VIDEO La Puiești, ”dezbatere publică” despre RÂNJETUL DISPREȚUITOR al autorităților la adresa românilor care se opun exploatării gazelor de șist prin fracturare hidraulică

December 24, 2013 •gaze de șist •Views: 2413

Mădălina Nistor, director la Agenția pentru Protecția Mediului Vaslui, le rânjește disprețuitor localnicilor din Puiești care se opun exploatării gazelor de șist prin fracturare hidraulică.

Mădălina Nistor, director la Agenția pentru Protecția Mediului Vaslui, le rânjește disprețuitor localnicilor din Puiești care se opun exploatării gazelor de șist prin fracturare hidraulică.

”Dezbaterea publică” de la Puieşti: Instituţiile statului român împotriva poporului român. Autorităţile au dat răspunsuri halucinante la întrebările concrete ale oamenilor. Dacă la instalarea sondei de la Pungeşti nu au avut argumente şi au folosit forţa brută împotriva oamenilor, la dezbaterea de la Puieşti, Chevron SRL în complicitate cu statul a aplicat altă strategie: problema gazelor de şist a fost împărţită pe proiecte mai mici şi s-au acceptat întrebări doar pe o anume fază de proiect, şi anume strict la forajul mecanic şi atât, fără fracturarea hidraulică anunţată oficial de Chevron ! Orice întrebare din sală care conţinea cuvintele “gazele de şist” sau “fracturarea hidraulică” era întreruptă dinainte ca persoana să termine de vorbit. Motiv invocat era că întrebarea nu face obiectul acestei dezbateri ! 19 Decembrie 2013

O dezbatere publică viciată, care n-a fost nici dezbatere şi nici prea publică nu era să fie. O dezbatere făcută doar ca să se poată consemna că “s-a făcut”. Nu au contat părerile oamenilor şi faptul că aceştia s-au împotrivit vehement. Fiecare luare de cuvânt a celor din prezidiu era întânmpinată cu huiduieli. Per ansamblu, din fiecare 3 minute, 2 au fost huiduieli.

Orice întrebare din sală care conţinea cuvintele “gazele de şist” sau “fracturarea hidraulică” era întreruptă dinainte ca persoana să termine de vorbit. Motiv invocat era că întrebarea nu face obiectul acestei dezbateri !

De fapt, aceasta a fost şi strategia: toată problema cu extragerea gazelor de şist prin fracturare hidraulică a fost împărţită pe proiecte mai mici şi s-au acceptat întrebări doar pe faza actuală de proiect, adică strict forajul mecanic şi atât, fără fracturarea hidralulică anunţată oficial de Chevron !
Mai mult, reprezentanţii instituţiilor statului s-au spălat pe mâini atât de ziarul oficial al ANRM cât şi de declaraţia şefului Chevron pe România, Tom Holst, care a afirmat în direct la televiziunea publică naţională că Chevron va folosi fracturarea hidraulică încă din faza de explorare: au spus că fiecare răspunde pentru ce declară ! Problema de ansamblu nu a putut fi adresată de către oameni !

La întrebările cu adevărat importante referitoare la contract, mediu şi viaţa oamenilor fie nu avea cine să răspundă,
fie prezidiul pasa răspunderea altei instituţii care nu era prezentă în sală, asta şi din cauză că din partea ANRM şi a CJ Vaslui nu a fost nimeni prezent.

Ciprian Şoavă de la ANPM a încheiat forţat şedinţa, enervat de huiduielilor din sală, după ce ameninţase în repetate rânduri că va face acest lucru.Reprezentanţii instituţiilor statului au fost scoşi pe usa din spate, sub protecţia celor de la firma de pază.

Luaţi de proşti, la mişto, în bătaie de joc, dispreţuiţi, sfidaţi, priviţi de sus, impresia că deciziile oricum sunt deja luate şi hârtiile semnate, lehamite – acestea sunt câteva din caracterizările acestei “dezbateri publice”.

Printre alţii, în sală s-au aflat o parte din membrii GISCB, oameni din Pungeşti, primarul din Şuletea – Ciprian Tamaş, Tiberius Nechita şi Marcel Vasilache, George Epurescu, preşedinţii PDL şi PNL Bârlad – Daniel Buzamăt şi Ciprian Feraru, PR-ul Chevron România – Răzvan Mitroi (fost jurnalist), Jim Christianopolis – consilier de mediu Chevron Romania.

Integral pe b-o.ro

Tags: , , , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to VIDEO La Puiești, ”dezbatere publică” despre RÂNJETUL DISPREȚUITOR al autorităților la adresa românilor care se opun exploatării gazelor de șist prin fracturare hidraulică

  1. radu says:

    Ce moaca de scarba are Madalina Nistor.Bine surprinsa poza.

    Culmea e ca localnicii din zona sunt si cei mai mari votanti PSD.Asistam la colapsul credibilitatii partidelor politice si a sistemului votului (democratie).Cine stie ce o sa urmeze acum, parca se repeta anii 1930s, probabil ca vor apare formatii de tip legionar care nu doar promite ci so vor executa-si la figurat dar si la propriu–ceea ce vor promite.
    Dra de vina sunt politicienii care au abuzat cinic de minciuna si manipulare in ultimii 10 ani incat au decredibilizat sistemul parlamentar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "VIDEO La Puiești, ”dezbatere publică” despre RÂNJETUL DISPREȚUITOR al autorităților la adresa românilor care se opun exploatării gazelor de șist prin fracturare hidraulică"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/video-la-puiesti-dezbatere-publica-despre-ranjetul-dispretuitor-al-autoritatilor-la-adresa-romanilor-care-se-opun-exploatarii-gazelor-de-sist-prin-fracturare-hidraulica/