VIDEO. 6 aprilie, zi națională de protest împotriva fracturării hidraulice

April 4, 2014 •gaze de șist •Views: 1523

afis protest national gaze de sist 6 aprilie 2014

Pe 6 aprilie 2014 au loc simultan, în peste 60 de localități din România și în orașe din străinătate, mitinguri și marșuri împotriva exploatării gazelor de șist prin metoda fracturării hidraulice.

Potrivit organizatorilor, protestele se vor desfăşura începând cu ora 15.

“Ieșim cu toții în stradă, țărani și orășeni, cetățeni de diferite etnii și convingeri, din țară și din diaspora, ca să ne apărăm împreună pământul, apa și aerul. Ieșim în stradă să spunem răspicat că nu vom ceda și ne vom apăra dreptul la viață, la sănătate, viitorul. În Pungești, lucrările Chevron se desfășoară sub paza Jandarmeriei, ilegalitățile și pericolele fracturării fiind ignorate în defavoarea interesului național și a vieții oamenilor. Veniţi alături de noi în cea mai grea luptă pe care cetățenii o au de dus, lupta pentru supraviețuire în fața unei clase politice infracționale ce ocrotește interese ilegitime și prigoneşte cetățenii îndreptăţiţi să îşi apere viața și viitorul”, se spune în meajul organizatorilor.

La Pungești se pregăteşte primul foraj, iar alte și alte perimetre au fost concesionate pentru explorare-dezvoltare-exploatare a gazelor de șist.

Metoda fracturării începe să fie implementată pe ascuns și la exploatările clasice de petrol și gaze pentru creșterea productivității, fără niciun fel de studiu de impact asupra sănătății și mediului, susţin organizatorii pritestelor.

“Nebunia explorărilor și exploatărilor resurselor aduce România în pericol de otrăvire. Clasa politică a cedat intereselor ilegitime și folosește instituțiile statului ca să apere ilegalitățile și abuzurile. Cetățenii sunt abandonaţi în fața valului de companii care vor să exploateze bogățiile subsolului în cel mai iresponsabil mod. Turismul și agricultură vor fi distruse prin otrăvirea apei, pământului și aerului. Agricultorii vor fi primii afectați, apoi micii întreprinzători și încet, încet întreaga țară”, s emai spune în anunţul care anunţă protestele.

Sursa: expresmagazin.ro

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to VIDEO. 6 aprilie, zi națională de protest împotriva fracturării hidraulice

  1. ALLENATORE says:

    felicit atitudinea, dar nu se va rezolva nimic

  2. IO../ says:

    Scopul acestor fracturari hidraulice?Uciderea.Animalele nu ucid ci doar se apara.Numai o anumita rasa de oameni fac acest lucru.Specia umana este lasata de Dumnezeu,Creatorul,deci este de sorginte divina.Rasele au aparut in timp,urmarind lafaiala si dezmatul fara margini,fara nici un graunte de mila omeneasca,fara munca ci prin alte mijloace,mijloace considerate de morala crestina perverse,criminale.Aceasta rasa nu cunoaste asa ceva,poate,doar pentru neamurile lor.Si Romania(si poporul ei genial) este urmarita de cateva mii de ani.Acum se apasa pe acceleratie,dupe ce a adus defaimarea Romaniei si a natiei romane pe cele mai negre trepte ale istoriei.Oare asa se va incheia o istorie a adevarului ascuns si macelarit?Dar prezenta poporului roman,tot mai restrans in Jurul Carpatilor,centrul lui spiritual,dovedeste o rezistenta,in milenii,cu conotatii pur Dumnezeiesti.Sper ca lumina Atotputernicului sa-i pazeasca in continuare pe romani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "VIDEO. 6 aprilie, zi națională de protest împotriva fracturării hidraulice"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/video-6-aprilie-zi-nationala-de-protest-impotriva-fracturarii-hidraulice/