VUVUZEAUA Cristian Pârvulescu de acord ca limba MAGHIARĂ să devină oficială în justiția din România

November 5, 2013 •Cristian Pârvulescu •Views: 3092

Cristian Pârvulescu (FOTO: curentul.ro)

Cristian Pârvulescu (FOTO: curentul.ro)

de Dan Tanasă

Invitat la emisiunea Oanei Stănciulescu de la Antena 3 de sâmbătă, 2 noiembrie a.c., analistul politic Cristian Pârvulescu a acuzat Guvernul României și Consiliul Superior al Magistraturii de naționalism. Motivul? Cele două instituții au dat aviz negativ proiectului adoptat tacit de către Camera Deputaților în data de 29 octombrie a.c., care va impune limba maghiară ca a doua limbă oficială în instanțele din România. 

Pârvulescu este de părere că cetățenii români de etnie maghiară au dreptul să se exprime în limba lor maternă, limba maghiară, în instanțele din România. Și de această dată, intelectualul-vuvuzea se poziționează de partea șovinismului maghiar și în contra Constituției României. Evident că este dreptul cetățenilor români de etnie maghiară să se exprime în limba lor maternă în instanțele de judecată din România sau în fața procurorilor. Acest lucru se întâmplă chiar și acum. Sistemul judiciar din România permite utilizarea traducătorilor autorizați fără probleme.

Cetățenii români de etnie maghiară au însă și obligații care decurg din calitatea lor de cetățeni români. Iar una dinte aceste obligații este aceea de a cunoaște limba oficială de stat a țării care le plătește salariile și pensiile. Iar dacă nu se descurcă, statul le dă posibilitatea să utilizeze un traducător autorizat. Sau un avocat care se cunoască limba maghiară. Să modificăm un întreg sistem judiciar doar pentru că sunt unii cetățeni care pur și simplu nu vor să vorbească limba română? Să impunem prin lege o discriminare pozitivă pe criterii etnice doar pentru că unor cetățeni români de etnie maghiară le pute limba română? Evident că așa ceva nu ne poate impune nimeni. Nici măcar Uniunea Europeană. Aceași Uniune Eruopenă din care face parte Franța, Grecia și Bulgaria, țări care nu recunosc în niciun fel minoritățile naționale, și Germania, țara care le-a transmis celor 1,7 milioane de turci de pe teritoiul ei că modelul multicultural german a eșuat și că dacă nu învață limba germană pot pleca acasă.

Atâta vreme cât nu observă și implicațile acestei legi pentru comunitatea românească din județele Covasna și Harghita, analistul politic Cristian Pârvulescu continuă să fie o vuvuzea a iredentei maghiare. Au dreptul românii din Covasna la un președinte de consiliu județean ales pe criteriul competenței nu pe criterii etnice? Da, dar nu vor avea niciodată așa ceva. Iar Pârvulescu este prea puțin interesat de faptul că de 24 de ani acest drept le este încălcat românilor din Covasna.

Despre caracterul profund toxic al acestui proiect de lege adoptat tacit de Camera Deputaților m-am pronunțat aici.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

8 Responses to VUVUZEAUA Cristian Pârvulescu de acord ca limba MAGHIARĂ să devină oficială în justiția din România

 1. […] Vezi și VUVUZEAUA Cristian Pârvulescu de acord ca limba MAGHIARĂ să devină oficială în justiția din R… […]

 2. Adi says:

  E doar nepotul lui kominternistului ctin parvulescu asa cum severin e nepotul lui brucan, mru fost supleant cc al utc etc. La vremuri noi tot ei!

 3. Costin Serban says:

  Draghe porvolesci,

  te rog la mine sa nu me fachi de ras, acolo unde te-m pus ca se fachi trebe cum em discutet.

 4. ionel says:

  Acest Partulescu,a fost si este o jigodie,asta vinde si pe masa daca este platit.

 5. Votati NU la revizuirea Constitutiei says:

  Acelasi personaj nefast conduce comisia pentru revizuirea Constitutiei si a sustinut propunerea UDMR pentru introducerea unui articol care va fi exploatat de minoritatea maghiara ca sa se autoguverneze prin “organe proprii de decizie si executive”.
  Acuma nu stiu daca Parvulescu recidiveza doar fiindca e prost, sau e de fapt prost-intentionat.

 6. radu says:

  Acest Cristian Parvulescu e un “talking head”. El sustine orice opinie sau contrariul ei functie de cine il plateste ca sa ii fie “avocat”.
  Acum e omul lui Antonescu, iar asta inseamna ca si PNL sustine aceasta lege.

  vezi si ale “opinii” ale lui privind Constitutia

  http://www.curentul.ro/2013/index.php/2013042685992/Politic/Tovarasul-USL-ului-Cristian-Parvulescu-ar-vrea-ca-Romania-sa-nu-mai-fie-stat-unitar.html

 7. man alexandru says:

  IN TARILE ASA ZIS MARI DEMOCRATII DE EXEMPLU CANADA,SUA,NU TE ANGAJEAZA NICI SA SPELI WC,,URI DACA NU STII LIMBA OFICIALA!ADICA ENGLEZA.DOMNUL PARVULESCU NU STIE .AM O COLECTIE DE VEDERI DIN PERIOADA IMPERIULUI AUSTRO UNGAR CIND INAINTASII MEI ROMANI ERAU OBLIGATI SA LE SCRIE IN LIMBA MAGHIRA SA AJUNGA LA DESTINATIE.ASA CA MA DOARE AN BASCA CE MORMAIE UMFLATII DE LA BRUXEL.

  ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "VUVUZEAUA Cristian Pârvulescu de acord ca limba MAGHIARĂ să devină oficială în justiția din România"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/vuvuzeaua-cristian-parvulescu-de-acord-ca-limba-maghiara-sa-devina-oficiala-in-justitia-din-romania/