Ambasada României de la Budapesta, VANDALIZATĂ de membrii organizației fasciste HVIM

June 8, 2019 •Ungaria •Views: 4137

Câțiva extremiști maghiari au protestat, joi noaptea, în fața ambasadei Române de la Budapesta, după incidentele de la Cimitirul Eroilor din Valea Uzului, transmite Observator.tv

Vezi și NICIUN VINOVAT la aproape șapte luni de la vandalizarea Ambasadei României la Budapesta

Îmbrăcați cu tricouri negre și având asupra lor steaguri, mai mulți bărbați au lipit stema Ungariei mari peste stema României de la intrarea în ambasadă.

Totodată, extremiștii au adus un banner pe care scria, în maghiară, engleză dar și română “Acuzare: terorism” și “Dovadă: maghiari”.

Reacţie dură de la Ministerul Afacerilor Externe

MAE a reacționat după manifestațiile neautorizate ale grupărilor extremiste, xenofobe şi antisemite din Ungaria – Mișcarea celor 64 de Comitate şi Partidul Mi Hazank.

Oficialii români consideră “revoltător faptul că profanarea însemnelor de stat ale României cu însemne revizioniste şi revanşarde s-a făcut în prezenţa echipajelor poliţiei ungare”.

Integral pe Observator.tv

Nota mea: Instanțele din România au stabilit faptul că „Mișcarea de Tineret 64 de Comitate” — HVIM este o organizație cu caracter fascist și rasist (detalii aici).

FOTO: Observator.tv

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

25 Responses to Ambasada României de la Budapesta, VANDALIZATĂ de membrii organizației fasciste HVIM

 1. Sorin S says:

  Seamana cu o declaratie de razboi si trebuie tratata ca atare.Trebuie luate masurile diplomatice,cele mai categorice,fara retineri,iar in cazul in care partea ungara nu rezolva actele de vandalism de nesuportat,sa se treaca la racirea la limita posibilului a relatiilor….Statul maghiar,prin reprezentantii tot mai prezenti in Romania,sa-si vada de treburile lui interne,iar daca nu,toti iredentistii,sa fie declarati persona nongrata…Pana cand vor abuza de rabdarea noastra ?(trimitere la celebrul dicton catre Catilina).

  • Doina S says:

   Chiar nu mai avem demnitate ?!
   Legi sunt, când se aplică ?
   Dosar penal celui care a pus lanț cu lacăt pe poarta cimitirului , tot el a organizat si profanarea cu saci menajeri si lantul uman …

  • PINTILIE Doinita says:

   de acord… sa fie stopate pe o perioada limitata relatiile diplomatice pana la revizuirea si rezolvarea situatiei in care Romania sa iasa fara nici o lezare diplomatica…

 2. MLEȘNIȚĂ Măndica says:

  Am înțeles bine?astfel de “Comitate”… sunt și în Tușnad? …Lacul Sf.Ana…

 3. Istvan says:

  Trebuia sa rupā si poarta prin inauntru , nu dle jurnalist ?
  Daca e un loc public de ce e gard si inchis?

  • Dan Tanasa says:

   Întreabă-i pe extremiștii din UDMR de ce au închis cimitirul.

   • Moni says:

    Intreaba-i pe incultii din Darmanesti de ce au ridicat crucile de beton si crucea mare fara nici un proiect aprobat in prealabil. Asta a fost momentul de pornire al conflictului. Nu-i asa?

    • Dan Tanasa says:

     Există proiect aprobat. Bajza Monica. Doar pentru că nu îți place realitatea nu înseamnă că ai dreptate.

     • Moni says:

      Sigur ca da, exista. Atunci prefecta de Bacau de ce a afirmat ca primarul din Darmanesti a facut toate crucile fara proiect aprobat?

      • Dan Tanasa says:

       Pentru că acționează la comanda lui Tăriceanu care execută ordinele primite de la Kelemen Hunor. Crucile au fost amplasate având la bază un proiect.

 4. Roman din Budapesta says:

  Chiar am comentat azi incidentul cu o familie de unguri din Ardeal care s-au mutat in Budapesta si ei spuneau ca astia de la HVIM sunt mereu sub actiunea unor droguri puternice care-i fac sa se creada ostasi ai Ungariei cum o vad ei, de la Lajta pana la Carpati. Tot felul de copii inculti, labili si fara viitor sunt atrasi in astfel de organizatii, drogati, indoctrinati si radicalizati pana-si pierd mintile, nu se poate discuta cu ei. Asta e Ungaria lui Orban, lacheul lui Putin, cu exceptia catorva cercuri urbane decente… Cine crede ca-i poate convinge fara constrangeri sa renunte la mizeriile pe care le au in cap, e foarte naiv, nu se vor linisti, singura solutie e un efort mai mare din partea autoritatilor romane de a-i tine pe dementi sub control…

  • ecs says:

   Dacă ai fi român din Budapesta, ai știi că Orban nu are absolut nimic cu această grupare, fiind pe o poziție total opusă cu aceștia. Am spus și eu, pentru cultura ta generală, “budapestanule”.

   • Roman din Budapesta says:

    @ecs, hai sa fim seriosi

    Vezi in orice magazin de suveniruri propaganda iredentista, vezi pe pereti mesaje electorale anti-UE si antisemite (vechea conspiratie “Soros”), pana si ghizii turistici propaga aberatia ca “Ungaria a fost jefuita de teritorii de vecinii ei”, iar la TV se spune ca economia tarii e in mana evreilor (chiar Budapesta e numita Judapest in semn de dispret fata de traditia sa evreiasca).. exact modelul propagandei fasciste din perioada interbelica… nu e doar HVIM, grupare care e un efect, nu o cauza…e mentalitatea generala, singura diferenta e ca aia se manifesta mai brutal si explicit.
    Noroc de o mana de oameni decenti si emancipati din mediu urban cu care se mai poate discuta, ca nivelul populatiei generale e praf si pulbere….

   • Kermit Von Klausenberg says:

    orban viktor este un extremist notoriu. De avut legatura are prin intermediul serviciilor secrete de la buda pesta care-i si controleaza pe acesti lunatici.

 5. De neimaginat. O ambasada,oriunde in lume este considerat pamintul acelei tari.Deci ambasada romana din Budapesta este teritoriu romanesc.Politia maghiara este obligata,prin lege,sa pazeasca acest teritoriu,ca fiind pamint strein lor. Nu pot crede.Daca este considerata organizatie fascista,eu cred ca vad o legatura cu organizatia fascista din Romania (FRDG) si cred ca nu ma insel !!!

  • Moni says:

   Politia romana avea datoria sa pazeasca Cimitirul Eroilor in ziua de 7 iunie 2019, dar n-a facut-o. Avea datoria sa pazeasca Sediul UDMR din Tg Mures in 19 martie 1990, dar n-a facut-o. Atunci Politia Ungara de ce sa se rupa in doua sa pazeasca Ambasada Romaniei din Budapest?

 6. Gabriela says:

  Pai ce se mai mira Ambasada daca si pe poarta cimitirului de la Uzu se afla tot insemnele Ungariei “mari” , se canta imnul unguresc si se cinstesc “eroii” care le-au cotropit in Primul Razboi?! Zice cineva ceva ?! Ça si cum ar cinsti nemtii din Romania pe soldatii lui Hitler….sau turcii pe Sinan pasa…..

  • marian says:

   Sarut mana doamna!cu scuzele de rigoare ,ma vad nevoit sa va spun ca soldatul si ofiterul nu sunt persoane fizice ci se afla sub juramant!Soldatii care executa ordine nu sunt imputabili nici de infierat,Ei au executat ordine !nu ardem masina cu care s-a comis infractiunea ci il condamnam pe ce care a condus-o!In cimitirele internationale ii comemoram pe toti cei care si au pierdut viata in respectiva conflagratie!Bunicii mei ,Dumnezeu sa-i odihneasc povesteau despre ofiterii germani care au locuit in casa lor ca erau niste oamenii de un bun simt iesit din comun!Nu au cerut nimi mancare sau bautura fara sa pateasca la pretul pietii!(spre deosebire de soldatii si comisarii rusi care au venit dupa nemti si i au lasat pe bietii bunici FARA NIMIC PE BATATURA(boi ,cai porci gaini)!Soldatul adevarat cazut in lupta trebuie comemorat,indiferent de ce parte a luptat pentru ca el a fost CARNE DE TUN! DACA ipotetic bunicul dumitale ar fi luptat si cazut la datorie alaturi de trupele lui Hitler ,iar dumneavoastra ati sti unde e ingropat si ati putea nu i ati aprinde o lumanare?

 7. Kermit Von Klausenberg says:

  ACEASTA ESTE FATA ADEVARATA A UNGARIEI/MACARISTANULUI !

 8. Dorina Matar says:

  Singurul vinovat este guvernul României ca nu ia nici un fel de atitudine. Lupta asta se duce de mai bine de 10 ani. Oare cât o sa ne mai lăsăm înjosit? Sunt minoritate și ar trebui sa aibă drepturi la noi în tara ca orișice alta minoritate. Atâta timp cât li se permite sa nu învețe limba romana dar sa dețină naționalitate romana, atâta timp cât li se permite oficial limba maghiara în toate instituțiile e normal sa zică ca Transilvania e a lor. Noi le-o dam, cu buna știința prin nepăsarea noastră.

 9. Cata. says:

  Neaparat masuri impotriva udmr si a batjocorei asupra masurilor.
  Legi mai stricte privind insemnele altor state,plus altele.

 10. Ama Vladuv says:

  Retragerea basa dei romane din Ungaria, trecerea UDMR in ilegalitate, si legiferarea limbi Romane obbligatorie .

 11. Adrix says:

  Salut Dan. Asta le este nivelul. Cuvantul diplomatie face parte din familia neologismelor pentru multi dintre ei. Ungaria nu se intelege bine cu nici un stat din UE.
  Referitor la autoritati sau organele competente, la fel ca in Romania, nu-si fac treaba.

 12. Gabi says:

  la ce sa te astepti de la barbari?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Ambasada României de la Budapesta, VANDALIZATĂ de membrii organizației fasciste HVIM"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/ambasada-romaniei-de-la-budapesta-vandalizata-de-membrii-organizatiei-fasciste-hvim/