ANALIZĂ. Statutul de autonomie al ținutului secuiesc girat de UDMR– război hibrid al Moscovei la adresa României sau simplă miză electorală ungară!?

December 28, 2017 •UDMR •Views: 5217

Presa maghiară a anunțat în data de 22.12.2017 că în ultima zi a sesiunii din acest an a Camerei Deputaților, paramentarul UDMR Kulcsar Terzsa Jozsef a depus, spre legiferare, Statutul de autonomie al ținutului secuiesc, act normativ care a mai fost respins, în două rânduri, de legislativul român, sub principalul argument că acesta încalcă flagrant Constituția României, transmite Historia.ro.

Vezi și EXCLUSIV. Instanța de judecată: steagul secuiesc, steag publicitar ce NU poate fi arborat în spațiul public fără autorizație. DOCUMENTE

Pe bună dreptate, orice se poate întreba care este miza unui asemenea demers al UDMR, făcut înaintea Crăciunului, în liniște, parcă fără a atrage atenția cuiva, în condițiile în care este de la sine înțeles că o asemenea propunere, care practic enclavizează definitiv județele Covasna, Harghita și Mureș, nu va fi niciodată acceptată de Parlamentul României.

Și atunci care este strategia de acțiune gândită oare de Kelemen Hunor în tandem cu unii oficiali de la Budapesta referitor la acest subiect?

Integral pe historia.ro

FOTO: gandul.info

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

8 Responses to ANALIZĂ. Statutul de autonomie al ținutului secuiesc girat de UDMR– război hibrid al Moscovei la adresa României sau simplă miză electorală ungară!?

 1. gheorghe says:

  Nic Moscova, nici Budapeste – este de la UE care loveste statele nationale, stimuland cretinii sa inventeze prostii din astea.

 2. Românii au decis să le răspundă ungurilor: „Autonomie pentru Crișana de Vest din Ungaria”. Petiție online says:

  CEREM AUTONOMIE pentru Panonia româneasca, regiunea Crișana de West

  Petiția poate fi semnată aici:
  https://www.petitieonline.com/autonomy_for_romanian_panonia

 3. Jeremiás Rákospataki says:

  Bravo Mișule! “Commentul” tău califică și Universitatea din București?!
  Cum există în țara asta o Moldovă, o Oltenie, Țara Făgărașului, Ținutul Oașului, etc, – de ce vă stă în gât Ținutul Secuiesc – ce are o istorie incontestabilă, nu de 100, ci de 1000 de ani?! Teama asta bizară că autonomia unei entități mici poate duce la dezmembrarea unei mari țări este dovadă certă că “Something is rotten in the state of Denmark! “.

  • Dan Tanasa says:

   Nu mai fuma!

  • DEZVĂLUIRI: Secuii măcelăriți de… unguri, în urmă cu peste 400 de ani. Istoria pe care ungurii o vor îngropată! says:

   http://www.cunoastelumea.ro/dezvaluiri-secuii-macelariti-de-unguri-in-evul-mediu-istoria-pe-care-ungurii-o-vor-ingropata/
   Secuii nu sunt unguri! Ei și-au pierdut identitatea treptat, iar astăzi își imaginează că sunt maghiari. În realitate, istoria lor este una dramatică, fiind victime ale politicii ungurești de maghiarizare forțată. Dacă acum mai bine de 400 de ani au fost aliați ai lui Mihai Viteazul și au luptat chiar și împotriva ungurilor, astăzi sunt aliații Budapestei și, prin unii dintre secuii extremiști, reprezintă vârful de lance al politicii de destabilizare a României.

   Ceea ce cu siguranță că nu se predă în școlile maghiare din România sau Ungaria sunt episoadele din istoria îndepărtată în care secuii au fost lipsiți de drepturi și au simțit pe propria piele furia crudă și răzbunătoare a ungurilor acelei epoci. Oare secuii mai știu de așa-numitul Veres Farsang sau Carnavalul Sângeros din iarna anului 1595-1596 când, în urma răscolei lor ÎMPOTRIVA NEMEȘIMII UNGUREȘTI, mulți dintre ei au avut parte de torturi și mutilări inimaginabile și de o moarte cumplită?!? Sate secuiești incendiate, secui trași în țepe cu capul în jos (țeapa a intrat prin gură și a ieșit prin anus), secui mutilați prin tăierea nasului, a urechilor, a buzelor – bătuți, după mutilare, până la moarte… și toate astea pentru că și-au cerut drepturile firești care i se cuvin oricărui om. Vorbește istoria maghiară despre acest fel de episoade din trecutul ei?

   Cum s-a ajuns aici? Haideți să aflăm câte ceva despre contextul în care au avut loc aceste povești de groază, pe scurt…

   mihai-viteazulPe vremea când Mihai Viteazul (numit de dușmani MALUS DACUS – Dacul cel Rău) ajungea domn al Țării Românești, secuii de rând din Transilvania trăiau sub împilarea crâncenă a nobilimii ungurești, fiind deposedați de atribute militare, intrând într-un proces accentuat de iobagizare, precum populația românescă de aici. În momentul în care Mihai Viteazul se retrage în munți, ca urmare a conflictului militar cu turcii, acesta îi cere sprijin lui Sigismund Bathory pentru a bloca trecătorile împotriva invaziei lui Sinan Pașa. În disperare de cauză, Bathory îi trimite la înaintare pe secui, dându-le în schimb, pentru a-i motiva, o diplomă prin care aceștia urmau să își recapete vechile drepturi, după război. Astfel, secuii participă alături de oastea lui Mihai Viteazul la eliberarea Târgoviștei și la bătălia de la Giurgiu, întorcându-se mai apoi (câți au mai rămas în viață) în Transilvania. Ei bine, imediat după întoarcerea lor, drepturile promise pentru a-i motiva să meargă la război le sunt refuzate, iar ei se răscoală. Răscoala este condusă prost iar secuii sunt învinși, satele lor fiind incendiate (satul Suseni este șters de pe fața pământului!) mulți găsindu-și moartea în chinuri, la ordinul lui Sigismund Bathory.

   Ceva mai târziu, Mihai Viteazul le redă drepturile luate de unguri, iar în semn de loialitate și recunoștință, o unitate militară formată din secui, aflată în ariergarda armatei lui Mihai Viteazul, se sacrifică până la unul pentru acesta, într-un uimitor act de vitejie, luptând din nou împotriva nemeșimii condusă de generalul Basta, la Mirăslău (18 septembrie 1600), și asigurând astfel retragerea domnitorului român…

   Din păcate, secuimea nu mai este astăzi conștientă de adevărata ei identitate și face jocurile Budapestei, sub manipularea agenților acesteia din organizațiile maghiare de pe teritoriul României. Poate ar fi bine să le spună și lor cineva care e treaba cu istoria ocultată din propriile manuale de istorie…

  • ion hodor says:

   Dar ce ar fi ca si romanii nostri din Ungaria sa aiba aceleasi drepturi ca si voi?! Sunteti o natie de turbati,precum cainele,care dupa o viata ca a fost hranit din mana de stapanul sau,la final il sfasie!Mie personal mi-ar crapa obrazul de rusine,dar la Huni asa ceva lipseste,Exemplu?: Masacrul din com IP, NU va comvine,in Panonia baieti,noi nu va retinem,asta pana cand nu ne ajunge cutitul la os!

  • gheorghe says:

   Nun se poate compara organizare “oamenilor pamantului” cu pretentiile romanilor maghiarizati prin constrangere economica, amenntare fizica si atragere comerciala.
   De fapt, maghiariul – ca unguri nu mai exista de un mileni! – este orice convertit la papistasi si car leaga cateva vorbe in maghiara – limbaj creat cu imprumuturi si deformari fonetice.
   In cazul nostru, maghiarul este romanul batut in cap sa fie idolatru, credincios Papei adica si nu lu Iisus Hristos si vorbitor de “straineza” ca sa poata sa-si vanda marfa, sa se angajeze, … pe vremuri sa mearga copiii la scoli… Maghiarii sint romanii constransi de Papa si slugile lui regale sa se lepede de credinta si neam pentru a supravietui.
   Acum, …. au facut-o pe prostu’ pana au ramas asa!
   Alo! – marele vostru Rege Sfant era romanul nostru botezat ortodox care a vrut puterea si “decizia de incadrare” ca rege o dadea (prin Bula) Papa….
   Cui foloseste aberatioa asta??? – promotorilor dezordinii sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "ANALIZĂ. Statutul de autonomie al ținutului secuiesc girat de UDMR– război hibrid al Moscovei la adresa României sau simplă miză electorală ungară!?"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/analiza-statutul-de-autonomie-al-tinutului-secuiesc-girat-de-udmr-razboi-hibrid-al-moscovei-la-adresa-romaniei-sau-simpla-miza-electorala-ungara/