. Faptul că s-a convertit la rreligia muslimă spune multe despre el. O ruşine pentru Paleu că au făcut bust unui asemenea personaj sinistru şi, ca o curiozitate, statuia seamănă cam mult cu tac’su…

  • vai, vai says:

   Vai, vai stimabile. Mai multă atenție, el nu a fost musulman, fiul lui (Horthy Sharif) este. ( și care e problema ?). Personaj sinistru ??? Vice guvernatorul a fost un anti-fascist și un anti- comunist notoriu mort din păcate foarte tânăr. Nu îi poate reproșa istoria nimic.

 4. Dacian says:

  Ce declaratie parsiva are preotul ala. In capul lui este cu totul altceva decat a comunicat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Viceguvernatorul Horthy are statuie în România"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/viceguvernatorul-horthy-are-statuie-in-romania/