EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, AMENDAT de instanță pentru DISCRIMINARE

November 4, 2016 •discriminarea romanilor •Views: 5177

Curtea de Apel București l-a amendat pe primarul UDMR din Mierurea Ciuc pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a românilor din oraș. Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), condus de un UDMR-ist, l-a sancționat doar cu avertisment.

Vezi și EXCLUSIV. Sentință CAB: Primarul UDMR din Borsec rămâne cu AMENDA primită de la CNCD pentru DISCRIMINAREA românilor

În luna decembrie 2015 CNCD a admis o nouă sesizare a Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) împotriva Primarului municipiului Miercurea Ciuc, UDMR-istul Raduly Robert Kalman, și l-a sancționat din nou pe acesta pentru fapte de disciminare a românilor pe criterii etnice (detalii aici).

În acest caz, CNCD a constatat faptul că impunerea cunoașterii limbii maghiare ca și condiție obligatorie la concursul organizat pentru ocuparea funcției de consilier grad debutant la Birou de investiţii în luna martie 2015 de Primarul din Miercurea Ciuc este discriminatorie la adresa românilor. CNCD, condus de UDMR-istul Csaba Asztalos Ferenc, a emis Hotărârea nr. 600/09.12.2015 prin care a constatat existența faptei de discriminare însă a aplicat primarului UDMR din Miercurea Ciuc o banală sanțiune cu avertisment, în ciuda faptului că în trecut primarul UDMR din Miercurea Ciuc mai fusese sancționat tot pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a românilor (exemple aici, aici și aici).

În calitate de președinte al Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) am acționat în judecată CNCD pentru a obține sancționarea contavențională cu amendă a primarului UDMR din Miercurea Ciuc, având în vedere repetatele cazuri în care ultra-șovinul Raduly Robert Kalman i-a discriminat pe românii din oraș.

Vezi și EXCLUSIV. CNCD, condus de UDMR-istul Csaba Asztalos Ferenc, a încălcat LEGEA

Curtea de Apel București a admis miercuri, 2 noiembrie a.c., acțiunea ADEC și l-a amendat pe primarul UDMR din Miercurea Ciuc cu suma de 5000 de lei pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a românilor din oraș. De asemenea, instanța a obligat CNCD să plătească cheltuieli de judecată.

Soluția pe scurt a instanței: „Admite acţiunea formulată de Asociaţia Civilă pentru Demnitate în Europa împotriva CNCD şi Primarului Municipiului Miercurea Ciuc. Anulează în parte hotărârea CNCD nr.600/09.12.2015 respectiv în privinţa punctului 2 al dispozitivului. În temeiul art. 26 alin.1 din OG 137/2000 aplică Primarului Municipiului Miercurea Ciuc o amendă în cuantum de 5000 lei. Obligă pârâtul CNCD la plata către reclamant a sumei de 50 lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând taxă judiciară. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare. Calea de atac se depune la sediul Curţii de Apel Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică, azi 02.11.2016.”

Sentința instanței nu este definitivă și va putea fi atacată cu recurs. Având în vedere complicitatea CNCD cu UDMR nu mă îndoiesc că CNCD va ataca sentința instanței.

Vezi și NOAPTEA MINȚII. Președintele CNCD: Hai ținutul secuiesc!

Această nouă sentință dovedește odată în plus faptul că sub comanda UDMR-istului Csaba Asztalos Ferenc CNCD este un adevărat instrument de epurare etnică a românilor din județele Covasna și Harghita. În loc să acționeze pentru combaterea discriminării românilor din cele două județe controlate de UDMR, CNCD se comportă ca un instrument de epurare etnică. Menținerea la conducerea CNCD a UDMR-istului Csaba Asztalos Ferenc este nu doar o insultă la adresa bunului simț ci și o adevărată sfidare a legii, CNCD fiind condus pentru a face rău victimelor discriminării pe criterii etnice, românii din județele Covasna și Harghita, și pentru a ascunde faptele de discriminare orchestrate de membrii UDMR.

FOTO: Kelemen Hunor, președinte UDMR, ghimpele.ro

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, AMENDAT de instanță pentru DISCRIMINARE

 1. […] Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, AMENDAT de instanță pentru DISCRIMINARE […]

 2. George says:

  Se poate face dreptate si in Romania. Nu inteleg totusi cum romanii pot fi prigoniti in propria lor tara de o minoritate.

 3. eugenro says:

  Crucea veche a fost inlocuita cu cea noua, in acelasi amplasament…

 4. eugenro says:

  Si ceva (aparent) mai soft, tot de prin Harghita..
  Nu putem sa nu sesizam de-a lungul timpului dorinta partii maghiare de acaparare (exclusiva) a elementelor celor mai reprezentative. Astazi, vf. Piatra Singuratica (muntii Hasmas):
  Inainte: http://3.bp.blogspot.com/-U2tBb7c4GkU/Tmkkfqp98_I/AAAAAAAABLQ/fsIT3rJdYNo/s1600/DSC03616.JPG
  Ulterior, a existat o versiune crucii vechi (de mai sus), cu bratele vopsite in culorile steagului maghiar.
  Acum: https://romanialainaltime.files.wordpress.com/2015/11/img_1350.jpg cu text in HU.
  Pana la urma asta deranjeaza. Ei si numai ei, altii nu. Fireste, se vor inghesui unii sa comenteze ca indicatoarele montane sunt bilingve, denumirile refugiilor etc. Si aici merita facute cateva precizari:
  -daca inainte de 1989, marcajele sunt scrise in ordinea fireasca: RO (limba oficiala a statului) si apoi HU (limba materna a locuitorilor din zona), noile indicatoare ridicate de salvamont local/ localnici au (“fireste”) ordinea inversata).
  Frati maghiari intru cetatenie romana, e chiar asa mare “umilinta” sa respectati statul, legea si bunul simt?!
  P.S. In Ungaria niciodata nu mi s-ar considera normal ca denumirile publice sa fie scrise mai intai intr-o alta limba decat maghiara…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, AMENDAT de instanță pentru DISCRIMINARE"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-udmr-din-miercurea-ciuc-amendat-de-instanta-pentru-discriminare/