EXCLUSIV. Instanța menține AMENDA primarului UDMR din Miercurea Ciuc pentru DISCRIMINARE

December 15, 2016 • justitie • Views: 4101

Curtea de Apel Târgu Mureș a respins ieri acțiunea primarului UDMR din Miercurea Ciuc prin care acesta a încercat să anuleze o hotărâre a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, AMENDAT de instanță pentru DISCRIMINARE

În luna februarie a.c. CNCD a emis Hotărârea nr. 110/10.02.2016 prin care a aplicat Primarului din Miercurea Ciuc, ultra-șovinul și ultra-naționalistul UDMR Ráduly Róbert-Kálmán, sancțiunea contravențională cu amendă în cuantum de 2000 de lei pentru fapte de discriminare la adresa românilor (detalii aici).

Ráduly a acționat în judecată CNCD și Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de mine, pentru a încerca astfel anularea acestei hotărâri.

Curtea de Apel Târgu Mureș a respins ieri ca neîntemeiată acțiunea primarului: „Respinge, ca neîntemeiată, acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamantul PRIMARUL MUNICIPIULUI MIERCUREA-CIUC, (cu sediul) cu pârâtul CONSILIUL NAŢIONAL PENTRU COMBATEREA DISCRIMINĂRII, (cu sediul) şi pârâta ASOCIAȚIA CIVICĂ PENTRU DEMNITATE ÎN EUROPA, (cu sediul). Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la sediul Curţii de Apel Tg. Mureş. Pronunţată conform art. 396 alin. 2 Cod procedură civilă, azi 14.12.2016”.

Vezi și EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Miercurea Ciuc, OBLIGAT de instanță să îndepărteze steagul secuiesc de pe primărie

Sentința Curții de Apel Târgu Mureș nu este definitivă și cel mai probabil va fi atacată de către primar.

FOTO: facebook.com

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend