VIDEO. Neo-fasciștii din Ungaria s-au îmbrâncit cu jandarmii pe străzile din Târgu Mureș. Guvernul Victor Ponta impotent în fața EXTREMISMULUI MAGHIAR

March 11, 2014 •extremism maghiar •Views: 1984

miting 10 martie 2014 Targu Mures neo fascisti Ungaria extremisti maghiari

10 martie 2014. Extremiștii maghiari și neo-fasciștii din Ungaria participă la un marș neautorizat în Târgu Mureș.

Potrivit digi24.ro aproximativ 3.000 de etnici maghiari au participat la un miting urmat de un marş la Târgu Mureş. Printre ei şi câţiva reprezentanţi ai organizaţiei „64 de Comitate” şi Garda Maghiară – formaţiune interzisă în Ungaria.

Vezi și EXCLUSIV. Neo-fasciștii de la Jobbik își fac campanie electorală în județele din Transilvania FOTO

Extremiştii s-au îmbrâncit cu jandarmii şi au aruncat cu petarde. Mitingul a fost autorizat, dar nu şi marşul, despre care organizatorii susţin că a pornit ca o plimbare. Manifestanţii au cerut autonomia aşa-zisului Ţinut secuiesc.

La mitingul la care s-a scandat ”pământul secuiesc nu este România” și ”străini plecați acasă” a participat și Vona Gabor, liderul partidului neo-fascist din Ungaria, Jobbik. Participanții au fluturat steaguri fasciste, steagul secuiesc și drapelul Ungariei.

Deși mitingul nu a fost autorizat de către autorități, până la această oră nu au fost aplicate sancțiuni. Evident, dacă ar fi fost vorba de membrii unor galerii ale unor echipe de fotbal sau despre un protest neautorizat în contra exploatării gazelor de șist, autoritățile ar fi fost mult mai ferme în reacții și ar fi aplicat și sancțiuni. În fața extremiștilor maghiari însă, atunci când trebuie să apere Constituția României, autoritățile sunt impotente.

Vona Gabor miting 10 martie 2014 Targu Mures

Vona Gabor la mitingul neautorizat de ieri din Târgu Mureș (FOTO: facebook.com)

Vona Gabor cu harta Ungariei Mari (FOTO: facebook.com)

Vona Gabor cu harta Ungariei Mari (FOTO: facebook.com)

Video și alte detalii pe digi24.ro

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

7 Responses to VIDEO. Neo-fasciștii din Ungaria s-au îmbrâncit cu jandarmii pe străzile din Târgu Mureș. Guvernul Victor Ponta impotent în fața EXTREMISMULUI MAGHIAR

 1. […] conform Legii nr. 60/1991 urmare incidentelor care au avut loc în data de 10 martie a.c. la mitingul neautorizat organizat de mai multe grupări extremiste maghiare care militeză pentru autonomia teritorială pe […]

 2. Mandru ca sunt roman says:

  Pai asteptam sa intervina tot timpul Jandarmeria? Si romanii din Tg Mures ce faceau la ora aia? Stateau bine mersi si se uitau la TV unde Mickey Mouse de Ponta promitea marea cu sarea pentru pensionari.
  Locuiesc intr-un oras din Harghita…dar aici nu au curajul sa scoata un sunet!!!!

 3. Cristina P. says:

  Jandarmeria intr-un fel e bine ca nu a intervenit si ca nu a fost prea fortata sa intervina caci poate chiar asta au si urmarit maghiarii: sa provoace sa fie atacati sub vazul celor adusi din strainatate si apoi sa plinga si sa se jeleasca cu aceeasi veche placa a lipsei de drepturi pe la curtile internationale – la cine inca ii mai asculta si cred. Asa uite, au fost lasati sa marsaluiasca neautorizat ! si sa se vada cine sunt si ce hram poarta. Acuma pot si fii scosi in afara legii sub invinuirea de a participa la adunari neautorizate degenerate in infractiuni. Numai sa fie cienva sa o faca. Ca ce s-a intamplat la tg Mures acum e un joc de tip carusel al emotiilor romanilor de acolo si de pretutindeni.

 4. marius says:

  trebuia aplicata legea! aceeiasi jandarmi stiu sa schilodeasca tineri in Pta Universitatii, cu conditia sa fie romani si sa nu fie protejati de statutul de grupare fascista, nu?

 5. marius says:

  Ungurii ii interzic, noi nu, pentru ca suntem condusi de slugi tradatoare de neam ,de 24 de ani.
  Cum este posibil ca autoritatea statului sa intre in disolutie?
  Cum de jandarmii au tolerat aceste manifestari naziste, in timp de rup dintii tinerilor din Pta Universitatii ??

  Ponta e vandut ce a mai ramas din Romania ???

  ASTEPTAM URGENT O POZITIE A STATULUI ROMAN impotriva iredentistilor dementi si a sobolanilor nazisti !!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. Cristina P. says:

  Ca sa isi poata face mendrele linistiti acolo la Bucuresti si fara sa fie vazuti trebuie sa le dea romanilor de lucru. Ardelenilor asta le da. Priviti ziarul Cuvantul Liber la sectia social ce declaratii au cei de la Jobbik!
  La Timisioara pe 17 au facut la fel in 1989. Manifestantii nu proveneau din Timisoara la inceput ci din alte localitati. Seara? Ce cautau seara pe acolo la Tg Mures?
  Vai da’ si cand or pune romanii ardeleni mina pe Pontaaaaaaaaaaaaa sa il fereasca Bunul si dragutul Dumnezau!
  Clar, capitala la Alba iulia! Bucurestiul e compromis total!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "VIDEO. Neo-fasciștii din Ungaria s-au îmbrâncit cu jandarmii pe străzile din Târgu Mureș. Guvernul Victor Ponta impotent în fața EXTREMISMULUI MAGHIAR"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/video-neo-fascistii-din-ungaria-s-au-imbrancit-cu-jandarmii-pe-strazile-din-targu-mures-guvernul-victor-ponta-impotent-in-fata-extremismului-maghiar/