Organizația extremistă HVIM a propus, UDMR a votat. Stradă cu numele CRIMINALULUI de război Wass Albert în Târgu Secuiesc

December 1, 2015 •UDMR •Views: 9097

Cetățeanul român de etnie maghiară reținut astăzi de DIICOT sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la infracțiunea de acțiuni împotriva ordinii constituționale și nerespectarea regimului materiilor explozive este membru al organizației extremiste maghiare ”Mișcarea Tinerilor din cele 64 de comitate” – HVIM, care militează pentru anularea Tratatului de la Trianon și alipirea Transilvaniei la Ungaria.

Membrii HVIM din Târgu Secuiesc, adică colegii de organizație ai lui Beke Istvan Attila, au demarat la începutul acestui an o campanie de strângere de semnături (detalii aici și aici) pentru a susține promovarea unei hotărâri de consiliu local prin care o stradă din Târgu Secuiesc să poarte numele criminalului de război Wass Albert, vinovat de moartea unor români în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Consilierii locali din cadrul Consiliului Local Târgu Secuiesc, cu majoritate UDMR, adică colegi de organizație cu Kelemen Hunor, președinte al UDMR, au votat în luna octombrie a.c. pentru susținerea propunerii HVIM. Consilierii locali UDMR din cadrul Consiliului Local Târgu Secuiesc au votat alături de consilierii locali PCM și PPMT pentru ca o stradă din municipiul Târgu Secuiesc să poarte numele ciminalului de război Wass Albert. Extremiștii moderați s-au aliat cu extremiștii radicali pentru a cinsti memoria unui criminal de război vinovat de moartea unor români.

Hotărârea adoptată de consilierii locali ai UDMR, PCM și PPMT este evident ilegală și va fi atacată în contencios administrativ de prefectul județului Covasna (dacă nu o va face al o va face altcineva). Ceea ce este evident este faptul că tinerii din HVIM, organizație care acum este suspectă de plănuirea unor atentate teroriste pe teritoriul României, este susținută chiar de către UDMR, care votează ceea ce tinerii din HVIM propun.

FOTO: membrii HVIM pe străzile din Târgu Secuiesc împotriva Tratatului de la Trianon, facebook.com

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to Organizația extremistă HVIM a propus, UDMR a votat. Stradă cu numele CRIMINALULUI de război Wass Albert în Târgu Secuiesc

 1. […] Vezi și Organizația extremistă HVIM a propus, UDMR a votat. Stradă cu numele CRIMINALULUI de război Wass… […]

  • Preda says:

   Ce atata agitatie. Baietii vor placi bilingve. Eu propun ca pe ungureste strada sa se numeasca Wass Albert si pe Romaneste sa se numeasca Sima — Pauker. Asa stie tot romanul in ce liga joaca Wass, si lumea este in ordine.

 2. […] Vezi și Organizația extremistă HVIM a propus, UDMR a votat. Stradă cu numele CRIMINALULUI de război Wass… […]

 3. […] Vezi și Organizația extremistă HVIM a propus, UDMR a votat. Stradă cu numele CRIMINALULUI de război Wass… […]

 4. Dorin Suciu says:

  Şedinţa ordinară din prima decadă a lunii octombrie 2015 a consiliului local din Târgu Secuiesc a avut loc ieri după-amiază. Preliminar supunerii dezbaterii a proiectelor de hotărâre, au luat cuvântul reprezentanţii Mişcării de Tineret 64 de Comitate (HVIM) – prezenţi la întrunire -, care au insistat asupra denumirii unei pieţe din oraşul breslelor după numele lui Wass Albert. Beke Istvan, preşedintele local al HVIM, a arătat că cererea lor a vizat denumirea unui spaţiu public după numele lui Wass Albert, cerere ce a fost susţinută prin semnături de 1.500 de cetăţeni…”
  Cotidianul Szekely hirmondo nr. 195 din 09.10.2015, autor Bartos Lorant
  Beke Istvan este teroristul din Târgu-Secuiesc care era gata să comită un masacru la Târgu-Secuiesc pe 1 decembrie. Mentorul lui a fost Wass Albert, cel care i-a îndemnat pe locotenentul Pakucs şi plutonierul major Polgár, ambii din Regimentul 19 Honvezi Nyeregyhaza, să ucidă în ziua de 23 septembrie 1940 pe victimele Moldovan Iosif, Oaşi loan, Mihaly Ester şi Mihaly Rozalia. Doi români și două evreice.
  SACUL ȘI PETICUL… Sau, mai bine, doi saci prini de rahat îmbibat cu ură. Ket zsak szar, tele gyulolettlel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Organizația extremistă HVIM a propus, UDMR a votat. Stradă cu numele CRIMINALULUI de război Wass Albert în Târgu Secuiesc"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/organizatia-extremista-hvim-a-propus-udmr-a-votat-strada-cu-numele-criminalului-de-razboi-wass-albert-in-targu-secuiesc/