Ce au în comun ministrul Apărării, prefectul de Harghita și președintele UDMR

August 8, 2013 •Dan Tanasa •Views: 2053

Dan Tanasa El Pais

de Dan Tanasă

În aprilie anul acesta președintele UDMR, Kelemen Hunor, mă ataca mizerabil într-un interviu servit de Ioana Lupea și Dan Marinescu în redacția cotidianului Adevărul. Printre altele, Hunor îmi reproșa că aș fi, alături de fostul prefect de Covasna, dr. Codrin Munteanu (cel schimbat de Guvernul Ponta la comanda UDMR) un element dăunător relațiilor româno-maghiare și că aș imflama artificial spiritele în Ardeal din Spania.

În luna mai anul acesta, ministrul Apărării Naționale, deputatul PSD de Harghita Mircea Dușa, îmi reproșa în direct la Antena 3 în cadrul emisiunii ”La ordinea zilei”, cu mine prezent în studio, că inflamez spiritele în relațiile româno-maghiare din Covasna și Harghita pentru că nu aș locui în zonă ci în Spania.

Ieri, în cadrul emisiunii ”La ordinea zilei” de la Antena 3 prefectul județului Harghita, Jean-Adrian Andrei, îmi reproșa în direct, cu mine în legătură telefonică, că-i trimit în fiecare săptămână câte o petiție și că nu înțelege preocupare mea pentru soarta românilor din Covasna și Harghita pentru că eu locuiesc în Spania iar el locuiește în Harghita.

Trei politicieni români, unul de etnie maghiară, din două partide diferite, toți trei plătiți din fonduri publice de ani de zile, ultimii doi cred că dintotdeauna. La prima vedere te-ai aștepta să aibe discursuri diferite. În chestiunea ”Dan Tanasă” toți trei parcă s-au pus de acord la aceeași masă cum să mă atace. Și cum n-au găsit ceva mai bun deocamdată (sunt cunvins că sunt într-o permanentă căutare de informații care să mă compromită) îmi reproșează că aș locui în Spania. Cu asta m-au jignit profund. De parcă dacă locuiesc în Spania nu mai am dreptul să spun nimic despre ce se întâmplă în România. De parcă să locuiești în Spania e ceva josnic, rău, murdar.

Evident, de la primul nu aveam absolut nicio pretenție. Ultimii doi însă sunt din cale afară de abjecți. Ultimul m-a și amenințat chiar că mi-a făcut dosar penal pentru ceea ce am publicat despre el pe blog. Plătiți atât de gras din fonduri publice ca să asigure respectarea Constituției României, ultimii doi se războiesc cu mine, nu cu fasciștii și neo-naziștii maghiari care sunt finanțați din fonduri publice chiar sub nasul lor. Problema lui Dușa și a lui Jean sunt eu, Dan Tanasă.



Tags: , , , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to Ce au în comun ministrul Apărării, prefectul de Harghita și președintele UDMR

  1. […] Vezi și Ce au în comun ministrul Apărării, prefectul de Harghita și președintele UDMR […]

  2. Alex says:

    Da’ ce s-o mai înfierbântat Mihăiţă “Caliente” cum i s-ar zice în Spania. 😛 Săraca moderatoare încerca să-i explice “stai tataie cill că nu Tănasă e problema aici” da’ el nu părea să înţeleagă…politician tipic, de căcat. Lista politicienilor de genu’ poate continua cu Arpi, Curuianu sau Manolăkeskó‎, tot obsedaţi de Dan Tănasă, da’ poate că-s prea mici să fie amintiţi. 😀

  3. sorin says:

    Problema esenţială este însă alta. Obiectivele revoluţiei ungureşti din 1848-1849 erau antiromâneşti din punct de vedere naţional. Pretenţiile liderilor unguri la stăpânirea Transilvaniei (uniunea ei cu Ungaria cerută în Proclamaţia de la Pesta, din 15 martie 1848) în pofida voinţei majorităţii româneşti a populaţiei acestei provincii şi la o Ungarie a unei singure naţiuni şi a unei singure limbi au pus revoluţia ungurească în conflict armat cu croaţii lui Jelacic şi românii conduşi de Iancu. De aceea, mai ales după suferinţele cauzate românilor în timpul revoluţiei din 1848-49, acest eveniment -care este una din cele 3 sărbători naţionale ale Ungariei, conform constituţiei acelui stat- nu ar trebui să poată fi sărbătorit pe teritoriul României. Respect lupta pentru libertate a naţiunii ungare, dar acolo unde aceasta vine în contradicţie cu aspiraţiile de libertate ale naţiunii române nu cred că trebuie făcute concesii pentru sărbători cu substrat iredentist, ungarist, antiromânesc. Din 1990 încoace în România se sărbătoreşte 15 martie, deşi aceasta este în esenţă o sărbătoare antiromânească prin continutul proclamaţiei din Pesta. Dar de atunci încoace, parlamentul şi guvernele României nu au considerat necesar să pună ordine în sărbători şi nici să aducă udmr în cadrul legalităţii, adică să-i constrângă pe udmrişti să se înscrie în registrul partidelor politice dacă vor să participe la alegeri ca formaţiune/alianţă/uniune, iar dacă nu, să participe ca şi candidaţi independenţi.

  4. Dom’le l-ai uita pe buleftriceanul ăla pârât, Ca Alimente, cel care e sef de comisie de aparare(?)si care se lauda cu prieteni maghiari din Arad care se considera marginalizati. Păi de ce ? Pentru ca au ridicat la Arad statuia generalilor tradatori care l-au ucis pe Avramuţ pentru ca a raspuns la 1848 ungurilor cu aceeasi moneda, cu care ei au rasplatit loialitatea românilor in lupta?

    • sorin says:

      Poate pentru porci merge, dar pentru cei informaţi, distanţa dintre adevăr şi invenţiile “istorice” despre Avram Iancu este intergalactică. Nici unul dintre cei 13 ofiţeri unguri executaţi la Arad în 1849, nu l-a ucis pe Avram Iancu, pentru simplul motiv că ar fi trebuit să revină din morţi în 1872, când s-a stins acesta din urmă. Cei 13 ofiţeri puteau fi consideraţi trădători de către austrieci pentru că 7 dintre ei fuseseră iniţial ofiţeri în armata austriacă şi depuseseră un jurământ faţă de împărat şi eventual de către etniile din care proveneau (aşa cum nici Petofi nu era ungur prin naştere). În ceea ce priveşte relaţiile cu românii ale respectivilor generali, ajunşi în cetatea Aradului după capitularea lui Gorgely la Şiria, în august 1849, după cunoştinţele mele ei nu au venit în contact direct cu aceştia, spre deosebire de polonezul Iosif Bem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Ce au în comun ministrul Apărării, prefectul de Harghita și președintele UDMR"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/ce-au-in-comun-ministrul-apararii-prefectul-de-harghita-si-presedintele-udmr/