ADEC solicită MAI și MApN să rearboreze drapelul național pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe

August 22, 2018 • Asociația Civică pentru Demnitate în Europa • Views: 1108

În anul Centenarului Marii Uniri, Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) solicită conducerii Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Afacerilor Interne să arboreze în mod permanent drapelul României pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe, în semn de respect pentru jertfa ostașilor români care și-au dat viața pentru eliberarea orașului de sub ocupația ungară.

Vezi și SFIDARE. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe A DAT JOS drapelul României de pe turla primăriei

Având în vedere apropierea zilei de 8 septembrie, ziua eliberării orașului de sub ocupația ungară, ADEC consideră ca fiind inacceptabile acțiunile primarului UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád András, care a înlăturat drapelul României de pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe și refuză să-l arboreze acolo unde a fluturat ani de zile.

ADEC reamintește opiniei publice faptul că după ce a fluturat ani de zile pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe, primarul UDMR a înlăturat acest drapel al României și refuză să-l arboreze la loc. În anii trecuți veteranii de război au fost împiedicați, la ordinul aceluiași primar, să rearboreze drapelul României pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe.

ADEC consideră că acțiunile primarului UDMR din Sfântu Gheorghe reprezintă o insultă impardonabilă la adresa Eroilor Neamului. Memoria Eroilor Neamului se cinstește permanent, în fiecare clipă, nu doar provizoriu pentru că așa dorește un primar UDMR animat de o mentalitate medievală.

Solicităm public conducerii Ministerului Apărării Naționale, conducerii Ministerului Afacerilor Interne, precum și Primului-Ministru să probeze în mod concret faptul că municipiul Sfântu Gheorghe este teritoriu românesc și să obțină respectarea memoriei Eroilor Neamului care s-au jertfit pentru eliberarea Ardealului de Nord de sub ocupația ungară.

Reamintim faptul că Sfântu Gheorghe a fost primul oraș din Ardealul de Nord eliberat de sub ocupație străină în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, pe 8 septembrie 1944, zi în care Armata Română a arborat drapelul tricolor pe turla Primăriei, ca simbol al libertății. Tricolorul a fost reînalțat în acest loc pe data de 8 septembrie 1994, la 50 de ani de la eliberarea orașului Sfântu Gheorghe, în cadrul unei ceremonii desfășurate în prezența Ministrului Apărării Naționale, generalul Nicolae Spiroiu, în care a fost dezvelită și o placă de marmură comemorativă.

Drapelul a fluturat neîntrerupt din anul 1994 și fost înlăturat de către primarul UDMR din Sfântu Gheorghe în urmă cu doi ani sub pretextul unor lucrări de realibitare a clădirii.

În anul 2009, Forumul Civic al Românilor din județele Covasna, Harghita și Mureș a propus ca steagul tricolor de pe turla Primăriei să capete statut de monument istoric, în semn de recunoștință față de jertfele ostașilor români care au luptat pentru eliberarea Ardealului de Nord.

FOTO: Florin Eșanu

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

One Response to ADEC solicită MAI și MApN să rearboreze drapelul național pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe

  1. Olimpiu says:

    Statul roman trebuie sa ia masuri impotriva celor care submineaza autoritatea si independenta Romaniei. Daca se mai permite iredentistilor unguri sa submineze statul indivizibil si unitar roman, in scurt timp o sa ajunga Ardealul sa fie o enclava in Romania. Luati masuri sa aparati identitatea si cetatenii romani. Daca nu o faceti santeti niste tradatori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend