ADEC condamnă cu vehemență atitudinea autorităților locale în cazul celor 12 copii cu handicap sever din județul Harghita

December 27, 2018 • Asociația Civică pentru Demnitate în Europa • Views: 1521

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă în calitate de președinte fondator, condamnă cu vehemență atitudinea autorităților locale în cazul celor 12 copii navetişti cu handicap sever din județul Harghita.

Vezi și ADEC a sesizat CNCD cu privire la discriminarea românilor din Sfântu Gheorghe de Ziua Națională

Membrii ADEC au aflat cu stupefacție din paginile cotidianului Informația Harghitei despre faptul că un număr de 12 copii cu handicap sever – autism şi alte retarde – din mai multe localităţi din judeţul Harghita, care fac naveta la centrul special din cadrul Şcolii Gimnaziale „József Attila” din Miercurea Ciuc, nu au transportul asigurat de 4 ani, de la înfiinţarea centrului. Ei trebuie însoţiţi de părinţi, pentru că nu se pot descurca singuri. Pentru a ajunge la şcoală, din localităţile de domiciliu, părinţii fac naveta alături de copii fie cu stopul, cu trenul sau cu autobuzele, pe cont propriu. Părinţii însoţitori sunt nevoiţi să stea în parc, în gara din Miercurea Ciuc sau în alte locuri până când copiii termină programul şcolar.

ADEC consideră că această situație este complet inacceptabilă iar tratamentul degradant la care sunt supuși acești copii de către autoritățile locale trebuie să înceteze imediat.

ADEC solicită conducerii Consiliului Județean Harghita, reprezentat de Borboly Csaba în calitate de președinte, să inițieze imediat un dialog cu părinții acestor copii și să găsească de urgență o soluție care că pună capăt batjocoririi acestor copii.

ADEC informează autoritățile locale cu privire la faptul că va acționa pe toate căile pentru ca această situație să înceteze imediat și că nu va ezita să apeleze la instanțele de judecată pentru a impune respectul pe care îl merită acești copii.

Mai multe detalii despre acest caz aici.

FOTO de Florin Eșanu

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend