AUTONOMIE. PCM, partenerul UDMR, pregătește un nou miting autonomist la Sfântu Gheorghe

November 20, 2014 •extremism maghiar •Views: 1613

Kelemen Hunor, preșeintele UDMR, și Biro Zsolt, președintele PCM, au semnat un acord de colaborare în martie a.c. (FOTO: nyugatijelen.com)

Kelemen Hunor, preșeintele UDMR, și Biro Zsolt, președintele PCM, au semnat un acord de colaborare în martie a.c. (FOTO: nyugatijelen.com)

Partidul Civic Maghiar pregătește un nou miting pentru autonomie ce urmează să aibe loc în data de 29 noiembrie a.c. la Sfântu Gheorghe.

Vezi și Steagul secuiesc, simbol al ocupării Transilvaniei de trupele maghiare conduse de Horthy Miklos

Potrivit portalului în limba maghiară szekelyhon.ro, președintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a făcut apel la maghiarii din Transilvania să vină la Sfântu Gheorghe în data de 29 noiembrie a.c. pentru a participa la mitingul autonomist.

Printre doleanțele PCM se numără limba maghiară oficială și autonomia teritorială pe criterii etnice a maghiarilor din așa-zisul ținut secuiesc. Evenimentul va avea loc în Sfântu Gheorghe în data de 29 noiembrie a.c. la ora 13:00.

Despre acordul PCM-UDMR aici.

Tags: , , , , ,

3 Responses to AUTONOMIE. PCM, partenerul UDMR, pregătește un nou miting autonomist la Sfântu Gheorghe

  1. Elvira says:

    Sa speram ca Iohannis se va tine de cuvant si nu va face aliante cu nici un alt partid, bine petnru asta e nevoie de alegeri anticipate, insa daca isi mentine pozitia, s-ar putea ca in viitorul guvern sa nu mai cooptati si udmr-istii.

  2. Preda says:

    un lucru e cat se poate de limpede. Astia nu se vor opri niciodata !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "AUTONOMIE. PCM, partenerul UDMR, pregătește un nou miting autonomist la Sfântu Gheorghe"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/autonomie-pcm-partenerul-udmr-pregateste-un-nou-miting-autonomist-la-sfantu-gheorghe/