Ziua de nastere a Principesei Margareta, Principesa Mostenitoare a Romaniei. La multi ani Alteta!

March 26, 2010 •Casa regala de Hohenzollern- Sigmaringen, Principesa Margareta a Romaniei, Romania Mare •Views: 2583

Ziua Principesei Moștenitoare

Astăzi este ziua de naștere a Principesei Margareta. Pentru a douăzecea oară, din 1990 încoace, Principesa își serbează ziua de naștere din mijlocul societății românești, pe care a fost educată să o slujească. Sunt fericit că putem împărtăși amândoi bucuria aniversării cu dumneavoastră. Vă mulțumesc celor care ați trimis sau trimiteți astăzi urările și semnele dumneavoastră de prețuire și afecțiune!

Tot astăzi, începând de anul trecut, sunt sărbătoriți posesorii Crucii Casei Regale a României, a cărei zi a fost fixată, prin decizia Majestății Sale Regelui, pe 26 martie, ziua în care Carol I a fost proclamat, în 1881, Rege al României. Coincidența face ca Principesa Moștenitoare a zilelor noastre să se fi născut în aceeași zi în care a fost încoronat primul Rege al României.

La mulți ani!
Sursa: http://www.princeradublog.ro/jurnal/ziua-principesei-mo%C8%99tenitoare/

Alteţa Sa Regală Margareta, Principesă Moştenitoare a României, Principesă de Hohenzollern (n. 26 martie 1949, Lausanne, Elveţia), este cea mai în vârstă fiică a Regelui Mihai I al României, Prinţ de Hohenzollern, şi a soţiei sale, Regina Ana de Bourbon-Parma.

Este a 82-a pe linia succesorală a tronului britanic. Regele Mihai a numit-o drept succesoare la şefia Casei Regale de Hohenzollern-Sigmaringen în 1997. Nu are copii. Succesoarea sa la şefia Casei Regale este sora ei, Principesa Elena a României. Potrivit ultimei Constituţii regale democratice, cea din 1923, care stabilea succesiunea după legea salică, Principesa Margareta şi surorile sale nu pot succede la tronul României (vezi şi “Ordinea de succesiune la tronul României”).

La 30 decembrie, 2007 Regele Mihai a desemnat-o pe Principesa Margareta drept moştenitoare a tronului cu titlurile de “Principesa Moştenitoare a României” şi de “Custode al Coroanei României”, printr-un act care, în timpul formei de guvernământ republicane şi în absenţa aprobării Parlamentului Regatului României, are o însemnatate eminamente simbolică, act considerat de unii editorialişti ca fiind nedemocratic. Cu aceeaşi ocazie, Regele Mihai a cerut instituţiei Parlamentului ca, în cazul în care naţiunea româna şi legislativul vor considera potrivită restaurarea monarhiei, să renunţe din acel moment la aplicarea legii salice de succesiune. Sursa: Wikipedia

Foto: Anna Todiras

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Ziua de nastere a Principesei Margareta, Principesa Mostenitoare a Romaniei. La multi ani Alteta!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/ziua-de-nastere-a-principesei-margareta-principesa-mostenitoare-a-romaniei-la-multi-ani-alteta-2/