ADEC: Semnarea de către România a „Pactului pentru Migrație”, un veritabil act de trădare națională

December 8, 2018 • Asociația Civică pentru Demnitate în Europa • Views: 2404

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă în calitate de președinte fondator, protestează vehement față de decizia Guvernului României de adoptare a unei poziții de susținere din partea României a Compactului Global pentru Migrație (CGM).

Vezi și EXCLUSIV. La propunerea ADEC, Președintele României îl va decora pe directorul Liceului „Gheorghe Asachi” din Chișinău

ADEC protestează vehement și față de poziția Administrației Prezidențiale care pe 28 noiembrie a.c. anunța că: „Președintele Klaus Iohannis a aprobat, miercuri, la propunerea Guvernului României, Memorandumul cu tema «Participarea delegației României la Conferința interguvernamentală la nivel înalt pentru adoptarea Compactului ONU pentru o Migrație sigură, ordonată și reglementată». 

Potrivit publicației Evenimentul Zilei, prin acest Memorandum, Guvernul României a propus adoptarea unei poziții de susținere din partea României a Compactului Global pentru Migrație (CGM), în forma convenită în urma negocierilor. De asemenea, prin intermediul acestui document, a fost aprobat textul declarației naționale care va fi prezentată de către delegația României care va participa la Conferința interguvernamentală pentru adoptarea Compactului Global pentru o migrație sigură, ordonată și reglementată, care va avea loc în perioada 10-11 decembrie a.c., la Marrakesh, Maroc. În declarația națională se arată, printre altele, că CGM nu încurajează migrația și nu are în vedere crearea de noi drepturi, fiind un document care reunește un set de politici și bune practici în domeniu, de la care statele pot să se inspire pentru implementarea politicilor migraționale naționale.”

ADEC subliniază faptul că, potrivit informațiilor existente în spațiul public, până în prezent în afară de SUA care nu au acceptat de la bun început acest document au confirmat retragerea din acest pact Austria, Australia, Elveţia, Israel, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Polonia, Ungaria şi Slovacia.

ADEC consideră că în lipsa unei dezbateri parlamentare și a unor explicații clare date cetățenilor României de Președintele Klaus Iohannis și de Guvernul României cu privire la implicațiile, beneficiile și obligațiile pe care România la va avea în urma semnării acestui pact, semnarea acestui document constituie un veritabil act de trădare națională.

FOTO de Florin Eșanu

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , ,

5 Responses to ADEC: Semnarea de către România a „Pactului pentru Migrație”, un veritabil act de trădare națională

 1. Gabriela Muraru says:

  Trebuie sa ne retragem si noi din acest pact , iar cei care au decis fara sa consulte Parlamentul si societatea trebuie sa plateasca cu functiile si poate si mai mult. Acesta Doamna ambasadoare in Maroc , Dl. Melescanu Exista o petitie on line pe care putem s-o semnam , daca nu la urmatorul CSAT se poate introduce pe ordinea de zi. Mi se pare ca este o problema de siguranta nationala.

 2. DE 29 ANI ABSOLUT PARLAMENTUL ROMANIEI + TOTI PRESEDINTII ROMANIEI + TOATE GUVERNELE ROMANIEI AU SFIDAT POPORUL ROMAN LUIND HOTARARI DE IMPORTANTA CAPITALA FARA SA SE CONSULTE IN PREALABIL CU POPORUL ROMAN
  TOATE ACESTE ACTE SUNT ACTE DE INALTA TRADARE
  A VENIT MOMENTUL CA NIMENI SA NU MAI IA HOTARARI IN NUMELE POPORULUI ROMAN
  FARA CA ACESTA SA FIE CONSULTAT IN PREALABIL
  NICI PARLAMENTUL NICI GUVERNUL NICI PRESEDINTELE NU VOR SCAPA DE PEDEAPSA
  NIMENI NU ARE DREPTUL SA ISI BATA JOC DE PROPRIUL POPOR

 3. Marian says:

  cine nu dorește o migrație sigură și ordonată este așteptat astăzi 10 decembrie la ora 15 în fața ministerului de externe unde este organizat un protest.

 4. Damian Violette says:

  ROMANIA SA SPUNA NU MARRAKESH!

 5. Constantin says:

  S-ar putea sa nu scape atat de usor.

  “”Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, consideră că președintele Klaus Iohannis trebuie să supună Parlamentului textul Pactului Global pentru Migrație.

  Până în prezent, Președinția nu a indicat că ar intenționa să ceară aprobarea Parlamentului pe subiectul Pactului Global pentru Migrație. Președintele Klaus Iohannis are sprijinul Guvernului de la București pentru semnarea tratatului.

  „Președintele e obligat să supună Parlamentului spre adoptare acest tratat. În Articolul 91 din Constituție scrie că președintele e obligat să supună tratatul ratificării Parlamentului, într-un termen rezonabil. Poate să fie și după semnare, dar dacă Parlamentul nu îl ratifică, tratatul nu există. Tratatul nu se încheie atunci când îl semnează ministrul de Externe, ci atunci când îl semnează președintele. Constituția din 1866 și cea din 1923 interziceau colonizarea de populații străine pe teritoriul țării“, a afirmat recent Augustin Zegrean.

  În Constituția României, la articolul 91, se menționează despre atribuțiile Președinției pe tema politicii externe a României: „Preşedintele încheie tratate internaţionale în numele României, negociate de Guvern, şi le supune spre ratificare Parlamentului, într-un termen rezonabil. Celelalte tratate şi acorduri internaţionale se încheie, se aprobă sau se ratifică potrivit procedurii stabilite prin lege“.””

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend