EXCLUSIV. La propunerea ADEC, Președintele României îl va decora pe directorul Liceului „Gheorghe Asachi” din Chișinău

November 28, 2018 • Asociația Civică pentru Demnitate în Europa • Views: 2952

Președintele României, Klaus Iohannis, îl va decora, la propunerea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), pe directorul Liceului „Gheorghe Asachi” din Chișinău, Boris Volosatîi, cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler/Ofițer.

Vezi și Liceul Teoretic Român-Francez „Gheorghe Asachi” din Chișinău, catedrală a românismului

În luna octombrie a anului trecut Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de domnul Dan Tanasă în calitate de președinte fondator, i-a propus Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, să-l decoreze pe directorul Liceului „Gheorghe Asachi” din Chișinău, Boris Volosatîi, cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler cu prilejul zilei de 1 decembrie, Ziua Națională a României (detalii aici).

Administrația Prezidențială, prin consilierul de stat Gheorghe Angelescu, a comunicat atunci faptul că propunerea de decorare trebuie să vină din partea Ministerului Afacerilor Externe, ținând cont de calitatea domnului Boris Volosatii de cetățean al Republicii Moldova.

În anul Centenarului Marii Uniri am reluat demersurile și am adresat o sesizare scrisă în acest sens Ministerului Afacerilor Externe, condus de Teodor Meleșcanu.

În luna septembrie a.c. Ministerul Afacerilor Externe m-a informat cu privire la faptul că domnul Boris Volosatîi „se califică pentru a fi decorat cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler/Ofițer”. Propunerea a fost ulterior înaintată Administrației Prezidențiale.

La începutul acestei săptămâni, Cancelaria Ordinelor mi-a confirmat telefonic faptul că Administrația Prezidențială a agreat propunerea și a redactat decretul de decorare care se află la Cancelaria Primului-ministru.

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa este deosebit de bucuroasă de această realizare în anul Centenarului Marii Uniri. ADEC mulțumește Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, pentru această recunoaștere a meritelor deosebite ale domnului Boris Volosatîi și îl încurajează pe domnul Boris Volosatîi să continue activitatea în slujba Adevărului și a Neamului Românesc.

FOTO: Boris Volosatîi, asachi.md

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , , ,

2 Responses to EXCLUSIV. La propunerea ADEC, Președintele României îl va decora pe directorul Liceului „Gheorghe Asachi” din Chișinău

  1. nina frunze says:

    AM AUZIT CA E MARE CORUPT CIND AVEAM INTENTIA DE A O DUCE PE NEPOATA MEA LA LIceul G.Asachi……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend