VIDEO. „O țară – două lumi?” – anchetă ZDF despre refuzul musulmanilor din Germania de a se integra in societatea germană

October 6, 2015 •anchetă •Views: 2893

Postul public de televiziune din Germania, ZDF, a realizat la începutul lunii septembrie anul curent o anchetă cu privire la situația comunităților de musulmani din Germania. Opinia publică din Germania este din ce în ce mai preocupată cu privire la subiectul imigranților.

Germania așteaptă doar anul acesta peste un milion de cereri de azil. Numărul foarte mare de refugiați care sosesc în Germania ridică semne de întrebare cu privire la costurile implicate și la securitatea țării, precum și la viitorul societății germane în condițiile în care comunitatea musulmană refuză să se integreze și promovează în continuare valori sociale retrograde cu privire la drepturile omului și la statutul femeii în societate.

Ancheta realizată de Rita Knobel-Ulrich semnalează faptul că o parte a comunității de imigranți musulmani din Germania refuză se se integreze în societatea germană și refuză să recunoască drepturile femeilor. O parte a comunității musulmane refuză să învețe limba germană și trăiește în ghetouri culturale. Cu toate că beneficiază de ajutoare din partea statului german o parte a comunității musulmane din Germania refuză să se integreze. Mai șocant este faptul că și noua generație, născută în Germania și deci cu pașaport german, promovează aceleași idei retrograde cu privire la statutul femeii în societate. Elevii intervievați susțin inferioritatea femeii și susțin că nu s-ar căsători niciodată cu o fată de altă religie decât musulmană. Mai mult chiar, elevii găsesc justificat faptul că jurnaliștii de la Charlie Hebdo au fost asasinați pentru că l-au ironizat pe Allah.

Realizatorii anchetei ridică semne de întrebare foarte grave cu privire la modul în care Germania ar trebui să reacționeze: cât de tolerantă ar trebui să fie Germania? Ar trebui ca Germania să aibe o legislație similară cu cea a Canadei în privința imigranților? Se vorbește de naivitatea germanilor și chiar de o toleranță exagerată.

Ancheta este în limba germană. Puteți seta o subtitrare în limba română sau engleză (nu e de cea mai bună calitate dar ajută).

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "VIDEO. „O țară - două lumi?” - anchetă ZDF despre refuzul musulmanilor din Germania de a se integra in societatea germană"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/video-o-tara-doua-lumi-ancheta-zdf-despre-refuzul-musulmanilor-din-germania-de-a-se-integra-in-societatea-germana/