Victoria lui Iohannis, o palmă peste obrazul și așa gros al extremiștilor moderați din UDMR

November 17, 2014 •Dan Tanasa •Views: 2534

dan_tanasa-300x300De Dan Tanasă

Românii au votat ieri în număr mare. Și nu oricum ci în mod surprinzător. Românii au votat un minoritar. Un etnic sas. Românii nu l-au vrut președinte pe românul ortodox ci pe sasul luteran. Dacă americanii au avut nevoie de 225 de ani ca să aleagă un candidat de culoare, românii au avut nevoie de 25 de ani ca să aleagă președinte un minoritar.

Victoria lui Klaus Iohannis dă foarte rău însă pentru extremiștii moderați din Uniunea Democrată Maghiară din România, UDMR. Victoria lui Iohannis aruncă la gunoi retorica UDMR privid intoleranța și naționalismul românilor, retorică atât de folosită de UDMR pentru a-și speria electoratul și pentru a-l controla în propiul folos. Românii au votat un minoritar, un român de etnie sas, dovedind astfel că toți minoritarii sunt parte a României și nu sunt cu nimic mai prejos decât majoritarii. Tupeul UDMR nu mai reprezintă de foarte mult timp o necunoscută. După această victorie a lui Iohannis însă rămâne de văzut dacă au sau nu bun simț.

Sunt convins că românii ar vota chiar și un etnic maghiar președinte. Din păcate însă nu-l văd încă pe acest etnic maghiar în vârful elitei maghiare din România. Elita comunității maghiare din România este încă captivă intereselor revizioniste maghiare. Elita politică și civică a comunității maghiare din România este încă ghidată după retorica propagandei șovine care promovează sistematic doar ura viscerală împotriva românilor și a României. Elita politică și civică maghiară merge în direcția total opusă României. Ori acest lucru nu poate fi trecut cu vederea de români.

Pur și simplu nu poți manifesta doar dispreț față de România și români iar apoi să pretinzi că nu ești respectat sau că românii sunt naționaliști. Românii l-au trimis pe Vadim și partidul lui la lada de gunoi a istoriei. Acum românii așteaptă de la maghiari același lucru: să-i trimită pe cei din UDMR și pe Tokes la lada de gunoi a istoriei. Doar așa pot pretinde respect. Noi suntem dispuși să arătăm respect. Am dovedit-o deja ieri.

P.S.: Când vine vorba despre respectul români-sași și români-maghiari mă gândesc tot timpul la această istorie.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

12 Responses to Victoria lui Iohannis, o palmă peste obrazul și așa gros al extremiștilor moderați din UDMR

 1. man alexandru says:

  va rog nu mai debitati ineptii!!!!!desi johannis adeclarat de multe ori ca nu este de acord cu regionalizarea,pe criterii etnice,80%din votantii harghita covasna,au votat cu el!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!deci,toata aceasta politica iredentista,a UDMR,a fost aruncata la gunoi,de maghiari!!nu de politicieni!!!

 2. gaf says:

  “ne-am luat tara inapoi!” Cine anume si-a luat-o si de la cine; ca tara nu era a cuiva pana acum (chit ca este colonie!). Cine era pana a invins el proprietarul ei? care “noi”. A si inceput sa spuna ca el e de 850 de ani in provincia de peste munti. in fine, n-are rost sa continui sa comentez. este inutil!

 3. Pai da says:

  Iohannis e sustinut cu entuziasm de PPMT au astia o relatie mai ciudata inca din 2012 probabil si datorita faptului ca si Tokes si sasul sunt implicati in diferite dosare de retrocedari . verificati linistit

 4. Balau Catalin says:

  cred ca Iohannis la inceput va fi lasat in pace si in clipa cand maghiarii vor incepe iar cu santajul politic si sasul ai va pune la punct ,lucru care nu l-am vazut pina acum la nici un politician roman.vor incepe sa urle iarasi ca sunt sunt discriminati.Nu ar fi ceva iesit din comun.

  • Dan Tanasa says:

   Oricum, nu le prea convine că a ieșit Iohannis.

   • ROMAN minoritar in secuime says:

    UNGURILOR NU LE CONVINE CA A IESIT IOHANNIS??????????? DE AIA IL SUSTINEA TOKES PE IOHANNIS, SI CEI DIN UDMR IL SUSTINEAU CU JUMATATE DE GURA.
    OARE CE INSEAMNA “ NE-AM LUAT TARA INAPOI !“ SLOGANUL ASTA ARE ATAT DE MULTE INTELESURI…..

 5. ROMAN minoritar in secuime says:

  DIN PĂCATE MEMORIA COLECTIVĂ E DE SCURTĂ DURATĂ…….

 6. gaf says:

  Sfânta naivitate!

 7. Burzum says:

  Cum adica ne-au trebuit 25 de ani sa alegem un minoritar? Eu tin minte ca primul presedinte de dupa revolutie a fost un tigan evreu.

 8. Alex says:

  O imagine perfect creionată a situaţiei de la aceste alegeri. Genul de articol la care nu mai ai nimic de adăugat, poate doar un “tot aşa!”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Victoria lui Iohannis, o palmă peste obrazul și așa gros al extremiștilor moderați din UDMR"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/victoria-lui-iohannis-o-palma-peste-obrazul-si-asa-gros-al-extremistilor-moderati-din-udmr/