ANALIZĂ a agenției de presă ungare MTI despre situația maghiarilor din Transilvania punctează victoriile asociației pe care o conduc pentru apărarea Constituției României

December 28, 2018 • Asociația Civică pentru Demnitate în Europa • Views: 2140

Procesele câștigate de Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), pe care o conduc în calitate de președinte fondator, prin care am impus respectarea Constituției României și a legilor în județele Covasna și Harghita sunt unul dintre subiectele centrale ale unei analize a agenției de presă ungare MTI cu privire la situaţia maghiarilor din Transilvania în anul Centenar.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, amendat DEFINITIV de instanță cu peste 75.000 de lei. VEZI motivul!

Situaţia maghiarilor din Transilvania nu s-a îmbunătăţit, dar nici nu s-a înrăutăţit în Anul Centenar al României Mari, transmite astăzi agenția de presă ungară MTI într-o analiză cu privire la situaţia maghiarilor din Transilvania.

Potrivit MTI, organizaţiile politice maghiare din România au iniţiat în zadar, ca Centenarul să însemne un nou început şi să fie declanşate negocieri pentru normalizarea relaţiei româno-maghiare. Negocierile nu au avut loc, dar nici o campanie anti-maghiară nu a fost declanşată, precum mulţi se aşteptau cu ocazia aniversării. Ba mai mult, maghiarii parcă s-ar fi pregătit mai bine pentru aniversare.

Victoriile în instanță ale asociației pe care o conduc prin care am impus respectarea Constituției României în județele Covasna și Harghita ocupă un loc central în analiza agenției de presă ungare MTI. Deși este vorba despre sentințe judecătorești pronunțate de judecători nu despre decizii ale asociației pe care o conduc, redacția MTI încercă în mod ridicol să victimizeze întreaga comunitate maghiară din România.

În schimb, agenția de presă ungară MTI confirmă în analiza sa un lucru evident: prin activitatea pe care o desfășor sunt practic a treia prefecură din județele Covasna și Harghita.

„Procesele împotriva simbolurilor naţionale secuieşti şi maghiare, precum şi a inscripţiilor maghiare au fost preluate de la prefecţii judeţelor din Ţinutul Secuiesc de către Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC). Asociaţia a intentat un proces împotriva primarului din Sfântu Gheorghe până şi pentru că acesta a eliberat o diplomă în limba maghiară poetului Árpád Farkas, care a primit premiul Pro Urbe. În urma acţiunilor formulate de ADEC, instanţele au emis în serie sentinţe prin care au obligat primarii la îndepărtarea steagurilor secuieşti şi a inscripţiilor “községháza” sau “városháza” (primărie) sau, în caz contrar, la plata unor amenzi usturătoare. Împotriva amenzilor, UDMR a încercat să se apere prin înfiinţarea unui fond de solidaritate”, transmite MTI.

„Pe parcursul anului, maghiarii din Transilvania au putut constata că nu pot conta pe justiţia română în problemele privind simbolurile maghiare. De exemplu, conform sentinţei definitive a Curţii de Apel Braşov, drapelul judeţului Covasna, cel secuiesc şi cel maghiar trebuiau înlăturate din sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Covasna. Totuşi, drapelul german, israelian şi american – toate donate cu aceeaşi ocazie – au putut rămâne în aceeaşi încăpere”, mai adaugă redacția MTI.

Întreaga analiză a agenției de presă MTI poate fi citită aici.

FOTO de Florin Eșanu

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , , , ,

6 Responses to ANALIZĂ a agenției de presă ungare MTI despre situația maghiarilor din Transilvania punctează victoriile asociației pe care o conduc pentru apărarea Constituției României

  1. Dinu says:

    Felicitari ! Cuvintele sunt prea putine pentru a exprima ceea ce faceti pentru Romania !

  2. Cristian says:

    Să trăiți să prindeți bicentenarul României Mari(România de azi plus Republica Moldova) domnule PREFECT Dan Tănasă. Îmi vine să vă pup pentru munca depusă în apărarea legilor din România.

  3. Alexandru says:

    Regimurile politice ungare au greşit atât de mult împotriva Națiunii Române din Transilvania încât trebuie să aştepte Minim 1000(O Mie) de ani ca să poată pretinde iertarea Noastră…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend