Budapesta: Dorinţa maghiarilor de a obţine autonomia Ţinutului Secuiesc este una legitimă

November 13, 2018 •Ungaria •Views: 769

Relaţiile de bună vecinătate dintre maghiari şi români trebuie păstrate, însă în acelaşi timp, trebuie atrasă atenţia, în limitele cadrului european, asupra faptului că dorinţa maghiarilor de a obţine autonomia Ţinutului Secuiesc este una legitimă – a declarat la reuniunea de luni a Comisiei pentru solidaritate naţională din cadrul Parlamentului de la Budapesta, Katalin Szili, însărcinat al premierului ungar, transmite portalul Hirado.hu.

Vezi și BUDAPESTA REACȚIONEAZĂ. Liderul UDMR Kelemen Hunor explică: Vreți Basarabia? Vrem Transilvania!

Potrivit politicianului ungar, UE pare mai dispusă să trateze cazul minorităţilor naţionale în acelaşi mod cu cel al tuturor celorlalte minorităţi.

În privinţa dorinţei de autonomie a Ţinutului Secuiesc, Katalin Szili a declarat că este vorba despre o dorinţă, care în multe alte locuri din Europa reprezintă deja o realitate.

István Székely, vicepreşedinte executiv al UDMR a vorbit despre faptul că UDMR a realizat proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc, ca o analogie a modelului din Tirolul de Sud, care simplifică internaţionalizarea dorinţei de autonomie, întrucât arată că ne dorim ceva care acolo s-a realizat cu succes şi care funcţionează. Oamenii trebuie să înţeleagă că autonomia nu este importantă numai pentru politicieni, ci influenţează şi viaţa de zi cu zi – a spus politicianul maghiar.

Integral pe hirado.hu.

FOTO: kormany.hu

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Budapesta: Dorinţa maghiarilor de a obţine autonomia Ţinutului Secuiesc este una legitimă"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/budapesta-dorinta-maghiarilor-de-a-obtine-autonomia-tinutului-secuiesc-este-una-legitima/