NICIUN VINOVAT la aproape șapte luni de la vandalizarea Ambasadei României la Budapesta

August 2, 2018 • Ungaria • Views: 1102

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a venit din nou în România în vizită particulară și nu a ratat ocazia de a-i insulta din nou pe români. Liderul ungar a declarat sâmbătă, la Universitatea de Vară „Tusvanyos” de la Băile Tuşnad, că pentru maghiari Centenarul Marii Uniri nu reprezintă „un moment festiv”, potrivit Agerpres.

Vezi și BUDAPESTA REACȚIONEAZĂ. Liderul UDMR Kelemen Hunor explică: Vreți Basarabia? Vrem Transilvania!

„Acum 100 de ani România a intrat în epoca modernităţii. Înţelegem că, din punctul lor de vedere, acesta este un moment festiv, dar să înţeleagă şi ei că pentru noi nu e un moment festiv şi rugăm să privim faptul că România modernă, de 100 de ani, nu ştie ce să facă cu acel fapt că aici trăiesc peste un milion de unguri. Ştiu că în Bucureşti se spune că secuimea nu există, eu sunt de acord cu lozinca UDMR care spune că a existat şi atunci când România modernă nu a existat încă. Şi, cum privesc în jur, secuimea va exista şi atunci când toată Europa se va fi aplecat în faţa islamului. Oferta noastră, deci e către toţi vecinii noştri, deci şi către prietenii noştri români, în loc să negăm realitatea, ceea ce nu e raţional, mai bine să considerăm această realitate ca o resursă. Privim Transilvania ca o resursă, vrem o secuime puternică, o maghiarime mai puternică (…) fiindcă asta va însemna şi pentru România o resursă. Asta e calea pe care trebuie să păşim, să vrem numai”, a afirmat Orban, potrivit traducerii oficiale preluată de Agerpres.

În loc să-i insulte din nou pe români și să manifeste dispreț față de o sărbătoare națională, Viktor Orban ar fi trebuit să comunice autorităților de la București care au fost urmările vandalizării Ambasadei României de la Budapesta din seara zilei de 12 ianuarie 2018 (detalii aici). Nici până astăzi autoritățile de la Budapesta nu au comunicat dacă au fost identificați autorii acestui act de agresiune și dacă au fost pedepsiți în vreun fel.

Faptul că acei indivizi au scăpat fără probleme dovedește odată în plus că acel incident a avut girul autorităților de la Budapesta. Din păcate, diplomația românească este incapabilă să reacționeze demn în termeni diplomatici la astfel de agresiuni inacceptabile venite din partea Ungariei.

FOTO: captură video Antena 3

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , ,

One Response to NICIUN VINOVAT la aproape șapte luni de la vandalizarea Ambasadei României la Budapesta

  1. geanina says:

    Toata sustinerea pt tot ceea ce faceti pt neamul romanesc.Sunteti un adevarat patriot ! Stima si respect !
    Sanatate si curaj in continuare .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend