VIDEO. Petra Laszlo, cameramana ungară cu apucături de fiară

September 11, 2015 • Ungaria • Views: 2544

„Începând de ieri am primit peste 1.500 de mesaje de ură. Dintre ele, 90% provin de la musulmani care susţin Daesh (Statul Islamic- n.n.). De asemenea, este interesant de văzut că 0% dintre mesaje provin din ţara mea. Am o ţară întreagă în spatele meu. Mulţumesc Ungaria. Heil!”

Aceast postare, care se termină cu celebrul salut nazist, este semnată de Petra Laslo, cameramană la canalul ungar de televiziune N1TV (Nemzeti Televizio), apropiat de extrema dreaptă din această ţară, transmite Cotidianul.ro.

Cea care a fost filmată la Rözske, localitate aflată la 170 km de Budapesta, a lovit un imigrant care alerga cu copilul în braţe şi care a căzut în urma loviturii. Tot ea pune piedică unei fetiţe ce face parte dintr-un grup de imigranţi care încercau să treacă de barajul de poliţie de la frontiera cu Serbia din sudul Ungariei, aşa încât nu se poate vorbi de un gest izolat ori de o întâmplare.

Cum se ştie, manifestările ei au fost filmate de un coleg şi difuzate pe reţele de socializare, stârnind mânia şi dezaprobarea celor ce le-au vizionat. Iar aceştia sunt atât unguri, concetăţeni de ai ei, cât şi din străinătate.

De unde atunci, afirmaţia făcută de Petra Laszlo în ultimul ei mesaj postat pe Facebook, în care susţinea că are toată ţara „în spatele ei”, iar cei care o critică vehement pentru comportarea sa sunt musulmani extremişti?

Între timp, ea a fost dată afară de la N1TV, care a apreciat gestul său drept „inacceptabil”, iar verdictul popular, de condamnare unanimă, capătă dimensiuni internaţionale. Concomitent, s-a anunţat că s-a deschis o anchetă criminală, după ce două mici partide din opoziţie au depus o plângere penală pe numele ei imediat ce imginile cu manifestările sale au început să circule pe reţelele de socializare, fiind reluate de mari canale de televiziune.

„În cadrul anchetei, autorităţile vor investiga dacă s-au comis delicte foarte grave”, a declarat Sandor Toro, procuror şef adjunct al comitatului Csongrad.

Pe o pagină de Facebook a fost creat „un zid al ruşinii”, ea incluzând fotografii, video şi comentarii asupra incidentului, ea fiind susţinută de mii şi mii de internauţi.

Integral pe cotidianul.ro

FOTO: Captură video ce o prezintă pe cameramana ungară Petra Laszlo cum pune piedică unei fetiţe siriene la frontiera sârbo-ungară

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend