VIDEO. Tánczos Barna, senator UDMR: ”…țiganul trebuie să umble la școala de țigani, trebuie să umble în capela țigănească la slujbe…Treaba noastră este să implementăm programe de sporire a numărului secuilor aici în ținutul secuiesc”

March 25, 2013 •UDMR •Views: 4348

UDMR-iștii Tanczos Barba (stânga) și Korodi Attila (foto: radiomures.ro)

UDMR-iștii Tanczos Barba (stânga) și Korodi Attila (foto: radiomures.ro)

Într-un video postat pe internet senatorul UDMR Tánczos Barna este de părere că țiganii nu ar trebui să meargă la aceeași școală sau biserică cu maghiarii și se arată îngrijorat cu privire la pericolul înmulțirii țiganilor din așa-zisul ținut secuiesc, așa cum au făcut-o și românii în urmă cu 200-250 de ani.

Potrivit utilizatorului care a postat acest video, împreună cu o traducere în limba română a declarației lui Barna, în timpul unei conferințe de presă din data da 10 noiembrie 2012 susținută la sediul UDMR Gheorgheni, senatorul UDMR Tánczos Barna a fost întrebat cum vede problema țiganilor din ținutul secuiesc. Tánczos a afirmat că: ”Probabil că egalitatea propusă de UE și solicitată de tot felul de organizații care luptă pentru drepturile omului, în aceeași școală, dacă se poate, în aceeași cizmă, în aceeași pantaloni să umble țiganul cu maghiarul nu este… Nu poți să-l forțezi pe țigan să recunoască că e rrom. Țiganul este țigan, a crescut într-o societate din care dacă încerci să-l scoți, atunci reacția lui este exact inversă.”

Barna este de părere că ”…. țiganul trebuie să umble la școala de țigani, trebuie să umble în capela țigănească la slujbe și așa s-ar putea cumva scădea această diferență uriașă, altfel nu va fi nimic”.

”Deci eu spun că fără a se insista cu tot felul de prostii de discriminare, trebuie încercată educarea țiganilor în propria societate, conform propriului lor sistem de valori… în societate, și poate că peste 30-40 de ani, sau 20 de ani vom sta mult mai aproape unii de ceilalți. Despre asta am vorbit și cu Korodi Attila și cu preotul din Sâncrăieni. Preotul din Sâncrăieni a obosit să-i convingă pe țigani să vină la biserica catolică. Popa a spus, bine, nu ați venit la biserică, mă duc eu pe dealul țiganilor, construiesc o capelă, vin eu. Haideți acolo. Nu veniți în biserica maghiarilor, vin să vă fac o capelă și să veniți duminică acolo la slujbă. Vin acolo și vă țin acolo ore de religie. Si probabil asta-i soluția. Probabil că trebuie schimbată metoda, pentru că în ținutul secuiesc astăzi se întâmplă același lucru cu țiganii ce s-a întâmplat în urmă cu 200-250 de ani în Ardeal cu românii. Se înmulțesc, se mută în case, se mută pe străzi, vor popula școlile și peste 40-50 de ani ne trezim că nu noi vom conduce ținutul secuiesc”, este de părere UDMR-istul Tanczos Barna.

”Treaba noastră este să implementăm programe de sporire a numărului secuilor aici în ținutul secuiesc, ca țiganii să nu poată realiza ce și-au propus”, concluzionează Barna.

Vezi și COTIDIANUL.RO: O nouă declarație controversată Președintele Federației Române de Hochei: Vom intona în continuare imnul Ţinutului Secuiesc

OCTAVIAN MORARIU, PREȘEDINTELE COSR, LUAT DE PROST! UDMR-istul Tanczos Barna, președintele FRH, calcă în picioare decizia COSR!

DECLARAȚIE INACCEPTABILĂ. Şeful FEDERAȚIEI ROMÂNE DE HOCHEI ameninţă că pleacă cu hocheiştii din România! UDMR-istul BARNA TANCZOS, de la trenul Nostalgia la educarea tinerilor in spirit șovin! SOLICIT DEMITEREA DE URGENȚĂ A IREDENTISTULUI DIN CONDUCEREA FRH!

Tags: , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

9 Responses to VIDEO. Tánczos Barna, senator UDMR: ”…țiganul trebuie să umble la școala de țigani, trebuie să umble în capela țigănească la slujbe…Treaba noastră este să implementăm programe de sporire a numărului secuilor aici în ținutul secuiesc”

 1. Alexandru says:

  Extraordinar… ce ti-e si cu tiganii astia… fie ca este vb de tigani latinizati,fie care este vb de tigani bozgori/sau de tigani cu origini indice. Tiganilor latinizati sau tiganilor bozgor care nu le convin ca convietuiesc alaturi de tiganii cu origini indice,sa se ia de mana si sa plece in imeperiul bizantin (ca asa se numea pe-atunci -Romania). Autenticii romani sunt cei care i-au cucerit pe daci in anul 106.

 2. preda says:

  UNDE se poate gasi Videoul ??? Asta este doar poza! Mi-ar folosi insa si video.

 3. Emil says:

  D-le Tanczos, dar tu ce esti? Nu tot minoritar, cumva…
  Haideti sa va dau un refresh la capitolul istoriei…

  1. Poporul roman s-a format in urma cuceririi Daciei, Transilvania de azi, de catre romani in frunte cu imparatul Traian in urma a doua razboaie, 101-102, 105-106. Populatia ramasa, daco-romani au asimilat cultura cuceritorilor;
  2. Datorita penetrarii granitei Daciei de catre popoarele migratoare si neputand sa le faca fata pentru a le apara, imparatul Aurelian hotaraste ca armata si administratia sa se retraga la sud de Dunare, dar reorganizeaza ce ramane din Dacia in 3 provincii.
  3. La inceputul secolului IX, cand vin maghiarii, acestia intalnesc in aceasta zona pe 3 voievozi: Glad, Gelu si Menumorut. Acestia se opresc in Panonia, fiind opriti de Otto I in batalia de Lechfeld.
  4. Glad, Gelu si Menumorut sunt invinsi iar coroana maghiara cucereste Transilvania la sfarsitul secolului X. Maghiarii pentru a apara trecatorile Carpatilor ii aduc in aceasta zona, a judetelor Harghita si Covasna de azi, pe secui, carora le acorda drepturi, dar au si anumite obligatii: invatarea limbii maghiare si sa se crestineze.

  Totusi, populatia romana ramane majoritara in Transilvania, dar ramane fara drepturi politice, avand statut de tolerati. Conform Tripartitului lui Werboczi, care spune ca in Transilvania sunt 3 natiuni conlocuitoare: maghiarii, secuii si sasii. Intre 1526-1699, cand Transilvania iese de sub autoritatea Ungariei, dupa batalia de la Hohacs, 29 august,si intra sub suzeranitate otomana ca principat, se raspandeste Reforma lui Luther si vor exista 4 religii recepte: catolicismul, luteranism, calvinism si antittrinitarianism, ortodoxismul roamniolor fiind doar tolerat.

  Anul 1700 incepe sa aduca recunoastere a romanilor prin Unirea a unei parti a bisericii ortodoxe cu Biserica Romei, luand nastere greco-catolicismnul. Inaltii ierhi ai bisericii greco-catolice, Ioan Inochentie Micu Klein, Ioan Bob si tot urmasii lor, alaturi de corifeii Scolii Ardelene: Petru Maior Gheorghe Sincai, Samuil Micu vor lupta pentru drepturile romanilor din Transilvania. Cea de-a doua diploma Leopldina din 1701, nerecunoscuta niciodata de Dieta Transilvaniei, stipula ca romanii vor primii drepturile religiei la care vor adera, in cazul de fata catolica. Dar nobilii maghiari, reformati, s-au temut sa recunoasca drepturile acestora, pentru ca se rasturna status-quo-ul, romanii fiind majoritari tuturor celorlalte la un loc.

  Desi maghiarii au condus Transilvania pentru aproape un mileniu, impreuna cu sasii si secuii, ei nu erau majoritari ca numar. De aceea pierde Ungaria la Trianon Transilvania, in baza celor 14 puncte wilsoniene, ce acordau dreptul la autodeterminare nationala.

  Domnilor secui si maghiari, va inteleg supararea, ati primit drepturi mai multe decat ati visat in orice alta tara, terminati cu porcariile de sovinism, rasism si plangeri ca sunteti discriminati. Ce sa zica tiganii atunci? Ei sunt cei discriminati, in mare parte in Romania.

 4. mihaela says:

  nu , asa s-a inmtamplat cu ungurii cand au colonizat romania. nu cunoaste istoria adevarata , o cunoaste pe cea falsa…

 5. olin says:

  cea mai mare vina sunt cei care conduc tara noastra cum e posibil continuu apar chestii din asteea dar nimeni autorizat legal nu impune legea uite ca se poate astia asi bate joc de noii ne rad an fata ,pnm au o idee fixa , cum ca zona aceea romaneasca este a lor si atat combatetii aceasta idee intrucat , astia nu se vor lasa de aceasta idee convingere , sunt bolnavii posibil cronici , gasiti un antidot legal daca se poate daca nu altfel dar facetii ceva cei autorizatii legal , e absurda situatia .

 6. mimi says:

  Eu cred ca exista un deficit de ceva prin tinunutul asta secuiesc, care duce la scaderea coeficientului de inteligenta. Cum este posibil ca un senator sa isi permita sa faca asemena declaratii? Pai daca era vorba de un senator roman, toata UE ii era in cap pana acum. Auzi, ne-am inmultit (ca iepurii) acum 200-250 de ani; de parca domnul asta senator era acolo.
  Urmeaza sa propuna construirea de lagare pentru tigani, sa-i tina sub control, ce naiba.

 7. Cristi says:

  Bravos mai, ce sa zic… buna atitudine de minoritar ai, ce sa zic!… adica pardon, tu nu te consideri minoritar!! nu stiu ce istorie sti, si de unde ai invatat-o, dar dragul meu te inseli amarnic! uite pentru tine, donu’ senator, un scurt briefing: romanii sunt urmasii poporului dac, popor care a trait aci inainte ca voi, hunii, sa veniti in europa, inainte ca civilazatia sa se fi nascut in europa, dacii erau aici! tu sti asta, dar iarasi sti, ca multe dovezi arheologice care spun asta, au fost scoase in vream ocupatiei unguresti in Transilvania si te bazezi pe asta!!! dovezile arhelogice (care au mai ramas, si sunt multe) si de paleogentica, spun ca Romania, respectiv Transilvania, a fost permanent locuita de urmasii dacilor!!! faptul ca aci a existat un popor bine inghegat cand voi ati ocupat tara, o spun si cronicarii unguri, pune mana si citeste, informeaza-te! adica ce spun, tu sti asta…
  a, ai o problema cu tiganii??? trebuai sa-i lasati in India, nu sa-i aduceti cu voi!! da, voi i-ati adus ca si sclavi, asa ca, daca nu iti convine ca tiganu traieste in tara MEA, unde traiesti si TU, i-al de maneca si du-l de unde l-ai adus!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "VIDEO. Tánczos Barna, senator UDMR: ”...țiganul trebuie să umble la școala de țigani, trebuie să umble în capela țigănească la slujbe...Treaba noastră este să implementăm programe de sporire a numărului secuilor aici în ținutul secuiesc”"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/video-tanczos-barna-senator-udmr-tiganul-trebuie-sa-umble-la-scoala-de-tigani-trebuie-sa-umble-in-capela-tiganeasca-la-slujbe-treaba-noastra-este-sa-implementam-programe-de-sporire-a/