Ambasada Germaniei la Bucureşti: Saşii transilvăneni s-au pronunţat, din proprie iniţiativă, pentru România Mare

December 7, 2018 •Germania •Views: 1333

Ambasada Germaniei la Bucureşti a anunţat că a cerut Agenţiei Germane de Presă DPA şi televiziunii publice ZDF o corectură a pasajelor respective din materialul despre unirea Transilvaniei cu România, transmite Mediafax.

Vezi și Postul public de televiziune din Germania, INSULTĂ la adresa poporului român de Ziua Națională

„++ Precizare ++ Statul român modern a luat naştere acum 100 de ani prin unificarea mai multor regiuni, printre acestea şi Transilvania. Am sărbătorit, împreună, aniversarea acestui stat român modern la 1 decembrie. Saşii transilvăneni s-au pronunţat şi ei, din proprie iniţiativă, pentru noul stat, la Adunarea Saşilor din ianuarie 1919, de la Mediaş. Relatări publice care contrazic această înţelegere sau care pot conduce la interpretări eronate nu corespund punctului de vedere al Guvernului Federal. Pe cale de consecinţă, am solicitat Agenţiei Germane de Presă dpa şi televiziunii publice ZDF o corectură a pasajelor respective din materialul „Rumänien feiert 100 Jahre Anschluss Siebenbürgens“, publicat la 01.12.2018″, precizează reprezentanţii Ambasadei Germaniei în România, într-o postare marţi pe Facebook.

FOTO: ibtimes.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Ambasada Germaniei la Bucureşti: Saşii transilvăneni s-au pronunţat, din proprie iniţiativă, pentru România Mare"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/ambasada-germaniei-la-bucuresti-sasii-transilvaneni-s-au-pronuntat-din-proprie-initiativa-pentru-romania-mare/