EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, EXECUTAT SILIT. Drapelul UNGARIEI și steagul secuiesc, scoase din primărie

November 14, 2016 •justitie •Views: 7599

Primarul municipiului Miercurea Ciuc a pus în executare, la solicitarea unui executor judecătoresc, sentința definitivă prin care a fost obligat să îndepărteze drapelul Ungariei, steagul secuiesc și steagul municipiului din primărie.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, AMENDAT de instanță pentru DISCRIMINARE

În luna februarie a.c. Tribunalul Harghita a admis acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) și l-a obligat pe Primarul municipiului Miercurea Ciuc să îndepărteze toate steagurile, cu excepția drapelului României și cel al Uniunii Europene, din incinta și de pe fațada Primăriei Miercurea Ciuc.

Instanța a constatat astfel arborarea nelegală a drapelului Ungariei, a steagului secuiesc și a steagului municipiului Miercurea Ciuc în incinta și pe fațada Primăriei Miercurea Ciuc.

Sentința Tribunalului Harghita a rămas definitivă prin decizia Curții de Apel Târgu Mureș din luna mai a.c. (detalii aici).

Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, ultrașovinul Raduly Robert, un nostalgic al Ungariei Mari, a refuzat să pună în executare această sentință definitivă, motiv pentru care am apelat la serviciile unui executor judecătoresc care a pus în executare sentința. Urmare somației primite, primarul UDMR a pus în executare sentința definitivă și a îndepărtat toate steagurile din Primăria Miercurea Ciuc, cu excepția drapelului României și cel al Uniunii Europene. În locul drapelului Ungariei primarul UDMR a arborat în primărie steagul negru de doliu (video aici).

Primăria Miercurea Ciuc a comunicat executorului judecătoresc faptul că „Având în vedere Dosarul execuţional nr. 575/E/2015, prin prezenta vă comunicăm că, s-a procedat la executarea măsurilor dispuse prin Sentinţa civilă nr. 176/10.02.2016 pronunţată de Tribunalul Harghita, prin îndepărtarea tuturor steagurilor/drapelurilor din sediul Primăriei municipiului Miercurea-Ciuc, cu excepţia celor menţionate în Legea nr. 75/1994.

Anexăm: – fotografii

Consilier juridic,

Ejjbiri Paula”

drapel-romania-primaria-miercurea-ciuc-noiembrie-2016

Sala de ședințe a Consiliului Local Miercurea Ciuc după punerea în executare a sentinței.

Prefectul județului Harghita a refuzat, din nou, să aplice legea

Acțiunea înaintată de Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) în acest caz ar fi trebuit să fie deschisă de către reprezentantul Guvernului României în județul Harghita, prefectul Jean-Adrian Andrei.

Prefectul județului Harghita, Jean-Adrian Andrei, era obligat legal de prevederile Legii nr. 340/2004 și ale H.G. nr. 1157/2001 să se adreseze instanței de judecată cu privire la arborarea nelegală a mai multor steaguri la sediul Primăriei Miercurea Ciuc.

Prefectul Jean-Adrian Andrei a refuzat însă să aplice legea în acest caz, preferând să fie complicele primarului UDMR care sfida legile și Constituția României prin arborarea drapelului Ungariei, a steagului secuiesc și a steagului local în sediul Primăriei Miercurea Ciuc.

FOTO: drapelul Ungariei, steagul secuiesc și steagul municipiului Miercurea Ciuc arborate ilegal în sala de ședințe a Primăriei Miercurea Ciuc, facebook.com

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

10 Responses to EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, EXECUTAT SILIT. Drapelul UNGARIEI și steagul secuiesc, scoase din primărie

  1. […] Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, EXECUTAT SILIT. Drapelul UNGARIEI și steagul secuiesc, … […]

  2. […] „Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, ultrașovinul Raduly Robert, un nostalgic al Ungariei Mari, a refuzat să pună în executare această sentință definitivă, motiv pentru care am apelat la serviciile unui executor judecătoresc care a pus în executare sentința. Urmare somației primite, primarul UDMR a pus în executare sentința definitivă și a îndepărtat toate steagurile din Primăria Miercurea Ciuc, cu excepția drapelului României și cel al Uniunii Europene. În locul drapelului Ungariei primarul UDMR a arborat în primărie steagul negru de doliu.”, a transmis jurnalistul Dan Tănasă pe blogul său, dantanasa.ro. […]

  3. […] Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, EXECUTAT SILIT. Drapelul UNGARIEI și steagul secuiesc, … […]

  4. […] Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, EXECUTAT SILIT. Drapelul UNGARIEI și steagul secuiesc, … […]

  5. Costea says:

    Auzisem anul trecut ca vor sa faca in asa fel incat noaptea sa se proiecteze steagul secuiesc pe fatada primariei. A verificat cineva? Daca da, se poate face ceva in acest sens? Chiar daca nu e steag?

  6. Bogdan says:

    FELICITARI !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, EXECUTAT SILIT. Drapelul UNGARIEI și steagul secuiesc, scoase din primărie"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-udmr-din-miercurea-ciuc-executat-silit-drapelul-ungariei-si-steagul-secuiesc-scoase-din-primarie/