APEL/PROVOCARE către maghiari și români

July 19, 2016 •opinie •Views: 6285

O parte a cititorilor blogului meu, fie ei români sau maghiari, nu au înțeles (unii nici nu vor să înțeleagă) după ani în care am scris despre subiectul „UDMR-Covasna-Harghita-români-maghiari” faptul că nu sunt un antimaghiar.

Presa de limbă maghiară și elita politică și civică a comunității maghiare din România nu contenește să mă insulte și să mă „picteze” ca pe un dușman al maghiarimii din România. Nimic mai fals! Cei cu bun simț au înțeles faptul că activitatea mea are în vizor acele elemente ale comunității maghiare din România care sunt în mod evident toxice pentru climatul interetnic din Transilvania. Prin anchetele și articolele mele mi-am propus să arăt opiniei publice fața nevăzută a „toleranței” elitei politice și civice maghiare. Prin procesele mele nu am urmărit altceva decât respectarea legii și demascarea extremismului maghiar, fapt ce ar trebui să preocupe orice cetățean cu bun simț, fie el român sau maghiar.

De-a lungul timpului am remarcat faptul că voi, cititorii acestui blog, sunteți interesați și de aspectele care țin de normalul relațiilor inter-etnice dintre două comunități care locuiesc în același areal geografic, românii și maghiarii. Așa se face că unele dintre articolele postate pe blogul meu au avut zeci de mii de vizualizări și share-uri pe rețelele de socializare. Am selectat trei articole postate pe blogul meu care au devenit virale în ultimii ani:

TOLERANȚĂ. Etnic maghiar din Transilvania: „Trăiesc în România, deci sunt român”. Articolul are peste 5000 de vizualizări și peste 3200 de share-uri pe Facebook. Puteți citi articolul aici.

UNGARIA. Doi tineri au impresionat juriul unui concurs televizat cu o melodie în LIMBA ROMÂNĂ”. Articolul are peste 69000 de vizualizări și peste 4500 de share-uri pe Facebook. Puteți citi articolul aici.

EXEMPLU DE BUN SIMȚ. Primar UDMR din Covasna, la Ziua Națională cu eșarfa tricoloră și însoțit de tineri în costume populare secuiești și românești”. Articolul are peste 18000 de vizualizări și peste 36000 de share-uri pe Facebook. Puteți citi articolul aici.

Acum, pentru că tot sunt eu „antimaghiar” și un mare „dușman” al maghiarimii din România (repet, dacă ai bun simț nu cazi victimă unei astfel de afirmații) îndrăznesc să apelez la voi, cititotii mei români și maghiari, cu o rugăminte/provocare: îmi doresc să facem cunoscut opiniei publice prin intermediul acestui blog cât mai multe astfel de episoade care să vorbească despre normalitatea relațiilor româno-maghiare. Apelez la voi cu rugămintea să-mi semnalați vă rog acele episoade ale relațiilor româno-maghiare care considerați voi că merită cunoscute de întreaga opinie publică. Mă găsiți aici sau pe rețelele de socializare. Ce spuneți, încercăm?

P.S.: Pentru cei care mă consideră antimaghiar recomand și acest articol semnat de mine. Și eventual și acesta, semnat tot de mine.

FOTO: Husar cu drapelul României la Galopiada secuiască de anul acesta din județul Covasna. Foto de Levente Vargyasi

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "APEL/PROVOCARE către maghiari și români"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/apelprovocare-catre-maghiari-si-romani/