EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, amendat DEFINITIV de instanță cu peste 75.000 de lei. VEZI motivul!

October 2, 2018 • justitie • Views: 1052

Curtea de Apel Târgu Mureș a respins miercuri, 19 septembrie a.c., recursul primarului UDMR din Miercurea Ciuc împotriva sentinței Tribunalului Harghita care a admis cererea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de subsemnatul în calitate de președinte-fondator, și a dispus amendarea primarului municipiului Miercurea Ciuc pentru refuzul de a pune în executare în termen legal o sentință definitivă.

Vezi și EXCLUSIV. Pentru că îmi datorează bani, instanța îl EXECUTĂ SILIT din nou pe primarul UDMR din Miercurea Ciuc

În timp ce se plâng instituțiilor europene și americane că le sunt încălcate drepturile (pretinse și închipuite), liderii UDMR refuză să pună în executare sentințe definitive și irevocabile, sfidând astfel nu doar Constituția României ci și sistemul judiciar românesc. Mai apoi, aceeași lideri UDMR, care acționează în favoarea intereselor Ungariei, se plâng că România nu ar fi stat de drept.

În septembrie 2017, Curtea de Apel Târgu Mureș a respins recursul declarat de Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Ráduly Róbert-Kálmán, împotriva sentinței Tribunalului Harghita din luna martie 2017 prin care acesta a fost obligat de instanță să îndepărteze steagul secuiesc și steagul municipiului de pe domeniul public, de lângă Teatrul municipal (detalii aici). În acest dosar primarul municipiului Miercurea Ciuc a fost obligat să plătească ADEC suma de 1050 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată.

Pentru că a refuzat să pună în executare de bună voie o sentință definitivă am solicitat Tribunalului Harghita amendarea primarului UDMR din Miercurea Ciuc. Instanța harghiteană a admis în luna iunie a.c. în parte cererea ADEC și a dispus amendarea primarului UDMR cu suma de 75.130 lei.

Sentința pe scurt a Tribunalului Harghita (detalii aici): „Admite în parte cererea formulată de reclamanta Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa, privind amendarea pârâtului Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, cu 20% din salariul minim brut pe economie/zi de întârziere şi obligarea pârâtului Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, la plata de penalităţi de întârziere pentru refuzul de a pune în executare dispoziţiile sentinţei civile nr. 372/07.03.2017 pronunţată de Tribunalul Harghita în dosarul nr. 1040/96/2016, definitivă prin decizia nr. 574/R/19.09.2017 a Curţii de Apel Târgu Mureş, şi, în consecinţă: Obligă pârâtul Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, la plata unei amenzi în favoarea statului în cuantum de 75.130 lei, reprezentând 20% din salariul minim brut pe economie pentru fiecare zi de întârziere, calculată de la data de 20 octombrie 2017 până la data de 22 mai 2018, inclusiv. Respinge cererea privind obligarea pârâtului Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, să plătească reclamantei Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa penalităţi de întârziere, ca rămasă fără obiect. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Recursul se depune la Tribunalul Harghita. Pronunţată în şedinţa publică din data de 20 iunie 2018, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.

Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, Ráduly Róbert-Kálmán, un personaj ce acționează activ în favoarea intereselor Ungariei, a formulat recurs împotriva sentinței Tribunalului Harghita prin care a fost amendat pentru că a refuzat să pună în executare o sentință definitivă. Curtea de Apel Târgu Mureș a respins însă recursul primarului UDMR care este acum obligat să plătească această amendă din buzunarul său personal.

Decizia pe scurt a Curții de Apel Târgu Mureș (detalii aici): „Respinge recursul formulat de către Primarul municipiului Miercurea-Ciuc (cu datele) împotriva Sentinţei civile nr. 990/20.06.2018 pronunţată de Tribunalul Harghita în dosarul nr. 172/96/2018. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 19.09.2018”.

În acest dosar am demarat deja și procedura executării silite pentru a recupera creanța în bani în cuantum de 1050 lei pe care primarul Ráduly Róbert-Kálmán o datoreză asociației pe care o conduc.

FOTO: mediafax.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

4 Responses to EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, amendat DEFINITIV de instanță cu peste 75.000 de lei. VEZI motivul!

 1. Alexandru says:

  Corect. Noi, cetățeni de bună credință ai României pretindem respectarea legilor Patriei comune fără nici o abatere!

 2. Uță says:

  Asa ii trebuie !!

 3. Dan Tanasa says:

  Suma va fi plătită din buzunarul propriul al UDMR-istului.

  #faptenuvorbe #UDMR #legeaelege #MiercureaCiuc #Harghita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend