ADEC a sesizat CNCD în cazul evenimentelor de la Valea Uzului

June 12, 2019 •Asociația Civică pentru Demnitate în Europa •Views: 562

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă în calitate de președinte, a sesizat în cursul zilei de astăzi Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în legătură cu evenimentele care au avut loc în data de 6 iunie a.c. la Valea Uzului atunci când mai multe sute de etnici maghiari i-au împiedicat pe români să intre în cimitirul eroilor.

Vezi și EXCLUSIV. MApN, raport BOMBĂ despre situația din Valea Uzului: Primăria Sânmartin a PROFANAT cimitirul de la Valea Uzului. Crucile soldaților unguri, amplasate pe suprafeţele de teren pe care figurează morţi de război de alte naţionalităţi. Raport COMPLET despre cimitirul de la Valea Uzului

ADEC a sesizat CNCD cu privire la comiterea unor fapte de discriminare pe criterii etnice a românilor care au fost împiedicați să intre în cimitirul eroilor de la Valea Uzului, deși aveau autorizație să se afle acolo.

De asemenea, ADEC a sesizat CNCD și cu privire la comiterea unei fapte de instigare la ură națională împotriva românilor cu ocazia zilei de 6 iunie, Ziua Eroilor.

Dovezile puse la dispoziția CNCD de președinte ADEC probează faptul că vinovați de comiterea unor fapte de discriminare pe criterii etnice a românilor și de instigare la ură națională împotriva românilor în legătură cu evenimentele ce au avut loc în data de 6 iunie a.c. la Valea Uzului sunt, printre alții, Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor, Președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, Primarul comunei Sânmartin, Gergely Andras, deputatul UDMR Korodi Attila, senatorul UDMR Tanczos Barna, președintele Partidului Civic Maghiar, Mezei Janos.

FOTO de Silviu Boboc

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

6 Responses to ADEC a sesizat CNCD în cazul evenimentelor de la Valea Uzului

 1. Balogh Andras says:

  Oare patrioții distrugatori nu ar trebui tras la răspundere? Daca ar fi fost patrioți nu niște derbedei ar luat cate o sapă sau o coadă să vadă în cel hal a ajuns cimitirul eroilor din Bacău unde sunt înhumați ostași căzut cu sutele. Oare acolo pot fi comemorati si asa sau deloc. Valea Uzului este miza unde sunt inhumat conform MApN 11 soldați români.

  • Gigi says:

   Chiar dacă ar fi doar un soldat român înmormântat în acest cimitir, nu trebuia obstrucționat accesul românilor înăuntru, dacă porțile erau descuiate, nu s-ar fi ajuns la îmbrânceli și înjurături…Chiar dacă au fost 5-6 persoane mai agresive, ceilalți 2000 de români au fost pașnici și cu bun simț, altfel nici cei 200 de jandarmi nu ar fi putut împiedica o eventuală confruntare….

 2. Constantin says:

  Ar fi interesat de aflat ce spuen CNCD despre asta…mai ales avand in vedere de cine este condusa aceasta institutie.

  • Dan Tanasa says:

   Conducerea CNCD este controlată de UDMR, deci vor tergiversa cât vor putea de mult luarea unei decizii. Dacă situația ar fi stat invers, Asztalos s-ar fi autosesizat imediat, dar pentru că românii au fost discriminați tace ca un …

   • Moni says:

    alo alo, mai incet daca se poate! Vad ca DT a incurcat rau de tot numerele soldatilor inhumati la Sanmartin. Cifra oficiala e 11 SOLDATI ROMANI. Si 50 de cruci, adica aproape 5 cruci barosane de beton per soldat erou roman. Bravo voua asta stiti sa puneti mana pe tot ce va sta in cale, sa faceti taraboi, cirkusz si sa strigati cat va iese pe esapament (gura)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "ADEC a sesizat CNCD în cazul evenimentelor de la Valea Uzului"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/adec-a-sesizat-cncd-in-cazul-evenimentelor-de-la-valea-uzului/