Viceprimarul UDMR din Biharia declarat incompatibil de ANI

February 20, 2014 •UDMR •Views: 1534

Președintele UDMR Kelemen Hunor (Foto: udmr.ro)

Președintele UDMR Kelemen Hunor (Foto: udmr.ro)

Potrivit unui comunicat de presă dat azi publicității de Agenția Națională de Integritate (ANI), viceprimarul comunei Biharia (Bihor), Szilágyi Zoltán (UDMR), se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 18 iunie 2012, întrucât deține, simultan, funcția de Viceprimar al Comunei Biharia și calitatea de persoană fizică autorizată – P.F.A.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică  […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Vezi și Viceprimarul UDMR din Miercurea Ciuc declarat incompatibil de ANI

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to Viceprimarul UDMR din Biharia declarat incompatibil de ANI

  1. sanyi says:

    este lege in romania, sau NU ? nu de geaba primim peste nas de la UE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Viceprimarul UDMR din Biharia declarat incompatibil de ANI"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/viceprimarul-udmr-din-biharia-declarat-incompatibil-de-ani/