AMENINȚĂRI. Ungaria, presiuni pentru eliberarea celor doi extremiști maghiari condamnați pentru terorism

April 3, 2019 •terorism •Views: 1601

Potrivit fostului preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie a Ungariei, relaţiile româno-maghiare ar fi afectate în cazul în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) nu ar decide pentru eliberarea lui István Beke şi Zoltán Szőcs, transmite agenția de presă ungară MTI.

Vezi și EXCLUSIV. Cei doi extremiști maghiari condamnați pentru terorism au fost premiați de PCM, partenerul UDMR

Zoltán Lomnici a făcut aceste declaraţii prin telefon agenţiei ungare de presă MTI, după ce, în calitate de preşedinte al Consiliului Demnităţii Umane i-a vizitat la Penitenciarul Codlea, împreună cu deputatul István Bajkai din partea Fidesz, pe cei doi secui condamnaţi sub acuzaţia de terorism, al căror caz va fi rediscutat de către ICCJR la 9 aprilie. În cursul vizitei cei doi au stat de vorbă şi cu directorul penitenciarului, apoi au susţinut o conferinţă de presă în apropierea închisorii.

„Suntem convinşi că cei doi secui prizonieri politici ar trebui să fie eliberaţi, pentru că procedura a fost nedreaptă, dovezile sunt insuficiente pentru a se constata o răspundere penală”, a spus Zoltán Lomnici. “În cazul în care nu va avea loc anularea sentinţei şi eliberarea acestora, acest lucru ar însemna nu doar moartea dreptului, ci ar influenţa negativ şi relaţiile dintre cele două ţări”, a adăugat acesta.

Zoltán Lomnici a subliniat că întreaga naţiune maghiară urmăreşte cazul şi aşteaptă cu nerăbdare şedinţa de judecată de săptămâna viitoare.

Preşedintele Consiliului Demnităţii Umane (CDU) a relatat: la cererea Asociaţiei Civice Vasvári Pál, cei doi secui au fost informaţi şi cu privire la faptul că asociaţia le-a acordat Premiul Vasvári, care li se va înmâna după eliberare, la Budapesta.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a condamnat, în luna iulie 2018, la 5 ani de închisoare, pe Szocs Zoltan şi Beke Istvan Attila, membri ai grupării „Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” (HVIM) din Transilvania, în dosarul în care sunt acuzaţi că intenţionau să detoneze un dispozitiv exploziv improvizat la manifestările de 1 Decembrie, de la Târgu Secuiesc, din 2015, transmite Agerpres.

FOTO: Viktor Orbán în 2017 la Bruxelles, FRANCOIS LENOIR / REUTERS/theatlantic.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to AMENINȚĂRI. Ungaria, presiuni pentru eliberarea celor doi extremiști maghiari condamnați pentru terorism

 1. Asa cum si-au comemorat criminalii de razboi, tot asa isi sustin teroristii says:

  Nu e nimic de mirare, in articolul de la BBC News am vazut cum si-au comemorat criminalii de razboi! Iar ancestor teroristi le ofera diplome fara numar…

 2. Constantin says:

  Hai mai Pisti, nu te enerva, ca iti face rau la inima.
  Teroristii au fost judecati conform legilor din Romania, legi existente in toate tarile europene, cu o procedura universal acceptata si cu dovezi de netagaduit.

 3. Diplomele oferite atesta actele lor de terrorism says:

  Faptul ca iredentisti au creat un banner de multumiri pentru actiunile lor, se confirma faptele lor de terrorism!!!
  Vor de fapt sa le arate viitorilor teroristi ca nu vor pati nimic orice ar face!!!

 4. Vor sa incurajeze atacurile de terrorism says:

  Este clar ca se pregateste ceva si vor sa stimuleze actiunile de terorism!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "AMENINȚĂRI. Ungaria, presiuni pentru eliberarea celor doi extremiști maghiari condamnați pentru terorism"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/amenintari-ungaria-presiuni-pentru-eliberarea-celor-doi-extremisti-maghiari-condamnati-pentru-terorism/